reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Cześć dziewczyny!

Witam nowe majóweczki:)

Bąbelku wszystkiego najlepszego dla Twojej córki. Mamy ten sam termin porodu:) i też mam trzylatka w domu tylko, że z września:)

Szuszunia to gin musi mieć naprawdę niezły sprzęt. Aż mi się nie chce wierzyć, że tak wcześnie można poznać płeć. Super

Dziewczyny tyle piszecie, że nie sposób wszystkim odpisać.

Z sąsiadką niezła akcja, ja na szczęście w większości mam młodych bezkonfliktowych sąsiadów

U mnie dzisiaj do południa spokój, plamienie w sumie ustało, ale teraz zaczyna mnie brzuch bolećL

reklama
Witajcie...mam nadzieję że mnie przyjmiecie do swojego grona bo przeskakuję z dość smutnego forum "poronienia nawykowe" a w końcu los się do nas uśmiechnąl i w maju mamy termin porodu...ciąża do łatwych nie należy choć to moja pierwsza... jestem od wczoraj na L4 za miesiąc mam usg prenatalne wraz z testem PAPP-A czy wy też macie takie testy to jest standardowe badanie? Pozdrawiam wszystkie majóweczki trzymam za wszystkie kciuki :)

ewelinka - nigdzie nie słyszałam o zakazie grzybów, więc nie sądze, żeby marynowane miały co innego w składzie. Ważne, żeby mieć dobre źródło :) jeszcze strasznie chodzi za mną taatar, ale tu to ja sie powstrzymuje...

a jutro impreza urodzinowa dla dzieciarni, ale za to potem jadę do galerii po jakieś spodnie i spódnicy coby junior się mieścił pod tkaniną a nie jak dziś w szczelinie między bluzką a legginsami:happy2:

witajcie wszystkie nowe mamusie

i dobrej nocy!

A ja spodnie dzisiaj na gumeczce mam, nie wiem czy przytylam ale brzuch mam juz spory. Dostalam od kuzynki ciuchy ktore ona w ciazy nosila ale one dla mnie teraz na styk sa... coooo? a ja myslalam ze my podobnej budowy bylysmy ale wszystko od niej sie jakies male wydaje, chyba tez czekaja mnie jakies zakupy

Ostatnia edycja:
Dziewczynki, czy Wy też macie kłucia w podbrzuszu/pochwie? Kłuje mnie co jakiś czas bardzo mocno, np. jak wchodzę po schodach :-( Czuję to nisko tak, jakby to była szyjka lub dół macicy :baffled: Martwię się po tych ostatnich forumowych historiach o skracającej się szyjce - tylko czy skracająca się szyjka daje w ogóle jakieś objawy, oprócz ewentualnych mocniejszych upławów? Właściwie wczoraj się to zaczęło na poważnie (musiałam dźwignąć córkę żeby ją wysadzić na kibelku w obcym miejscu) i od tego czasu powtarza się to co jakiś czas. Macie tak samo????

A więc dzidzia jest, serduszko bije, ale słabiutko było słychać bo dzidzia się chowała. Ma 1,2 cm . Z okresu dziś jest 6t 5d a z usg 7 t2d

Cały szereg badan mi przepisał i koszt to w lux medzie 450 zl a u nas a przychodni odplatnei 340 ... ja pierdykam

Gratuluję udanej wizyty :-D Co do badań, może idź do gina na nfz i niech on Ci zleci te standardowe badania??

dziewczyny ja wizyte mialam wczoraj wieczorem,cały dzień myślałam,że zwariuje z nerwów,a jaj juz wchodziłam do gabinetu to az sie upociłam z nerwow..masakra..oczywiscie okazało sie ze wszystko w porzadku,ze serduszka pieknie bija,ze dzidziusie duze,oba po 2,5cm czyli prawidłowo:-)

Gratulacje :-D

Witaj matita!

A powiedzcie dziewczyny jak tam u Was z waga? U mnie na razie stoi w miejscu lub max 0,8kg do przodu. Ale brzuch mam taki ze jak jeszcze kurtkę puchowa z paskiem zaloze to mnie na ulicy o termin i płeć pytają :eek: chyba mi mięśnie od lezenia lecą ze waga nie rośnie...

Ja przybrałam już ze 2 kg, ale to tak na oko oceniam - nie ważę się na wszelki wypadek :-D Generalnie brzuch mi wywala strasznie, ale to nie jest ciążowy brzuch, tylko taki zwykły, nie wciągnięty - a nie mam siły go wciągać i myślę sobie, że w sumie i tak jestem w ciąży, więc nie muszę ciągle się męczyć żeby mieć super płaski brzuch :-D

aaaaaaa!!!!! już 12 tydzień!!!!
z racji mojego świrowania czy wszystko ok poszłam pierwszy raz na prv wizytę do mojego supergina :)
jestem pod wrażeniem...

Wow, super wizyta! Gratuluję! Co do płci, to któraś dziewczynka wkleiła gdzieś link do rozwoju płci - w tak wczesnym wieku, chłopcy i dziewczynki mają to samo między nogami - przejrzałam tylko fotki i nie wczytywałam się dokładnie - czy Ty już będziesz w takim tygodniu, że płeć jest rozróżnialna???

Tez bym chciala poznac plec ale maz chce niespodzinke, wiec kombinuje jak tu sie dowiedziec bez wtajemniczania go.

U mnie w rodzinie tak było - po prostu umówione było, że mąż wychodził pod koniec badania z gabinetu, a lekarz określał płeć tylko przy żonie :tak: Ale trzeba powiedzieć to od razu lekarzowi, żeby się za szybko nie wygadał :-D

Witaj paula190481!

Witaj B-Asia!

reklama
Super wszystkie kobitki takie otwarte i pozytywnie nastawione:-) widze ze nie tylko ja musze lezec...
Wszystkiego co naj dla Amelki:-) ja tez mam zlecone badania prenatalne i strasznie sie denerwuje :-/
No wlasnie jak to jest z tym camembertem tak uwielbiam i chetnie zjem jesli mozna?!:sorry2:

Do góry