reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Wybaczcie ,ze odpowiem Wam zbiorowo Dziewczyny..

Zatem moj M. jest takim osobnikiem ,ze co bym nie powiedziala i jakich bym sztuczek nie uzyla i tak pojdzie tylko z ta roznica, ze jesli bede sie wkurzac i awanturowac to mi gada ,ze jestem kopnieta i rozhisteryzowana a jak powiem ,ze moze isc to sie ucieszy i pojdzie i tyle tak wiec czy tak czy siak On pojdzie bo Chce sie spotykac z tymi kolezankami....

Jak juz wspomnialam ta laska Ma Meza jednak Ona uwaza ,ze to wporzadku ,ze Ona tak sama plus jeje sisotra i jeszcze jedna dziewczyna beda sie spotykac we 4 z moim M .., no i ciagle gada M jaka to ja wredna i jak ma Ze mna postepowac a On to łyka..

Wiem ,ze nie powinnam ale swego czasu przeczytalam ich rozmowe i jak zobaczylam co Ona Mu pisze to bym Ja rozszarpala...

Eh co by nie zrobic On tak czy siak w piatek sobie pojdzie bez mojego towarzystwa a gdyby byl normalniejszy to by te baby zaprosil do nas do domu a On mi jeszcze gada - ,ze nie bedzie mi przeszkadzal i z Nimi wyjdzie sobie do pubu- :angry:

Ktoras z dziewczyn wspomniala , ze cierpi na nerwice i leki.., ja co prawda nie cierpie na to ale mam troche problemow zdrowotnych rzeczy nie rzec duzo.. mam ataki dusznosci i nierowny rytm serducha - rzecz jasna stres to poteguje a jak wiadomo to nie pomaga w ciazy..., wczoraj serce mi nawalalo jak oszalale i skonczylo sie takim atakiem - M niby sie przejal i jeszcze mi gada ,ze to przez mojego Focha odparlam ,ze mam inne powazniejsze zmartwienia niz to co On robi i powiedzilam ,ze sobie dam sama rade - jak zwykle zaczal sie przymilac ale w piatek i tak pojdzie ztymi lachonami dodam ,ze On to porownal do moich spotkan z kolezankami- bo przeciez On tez idzie z Kolezankami! tylko ze te moje kolezanki przychodza do domu i On tez nie raz z Nami sobie siedzi..

Nie mam sily juz o tym myslec bo tylko sie nakrecam ale pewnie zle mysli powroca w dniu Jego wyjscia...

reklama
Witam :)
Jak wam minęła noc?
U mnie oczywiście było wstawanie na siku :p
Dzisiaj pierwsza wizyta u lekarza i synek do przedszkola idzie :)
Dzięki temu mam wolne w pracy :p Ale jutro już powrót do rzeczywistości..
Zazdroszcze wam dziewczyny, że co niektóre już za niedługo będą miały USG, a ja tu w Irlandii przed 12 tyg żadnego :(

aesthete witaj :) O widzę, że z Rudy Śląskiej jesteś :) Moja kuzynka tam mieszka.
applecrumble nie martw się brakiem objawów. One jeszcze przyjdą. Ja serduszko synka słyszałam już koło 8/9 tygodnia :)
szkola13 lekkie plamienia w ciąży się zdarzają. Także kochana nie martw się na zapas. No chyba, że do tego dojdą silne bóle brzucha to prosto do lekarza!
stazi24 kochana nie możesz sobie pozwolić na takie traktowanie. Przechodziłam przez podobną sytuację więc wiem co czujesz. Jesteś teraz w ciąży i musisz o siebie dbać i się nie denerwować. Musisz pogadać ze swoim i dać mu ultimatum. Powiedz mu co Cię boli.

Witam z rana majóweczki:-)

Moj starszak jeszcze spi to mogę spokojnie popisac.
Wczoraj wieczorem bigos gotowałam:szok: tak mnie naszło ze nie wytrzymałabym do dzisiaj:no: Czy któraś z was tez juz ma zachcianki? :no:Z moich objaw to tez ból podbrzusza (ale nie uciążliwy) i mdłośći :no:
Teraz sobie pije kawkę i pączusia jem :p W koncu mogę bez wyrzutów sumienia :D
Dziewczynki jak sie czujecie?

Lena_no - trzymam kciukasy za wizyte, napisz jak było :-)

Ostatnia edycja:
Lena_no - a co za u Ciebie byla sytuacja?>i jak sie skonczylo??

co do mojego M nie wydaje mi sie, zeby jaka kolwiek rozmowa pomogla -Oni sie kumpluja od jakis 10 lat przyjaciolka na zawsze jak to Ona sie okresla:p dobrze,ze chociaz nie jest zbyt urodziwa haha tyle mojego;]

stazi- ja proponuje Ci sie uspokoić mimo wszystko. Teraz fasolka jest najważniejsza! Myśl o sobie!
Jak sie czujesz? masz jakieś dolegliwości?

Ja w poprzedniej ciąży stawiałam na minimum USG.
Pierwsze miałam 13 tc, drugie w 16tc (z konieczności bo krwawiłam) i w 26tc (płeć) i tyle!
Tym razem chyba zdecyduje sie na wiecej.

Ostatnia edycja:
stazi- ja proponuje Ci sie uspokoić mimo wszystko. Teraz fasolka jest najważniejsza! Myśl o sobie!
Jak sie czujesz? masz jakieś dolegliwości?

Ja w poprzedniej ciąży stawiałam na minimum USG.
Pierwsze miałam 13 tc, drugie w 16tc (z konieczności bo krwawiłam) i w 26tc (płeć) i tyle!
Tym razem chyba zdecyduje sie na wiecej.

Wiem macie racje:) zaopatrzylam sie w ksiazki i bede czytac:D i odstresowywac;)

co do dolegliwosci - miewam mdlosci ale nie jakies straszne , za to mam bolaca i powiekszone piersi i wieczorem bole w podbrzuszu no i meczy mnie sennosc o dziwnych porach:p

Dziewczyny kiedy wybieracie sie na 1sze USG ?? ja mysle zeby isc w 7 tydodniu

Witam was Majóweczki;-)
ogólnie to sie przedstawie może nazywam sie Agnieszka mam 26 ( 27 skoncze w grudniu) i to moja 2 ciąża;-)jestem ze ślaska jest ktoś może??terminz om wychodzi na 15 maja
mam do Was pytanie moja lekarka ma teraz 3 tyg urlopu, i nie wiem czy zapisac sie do innego lekarza za jakies poltorej tyg zeby chociaz zarodek bylo widac i czy sie dobrze zagniezdzil czy czekac do konca wrzesnia???do tego bol brzucha pachwin krzyza i milion innych objawow nie odpuszcza najbardziej martwi mnie ten bol przy 1 ciazy nie byl tak mocny myslicie ze moze to przez cesarke bardziej odczuwam???

Ewelinka ja potem dojde jak juz chocby 2 bete zrobie to dam Ci znać;-)
Niunia nieważne skad wazne ze tu i teraz;-)
Anilewe ja nic nie biore takiego wiec nie wiem;/
Straciatella wspolczuje i niech te mdlosci uciekaja co by Cie tu wiecej bylo!;-)
witam nowe Mamusie;-)
Stazi doby pomysl zapros ja do was a zachowania Twojego Pana w ogole dla mnie nie zrozumiale...
Malusiolka i co????
Martynia Ty sie ciesz ze mozesz smigac moje obroty z 100% spadly do 30% ;/\
Karmeolwa ja ma raz wiecej mdlosci raz nie poko co tylko jeden heft, dasz rade bo Ty juz doswiadczona mamuska;-)
Lena 3 mam kciukasy za wizyte dawaj znac
Aesthete hej staraczko;-)ja sie wbijam po malu ale poki 2 bety nie zrobie nie wchodze na liste:p
Nanncy piekna beta!;-)
Apple 3 mam kciuki za bete:-) tak kolo 6 lub 6 z groszem powinno byc serducho;-)
Szkoła dokładnie plamienie sa niegrozne poki nie ma skrzepow i silnych skurczow...

saga31- #Serdecznie witam Kochana , moze idz do innego lekrza zeby sprawdzil HCG czy dobry przyrost ??:) zrobisz jak uwazasz :) no i Gratuluje :)

reklama
No to pierwsze ciążowe mdłości mam za sobą... albo raczej w trakcie. masakra. W pierwszej ciąży i w tej drugiej poronionej nie wiedziałam, co to są mdłości... a teraz nawet na wode jak spojrzę to mnie mdli.

Ból brzucha również mi dokucza, ale da się wytrzymać.
Dzisiaj mamy zamiar powiedzieć moim rodzicom a w pt teściom.

Dziewczyny kiedy idziecie na L4? 12.09 mam gina i chciałabym już wziąć, bo pracuje w szpitalu, z chorymi i nie jest lekko na codzień a co dopiero w ciąży. Boje się że albo się czymś zarażę albo dźwignę takiego delikwenta i coś się stanie. Mało tego środki chemiczne dezynfekcyjne są bardzo ostre i boje się, że będę wymiotować na sam ich zapach.

Ostatnia edycja:
Do góry