reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

reklama
większość serów pleśniowych na półkach w marketach/sklepach jest z mleka pasteryzowanego czyli dozwolone. w serach z mleka niepasteryzowanego czy to pleśniowego, czy koziego czy nawet naszego oscypka może kryć się listerioza, która jest groźna w ciąży.

witam nowe majówki :)

a tak na marginesie... gdzie się podziała Giovanna ze swoim mężem? pisali- razem zniknęli- też razem?:D

Aesthete...ochrzciliście zakup? :p

Ostatnia edycja:
Tak mi się skojarzyl dowcip o Dziewannie :)
- Dzie wanna? bo będę rzygał!
Bardzo apropos u nas :D ;)

Któraś pisała u żurku, tak więc jutro na obiad będzie żurek :)

Ostatnia edycja:
jjejki ale mialam czytania

witam nowe majowki

ja bylam niedawno po meza nie wiem jak to pogodze jak juz druga dzidzia bedzie chyba nas czeka zakup nowego samochodu

czy was tez tak boli brzuch takie pieczenie jeszcze promieniuje az na plecy bylam dzisiaj na rozancu i nie umialam wysiedziec 30 minutj
e
szcze wieczorem mam bardzo duzy brzuch ok 5 miesiac a rano normalny taki jak mialam przed ciaza

a i jeszcze zalapalam sie dzisian na mcdonalda

Witam Was wszystkie :)Chcę do Was dołączyć. To moja druga ciąża. Termin mam na 8 maja 2014 r. Mam już jedno oczko w głowie 19-miesięczną córeczkę. Pierwszy poród zaczął się indukcją a zakończył się CC, a teraz bez gry wstępnej idę od razu pod nóż ;) Druga ciąża jest zupełnie innym przeżyciem niż pierwsza.

[B pisze:
olapalo[/B];10158147]Dziewczynki, czy Wy też macie kłucia w podbrzuszu/pochwie? Kłuje mnie co jakiś czas bardzo mocno, np. jak wchodzę po schodach :-( Czuję to nisko tak, jakby to była szyjka lub dół macicy :baffled: Martwię się po tych ostatnich forumowych historiach o skracającej się szyjce - tylko czy skracająca się szyjka daje w ogóle jakieś objawy, oprócz ewentualnych mocniejszych upławów?
[B pisze:
ja przy niewydolności szyjki nie miałam mocniejszych uplawow. ale takie kłucia szyjki to tak. wiązało się to też ze stawianiem się macicy/twardnieniem jej w zasadzie od początku ciąży. na początku magnez, luteina i więcej nic. u nas lekarze nie daja od kilku lat fenoterolu bo sa dowody że może szkodzić dziecku. ale wiadomo ze czasem lepszy lek niż przedwczesny porod. sama to łykałam w szpitalu tydzień albo dwa a maly zdrowy. lek działa na macice ale nie przepisują go u nas. z tego co wiem to w innych szpitalach tak.

co do płci to ten link to też ja podesłałam. gin będzie chyba mi sprawdzał pod kątem wewnętrznych narządów, tzn jajniki itp. tak zrozumiałam... sprzęt do usg robił wrażenie...

co do płci to przy synku poznałam "dopiero" w 15 tyg a tu może za tydzień.

co do nospy to już wcześniej pisałam jako weteranka szpitalna, nospa nie działa na skurcze macicy dlatego lekarze nie przepisują. albo jako efekt placebo. działa na jelita i inne "bebechy";) dlatego czasem jak weźmiemy to przechodzi ból ale to nie koniecznie była macica.

Ostatnia edycja:
reklama
Mam pytanie do dziewczyn ze śląska : gdzie robicie prenatalne?

ja robię w Katowicach w Gyncentrum, ale moje koleżanki bardzo chwalą też Genoma w Rudzie Śląskiej.

ewelinka - nigdzie nie słyszałam o zakazie grzybów, więc nie sądze, żeby marynowane miały co innego w składzie. Ważne, żeby mieć dobre źródło :) jeszcze strasznie chodzi za mną taatar, ale tu to ja sie powstrzymuje...

ja z kolei słyszałam że nie wolno jeść w ciąży grzybów, tak jak dzieci nie mogą... więc ja na wszelki wypadek nie jem :p

Dziewczynki, czy Wy też macie kłucia w podbrzuszu/pochwie? Kłuje mnie co jakiś czas bardzo mocno, np. jak wchodzę po schodach :-( Czuję to nisko tak, jakby to była szyjka lub dół macicy :baffled:
też tak mam.. albo jak sięgam do szafki która jest wysoko i staję na palcach i się naciągam, to boli podbrzusze... i mam takie kłucie jakby przy wejściu do pochwy :baffled:

Wow, super wizyta! Gratuluję! Co do płci, to któraś dziewczynka wkleiła gdzieś link do rozwoju płci - w tak wczesnym wieku, chłopcy i dziewczynki mają to samo między nogami - przejrzałam tylko fotki i nie wczytywałam się dokładnie - czy Ty już będziesz w takim tygodniu, że płeć jest rozróżnialna???
mi gin powiedział, że najwcześniej może rozpoznać płeć w 13 tyg :) ale on ma takie zwykłe usg :)

U mnie w rodzinie tak było - po prostu umówione było, że mąż wychodził pod koniec badania z gabinetu, a lekarz określał płeć tylko przy żonie :tak: Ale trzeba powiedzieć to od razu lekarzowi, żeby się za szybko nie wygadał :-D
my oboje chcemy znać płeć :) ale wizyta u gina wygląda tak, że najpierw wchodzę sama, lekarz mnie bada, robi usg, a potem woła męża, który czeka w poczekalni i jemu pokazuje na usg :)

Aesthete...ochrzciliście zakup? :p

TAAAK!!! pierwszy obiad już zaliczony :D a jutro rodzinna imprezka, więc większe testowanie :p

Do góry