reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
mnie strasznie bolał przy 6tyg do ok 10 nie mogłam się przeciągnać po spaniu wydawało mi się że okres mam dostać bo tak jajniki typowo bolały ale lekarz mnie uspokoił, że to normlane bo macica się rozciąga i brzuch przygotowuje się do rośnięcia, ale teraz mnie czasem kuje rana po wyrostku ale to chyba zrosty po operacji dzidziuś łaskocze

Dziewczyny, odpiszę ogólnie: MOJA AWARIA W DOMU TO BYŁA TOTALNA MASAKRA !!! Tata przyjechał, wlał kreta i nic. na dodatek zaczęło tym śmierdzieć, więc nie było mowy o wchodzeniu do łazienki. Koszmar! tata chciał mnie już gdzieś wywieźć, no bo co zrobić, wdychanie kreta nie jest dobre :baffled:. Pootwieraliśmy wszystkie okna, założyłam maseczkę jak chirurg :confused2: i zaczęliśmy myśleć... Po długich debatach skończyło się na tym, że zadzwoniłam po teściów a tata pojechał kupić sprężynę do przetykania rur bo w administracji powiedzieli, że wina jest moja i mogą to zrobić płatnie - uwaga - za minimum 150zł !!!! czyli pewnie ze 250.... !!!!:angry: tata kupił sprężynę za 58zł i już kit, będę miała swoją. Teściu przyjechał pomóc i jakoś we dwóch dali radę. Ale jaka to była masakra!!! jaki syf !!!! przebijali się przez kuchnię, więc cały dom do góry nogami....:szok: W końcu jakoś się wywietrzyło i zostałam w domu. Mam nadzieję, że fasolce nie zaszkodziłam kretem :( tata posprzątał łazienkę, teściowa kuchnię...i pojechali po 20ej....Jestem oficjalnie wykończona :rofl2:

A ps: a przed chwilą testowałam moją przetkaną łazienkę - wieczornym haftowaniem do sedesu :confused2:

Ostatnia edycja:
szkoła, pysia łącze się z Wami :(

szkoła widzisz wszystko w porządku, ale strach chyba zawsz będzie to ile dzidzia ma?

aesthete ale uwierz, że po ciązy obumarłej jest inaczej bo w pierwszej ciąży tak nie panikowałam nie myślałam :(ja ani krwawień ani plamień nie miałam tylko bjawy poszły

bąbelek nie mam pojecia po zażyciu tabletki się zaczęło bo czułam jak przechodzi przez gardło. Wspołczuje malutkiej oby szybko jej przeszło...

ewwe tak to cud, że z przeciwnego jajnika. Ja znów prawy jajowód sprawny wiec też mniejsze szanse bo chcoiaz miałam owulacje tyle razy z lewego jajnika to nic nie było dopiero z prawego...
Dzięki za wyjaśnienie ja nie czuje kulki, ale nie wiem może to od pęcherza taką cieżkośc.
Ja z ta macicą tak wyjechałam bo też czuje caly czas jakby pęcherz pełny troche to nie miłe uczucie :(

karmelowa dobra jestes z tym kłóceniem się hehe
Ja też własnie mam ciuchy z 18 kg więcej dużo spodni :)

makao opłacało się taki zestawik ja to bym w tym pływała :)

natuszka inaczej być nie moze :)

ewelka powodzenia:)
Jak robiłas ten test siuśki i ile tej sody bo ja tak zrobiłam troche sody nawaliłam nawet połowa opakowanie i cisza soda opadła na dno ...
Właśnie ja doczytałam a czy jak się ta do siuśków sode to nie bedzie to samo?w sumie zrobiłam połaczyłam i nic opadła soda

nanncy współczuje i jak tata coś pomógł?:)dobrze że sytuacja opanowana ostatnio też nam wanna sie zatkała i wzielismy spirale z mężem i jazda :)

Straciatella to luteine to ja już biorę ech ale ty miałas takie wężyki czy skurcze?
kurcze tak czytam, że przestaje cię wchodzić w ciuchy ja dosłownie nie mam niczego takiego czy ze mną wszystko ok?

futurystka witaj :)miałam oto spytać bo twój suwaczek to chyba na kwiecień pokazuje :)

Ja dalej mam to dziwne uczucie u dołu nie czuje kulki, ale jakby cos siedziało na mnie:-(

no nie wiem tak mam zapisane w karcie ciąży termin porodu 1 maja i lekarza też dalej tak sądzi choć z ostatniego usg wyszło że na 26kwiecień ja nie wiem jak to tam się ma do tego?jestem zdania, że kiedy będzie gotowe to wtedy wyjdzie oby bylo zdrowe!

Ja już z synkiem w łóżku i powoli szykuje się do snu.
Jutro znów pobudka z samego rana. Trochę mi smutno tylko, bo cały dzień dzisiaj męża nie widziałam i jak jutro dowalą mu znowu 12 godzin to też go nie zobaczę :no:

Tak poza tym zauważyłam, że strasznie opycham się słodyczami:zawstydzona/y: Jeszcze bardziej niż przy ciąży z synkiem.

Bąbelek zdrówka dla córci! Oby szybko jej przeszło.

nadzieja kochana stres w ciąży nie wskazany, a faceci nigdy nie zrozumieją przez co musimy przechodzić :/

futurystka witaj i rozgość się :)

lotos81 oj dzięki Ci za zamieszczenie tej porady co do zaparć! Muszę wypróbować, bo póki co nic nie pomaga :(

nanncy dobrze, że rodzinka pomogła Ci uporać się z tą awarią:tak:

Witajcie Majóweczki:-)
nadrabiałam moje zaległości forumowe przez 2 dni!:baffled: ale doczytałam wszystko.

Witam nowe majóweczki! Zdrówka chorowitkom. Wybaczcie, ale choćbym chciała, nie dam rady odnieść się nawet do połowy postów.

Ja jak pisałam w ub tyg miałam plamienie. Myślę, że to od odstawiania duphastonu, bo zaczęłam brać po 2 dziennie i następnego dnia plamienie minęło. Robię teraz drugie podejście do odstawienia. Zobaczymy jak będzie tym razem.

Co do farb do włosów, to ja też polecam Castingi Loreala. Ładnie pachną, fajne kolorki, bez amoniaku. Ja maluję nimi włosy od kilku lat.
Ubranka też chyba muszę powoli jakieś kupić. Najbardziej spodni potrzebuję. Tak przeglądałam Wasze linki z ubraniami i powiem Wam, że te same spodnie na all kosztują 50 zł, a w jakimś sklepie internetowym 79 zł:szok:niezła różnica. A nawet zdjęcie modelki identyczne.

Miałam coś jeszcze napisać, ale zapomniałam. Idę ba wątek z badaniami podpatrzeć niusa Straciatelli;-) i może też ten teścik sodowy zrobię.
Mam nadzieję, że w tym tygodniu uda mi się być z Wami na bieżąco :tak:

Buziaki, dobrej nocki:happy:

Dziewczyny, odpiszę ogólnie: MOJA AWARIA W DOMU TO BYŁA TOTALNA MASAKRA !!!

Może Ty tym haftowaniem zatkałaś? :rofl2: Najważniejsze, że już wszystko w porządku :tak: Jak to w ogóle możliwe, że coś takiego się stało? Mieszkasz w bloku? W tym samym momencie Ci wszystkie odpływy zatkało? Podejrzana sprawa, raczej przeczuwam winę po stronie sąsiadów hmmm :eek:

Ja jak pisałam w ub tyg miałam plamienie. Myślę, że to od odstawiania duphastonu, bo zaczęłam brać po 2 dziennie i następnego dnia plamienie minęło. Robię teraz drugie podejście do odstawienia. Zobaczymy jak będzie tym razem.

A po co odstawiasz, skoro dobrze Ci robi???

reklama
Odstawiam, bo dostałam na IP pomimo, że wszystko było dobrze. Ale mój lekarz prowadzący nie widzi nieprawidłowości i mówił, że możemy powoli odstawiać. Niestety kiedyś w liceum brałam luteinę i też po nieregularnym przyjmowaniu organizm wariował. Zobaczymy jak będzie tym razem, jak wystąpią plamienia, to zobaczymy co na to gin.

Wzruszające nagranie domowego porodu W WODZIE +++ Kafeteria.tv
Zobaczcie jaki piękny filmik z porodu:-) uwaga, wyposażcie się w chusteczki !!! potok łez gwarantowany.

dziewczyny, robiła któraś ten test z sody? Może opatentujemy tę metodę, jak okaże się, że się sprawdza:rofl2:

Do góry