reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Cześć dziewczyny!

Witam nowe majóweczki:)

Bąbelku wszystkiego najlepszego dla Twojej córki. Mamy ten sam termin porodu:) i też mam trzylatka w domu tylko, że z września:)

Szuszunia to gin musi mieć naprawdę niezły sprzęt. Aż mi się nie chce wierzyć, że tak wcześnie można poznać płeć. Super

Dziewczyny tyle piszecie, że nie sposób wszystkim odpisać.

Z sąsiadką niezła akcja, ja na szczęście w większości mam młodych bezkonfliktowych sąsiadów

U mnie dzisiaj do południa spokój, plamienie w sumie ustało, ale teraz zaczyna mnie brzuch bolećL

reklama
Witajcie...mam nadzieję że mnie przyjmiecie do swojego grona bo przeskakuję z dość smutnego forum "poronienia nawykowe" a w końcu los się do nas uśmiechnąl i w maju mamy termin porodu...ciąża do łatwych nie należy choć to moja pierwsza... jestem od wczoraj na L4 za miesiąc mam usg prenatalne wraz z testem PAPP-A czy wy też macie takie testy to jest standardowe badanie? Pozdrawiam wszystkie majóweczki trzymam za wszystkie kciuki :)

ewelinka - nigdzie nie słyszałam o zakazie grzybów, więc nie sądze, żeby marynowane miały co innego w składzie. Ważne, żeby mieć dobre źródło :) jeszcze strasznie chodzi za mną taatar, ale tu to ja sie powstrzymuje...

a jutro impreza urodzinowa dla dzieciarni, ale za to potem jadę do galerii po jakieś spodnie i spódnicy coby junior się mieścił pod tkaniną a nie jak dziś w szczelinie między bluzką a legginsami:happy2:

witajcie wszystkie nowe mamusie

i dobrej nocy!

A ja spodnie dzisiaj na gumeczce mam, nie wiem czy przytylam ale brzuch mam juz spory. Dostalam od kuzynki ciuchy ktore ona w ciazy nosila ale one dla mnie teraz na styk sa... coooo? a ja myslalam ze my podobnej budowy bylysmy ale wszystko od niej sie jakies male wydaje, chyba tez czekaja mnie jakies zakupy

Ostatnia edycja:
Dziewczynki, czy Wy też macie kłucia w podbrzuszu/pochwie? Kłuje mnie co jakiś czas bardzo mocno, np. jak wchodzę po schodach :-( Czuję to nisko tak, jakby to była szyjka lub dół macicy :baffled: Martwię się po tych ostatnich forumowych historiach o skracającej się szyjce - tylko czy skracająca się szyjka daje w ogóle jakieś objawy, oprócz ewentualnych mocniejszych upławów? Właściwie wczoraj się to zaczęło na poważnie (musiałam dźwignąć córkę żeby ją wysadzić na kibelku w obcym miejscu) i od tego czasu powtarza się to co jakiś czas. Macie tak samo????

A więc dzidzia jest, serduszko bije, ale słabiutko było słychać bo dzidzia się chowała. Ma 1,2 cm . Z okresu dziś jest 6t 5d a z usg 7 t2d

Cały szereg badan mi przepisał i koszt to w lux medzie 450 zl a u nas a przychodni odplatnei 340 ... ja pierdykam

Gratuluję udanej wizyty :-D Co do badań, może idź do gina na nfz i niech on Ci zleci te standardowe badania??

dziewczyny ja wizyte mialam wczoraj wieczorem,cały dzień myślałam,że zwariuje z nerwów,a jaj juz wchodziłam do gabinetu to az sie upociłam z nerwow..masakra..oczywiscie okazało sie ze wszystko w porzadku,ze serduszka pieknie bija,ze dzidziusie duze,oba po 2,5cm czyli prawidłowo:-)

Gratulacje :-D

Witaj matita!

A powiedzcie dziewczyny jak tam u Was z waga? U mnie na razie stoi w miejscu lub max 0,8kg do przodu. Ale brzuch mam taki ze jak jeszcze kurtkę puchowa z paskiem zaloze to mnie na ulicy o termin i płeć pytają :eek: chyba mi mięśnie od lezenia lecą ze waga nie rośnie...

Ja przybrałam już ze 2 kg, ale to tak na oko oceniam - nie ważę się na wszelki wypadek :-D Generalnie brzuch mi wywala strasznie, ale to nie jest ciążowy brzuch, tylko taki zwykły, nie wciągnięty - a nie mam siły go wciągać i myślę sobie, że w sumie i tak jestem w ciąży, więc nie muszę ciągle się męczyć żeby mieć super płaski brzuch :-D

aaaaaaa!!!!! już 12 tydzień!!!!
z racji mojego świrowania czy wszystko ok poszłam pierwszy raz na prv wizytę do mojego supergina :)
jestem pod wrażeniem...

Wow, super wizyta! Gratuluję! Co do płci, to któraś dziewczynka wkleiła gdzieś link do rozwoju płci - w tak wczesnym wieku, chłopcy i dziewczynki mają to samo między nogami - przejrzałam tylko fotki i nie wczytywałam się dokładnie - czy Ty już będziesz w takim tygodniu, że płeć jest rozróżnialna???

Tez bym chciala poznac plec ale maz chce niespodzinke, wiec kombinuje jak tu sie dowiedziec bez wtajemniczania go.

U mnie w rodzinie tak było - po prostu umówione było, że mąż wychodził pod koniec badania z gabinetu, a lekarz określał płeć tylko przy żonie :tak: Ale trzeba powiedzieć to od razu lekarzowi, żeby się za szybko nie wygadał :-D

Witaj paula190481!

Witaj B-Asia!

reklama
Super wszystkie kobitki takie otwarte i pozytywnie nastawione:-) widze ze nie tylko ja musze lezec...
Wszystkiego co naj dla Amelki:-) ja tez mam zlecone badania prenatalne i strasznie sie denerwuje :-/
No wlasnie jak to jest z tym camembertem tak uwielbiam i chetnie zjem jesli mozna?!:sorry2:

Do góry