reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Witam wszystkie przyszłe mamusie :) robi się nas coraz więcej więc i więcej do poczytania jest- bardzo dobrze :-)
Lena ja również mam podwyższone antyciała, dosyć znacznie (Hashi i niedoczynność), jakie bierzesz leki? bo ja byłam u dwóch endokrynologów i oprócz Euthyroxu jeden mówi żeby brać Jodid, a drugi, żeby nie brać.... i komu tu wierzyć. W internecie też są skrajne opinie...

ja dzis dostalam sms z przychodni ze wyniki sa ok i mam nie zmieniac dawki euthyroxu. jutro pojde niech mi podadza te moje wyniki i chyba beda gdzies konsultowac bo pamietam jak w POlsce endo mowila ze jak zajde to trzeba bedzie podwyzszyc.
jak jest u was? bierzecie wiecej?

reklama
Cześć Laseczki,

ewelina - bardzo dziękuje za pomoc. Moje samopoczucie jest na tyle kiepskie, że jedyne o czym marze to spać, żeby nie myśleć o tych mdłościach.

Najdłam się migdałów i nieco lepiej.

Witam wszystkie nowe mamy majowe 2014 :-) życzę spokojnej ciąży bez takich perypetii jak te moje.

Dobrej nocy :tak:

Ale tak to cały dzień w kibelku.. masakra jakaś!! W pierwszej ciąży tego nie miałam... :crazy:

kurczaczek witamy

stazi glupia sytuacja z ta kumplea twojego meza. u nas na szczescie od zawsze bylo tak ze zadne nie chcialo isc na impreze bez tego drugiego. no wyjatek jest taki jak umawiam sie z kolezankami a on z kolegami, inne relacje to juz idziemy razem bez gadania, tak bylo od zawsze. na szczescie nasi znajomi to raczej pary, wszyscy sie znamy i nikt nie spotyka sie za czyimis przelami. jak cie pocieszac?? ciezko bo sama bym chyba oszalala w takiej sytuacji :p
ale popieram Ewelinke, albo zamiast go puscic zrob ciasto, kawke i zapros ja do was i badzcie mega maslanie przeszczeliwi na jej oczach i niechcacy pochwal sie dzidzia

niuniaa ja mowie mojemu M ze moga wystapic wahania nastrojow a on ze to sciema i nie ma nic takiego. Ale juz ktorys raz w pracy pytali mnie czy ja zla jestem czy co, bo sie dziwnie zachowuje.

Malusiolka ja chcialabym miec trojke, zaczynamy z 1-wszym i nie wiem czy sie "wyrobimy " z cala 3 :) 3mam kciuki za twoje testowanie

ja wczoraj tez ogladalam wozki, moje kolezanki to kupowaly takie co akurat byly w promocjach, nie koniecznie ladne, a teraz sa takie swietne, ze chyba zglupieje jak trzeba bedzie wybrac.

dzis mielismy zaczac robic cotygodniowe zdjecia ale mezusiowi nie chcialo sie wstac o 7 rano zeby je zrobic, wiec zaczynamy jutro. doszukuje sie brzuszka ale poza moja mala oponka to nic nie ma ;/

Straciatella oj współczuje mdłości. U mnie w pierwszej ciąży prawie ich nie było i w tej liczę na to samo ;-) Ale wiadomo ciąża ciąży nierówna.

Ok kochane ja już życzę wam miłego wieczora i dobrej nocki;-)
Jutro rano muszę wstać z synkiem do przedszkola, a o 15 wizyta u lekarza:-)

aNilewe ja biorę Euthyrox 75 i nie mam ani zwiększonej dawki a ni zmniejszonej bo o chorobie dowiedziałam się przy okazji ciąży... a próbuję się dowiedzieć i nie mogę znaleźć odpowiedzi, bierzesz jod? bo ilu lekarzy tyle opini...
A tak w ogóle to mam dzisiaj jakiś gorszy dzień, płacz bez powodu i w ogóle... czy wszystko w porządku z Okruszkiem... to przez tego endokrynologa, który mnie nastraszył...
martwię się, że nie mam jakiś widocznych objawów (oprócz testów i bety:tak:) a Ty Straciatella masz z drugiej strony ich aż nad wyraz... tak źle i tak niedobrze...
Ja się również dopisuję do nowej listy: Martyna, 26 lat, I ciąża, przybliżony termin 7.05 (ozywiście wszystko okażę się podczas pierwszego USG (za niecałe 2 tygodnie w piątek) :-D

Martynia. ale nie martw sie, wiekszosc objawow pewnie ujawni sie kolo 7 tygodnia, przeciez to jeszcze bardzo wczesnie. u mnie np. mdlilo mnie najbardziej w 28-30dc (przy 28 reg.) a teraz juz w zasadzie nie i wcale nie znaczy to ze z okurszkiem cos nie tak.
endo w pl mowila o podwyzszeniu dawki leku plus o braniu jodu, ale ten akurat jest w skladzie witamin prenatalnych ktore biore.

Miałam nadzieję, że w tej ciąży mdłości mnie ominą jak w poprzedniej..ale dziś już miałam przedsmak :crazy:
Wymiotów niby nie było, ale wszystko w gardle stoi... no cóż. może to jednorazowe? ;-)

reklama
Do góry