Dziewczynki, czy Wy też macie kłucia w podbrzuszu/pochwie? Kłuje mnie co jakiś czas bardzo mocno, np. jak wchodzę po schodach :-( Czuję to nisko tak, jakby to była szyjka lub dół macicy
Martwię się po tych ostatnich forumowych historiach o skracającej się szyjce - tylko czy skracająca się szyjka daje w ogóle jakieś objawy, oprócz ewentualnych mocniejszych upławów? Właściwie wczoraj się to zaczęło na poważnie (musiałam dźwignąć córkę żeby ją wysadzić na kibelku w obcym miejscu) i od tego czasu powtarza się to co jakiś czas. Macie tak samo????
A więc dzidzia jest, serduszko bije, ale słabiutko było słychać bo dzidzia się chowała. Ma 1,2 cm . Z okresu dziś jest 6t 5d a z usg 7 t2d
Cały szereg badan mi przepisał i koszt to w lux medzie 450 zl a u nas a przychodni odplatnei 340 ... ja pierdykam
Gratuluję udanej wizyty
Co do badań, może idź do gina na nfz i niech on Ci zleci te standardowe badania??
dziewczyny ja wizyte mialam wczoraj wieczorem,cały dzień myślałam,że zwariuje z nerwów,a jaj juz wchodziłam do gabinetu to az sie upociłam z nerwow..masakra..oczywiscie okazało sie ze wszystko w porzadku,ze serduszka pieknie bija,ze dzidziusie duze,oba po 2,5cm czyli prawidłowo:-)
Gratulacje
Witaj
matita!
A powiedzcie dziewczyny jak tam u Was z waga? U mnie na razie stoi w miejscu lub max 0,8kg do przodu. Ale brzuch mam taki ze jak jeszcze kurtkę puchowa z paskiem zaloze to mnie na ulicy o termin i płeć pytają
chyba mi mięśnie od lezenia lecą ze waga nie rośnie...
Ja przybrałam już ze 2 kg, ale to tak na oko oceniam - nie ważę się na wszelki wypadek
Generalnie brzuch mi wywala strasznie, ale to nie jest ciążowy brzuch, tylko taki zwykły, nie wciągnięty - a nie mam siły go wciągać i myślę sobie, że w sumie i tak jestem w ciąży, więc nie muszę ciągle się męczyć żeby mieć super płaski brzuch
aaaaaaa!!!!! już 12 tydzień!!!!
z racji mojego świrowania czy wszystko ok poszłam pierwszy raz na prv wizytę do mojego supergina
jestem pod wrażeniem...
Wow, super wizyta! Gratuluję! Co do płci, to któraś dziewczynka wkleiła gdzieś link do rozwoju płci - w tak wczesnym wieku, chłopcy i dziewczynki mają to samo między nogami - przejrzałam tylko fotki i nie wczytywałam się dokładnie - czy Ty już będziesz w takim tygodniu, że płeć jest rozróżnialna???
Tez bym chciala poznac plec ale maz chce niespodzinke, wiec kombinuje jak tu sie dowiedziec bez wtajemniczania go.
U mnie w rodzinie tak było - po prostu umówione było, że mąż wychodził pod koniec badania z gabinetu, a lekarz określał płeć tylko przy żonie
Ale trzeba powiedzieć to od razu lekarzowi, żeby się za szybko nie wygadał
Witaj
paula190481!
Witaj
B-Asia!