reklama
Hej dziewczyny wlasnie jakis czas temu potwierdzilo mi sie ze zostane mamą ponownie:-) jestem taka szczesliwa tylko mam pewne watpliwosci bo z okresu jestem w 7 tyg a na usg lekarz zaniepokojony bo zarodek wyglada jak na 6 tydz ma tylko 41 mm i do tego mam ponoc odklejona kosmowke ale na szczescie nie krwawie i serduszko mocno bije:-) jestem na L4 mam lezec i brac duphaston 2×dziennie i ogolnie jestem zdenerwowana bo nawet dostalam skierowanie na badania prenatalne .nie wiem co mam myslec a moj 5 letni synek tez ma z mamy teraz malo pozytku:-/
matita
Fanka BB :)
Lotos81 - no właśnie się zastanawiam dlaczego gin nie kazał mi brać nospy... tylko duphaston czy jak to się pisze... z tego co w necie wyczytałam, to wszystkie dziewczyny które miały napięcia brały nospe, luteina i magnez... a ja nic... sama nie wiem co o tym myśleć...
Mój gin jest wielkim przeciwnikiem nospy, powiedział, że tylko w razie konieczności. Wiem, że istnieje coś takiego jak zespół ponospowy - problemy z napięciem mięśniowym u maluszków.
paula190481
Początkująca w BB
Dziewczyny, proszę pomóżcie mi dodać suwaczki!
Jak to się robi?
Jak to się robi?
oejjj padam dziś z nóg a tutaj zapowiada mi sie wieczór z górrraa prasowania
Nospa raczej chyba jest bezpieczna? A magnez to na pewno warto brać
Mi lekarz zlecił duphaston mimo, że ciąża nie jest zagrożona. On daje to profilaktycznie w 1 ciąży też - powiedział , że z jego doświadczenia ciąże lepiej i bezpieczniej się rozwijają. Ile w tym prawdy nie wiem ale też wolę brać na wszelki wypadek ;-)
AAAa i witam nowe majóweczki:-)
Nospa raczej chyba jest bezpieczna? A magnez to na pewno warto brać
Mi lekarz zlecił duphaston mimo, że ciąża nie jest zagrożona. On daje to profilaktycznie w 1 ciąży też - powiedział , że z jego doświadczenia ciąże lepiej i bezpieczniej się rozwijają. Ile w tym prawdy nie wiem ale też wolę brać na wszelki wypadek ;-)
AAAa i witam nowe majóweczki:-)
zosiasamosia
Fanka BB :)
Witamy nowe majówki W kupie siła Suwaczek w ustawieniach na górze i po lewej edytuj sygnaturkę - tam się link wkleja.
Szkoła nie przejmuj się sąsiadką, ja mam cały blok takich bab. Najgorzej było, jak się dwa lata temu wprowadzaliśmy i generalny remont mieszkania robiliśmy to byliśmy wrogami numer jeden. Jak raz podjechałam pod klatkę z kafelkami to mi we dwie drogę zagrodziły stare kretynki. Chociaż u nas jest normalnie droga pod blokiem, a nie trawa.
Ja padam na twarz dzisija, po 11 h pracy przy biurku (już o klientach nie wspomnę). No mam dość, ale w tym miesiącu tyle godzin do wyrobienia, że inaczej nie da rady u mnie. Aż mnie trochę brzuch zaczął teraz boleć.
Szkoła nie przejmuj się sąsiadką, ja mam cały blok takich bab. Najgorzej było, jak się dwa lata temu wprowadzaliśmy i generalny remont mieszkania robiliśmy to byliśmy wrogami numer jeden. Jak raz podjechałam pod klatkę z kafelkami to mi we dwie drogę zagrodziły stare kretynki. Chociaż u nas jest normalnie droga pod blokiem, a nie trawa.
Ja padam na twarz dzisija, po 11 h pracy przy biurku (już o klientach nie wspomnę). No mam dość, ale w tym miesiącu tyle godzin do wyrobienia, że inaczej nie da rady u mnie. Aż mnie trochę brzuch zaczął teraz boleć.
Ostatnia edycja:
Paula, najpierw utwórz sobie suwaczek na jakiejś stronce np tu:
Suwaczki na wszystkie okazje! - suwaczki.com
1. Najpierw wybierz tło
2. Potem wybierz wskazówkę
3. Wprowadź dane (data miesiączki itd...)
4. Kliknij na dole: "utwórz suwaczek"
5. Skopiuj BB Code z okienka
6. Wejdź na baby Booom w USTAWIENIA
7. Dalej wejdź w EDYTUJ SYGNATURĘ
8. Wklej BB Code w okienko
9. Kliknij pod spodem PODGLAD SYGNATURY - powinna się pokazać u gory
10. kliknij ZAPISZ SYGNATURĘ
Koniec
Suwaczki na wszystkie okazje! - suwaczki.com
1. Najpierw wybierz tło
2. Potem wybierz wskazówkę
3. Wprowadź dane (data miesiączki itd...)
4. Kliknij na dole: "utwórz suwaczek"
5. Skopiuj BB Code z okienka
6. Wejdź na baby Booom w USTAWIENIA
7. Dalej wejdź w EDYTUJ SYGNATURĘ
8. Wklej BB Code w okienko
9. Kliknij pod spodem PODGLAD SYGNATURY - powinna się pokazać u gory
10. kliknij ZAPISZ SYGNATURĘ
Koniec
Ostatnia edycja:
reklama
Nareszcie dobrnęłam do końca.
Przede wszystkim wielki urodzinowy Buziak dla Amelki!:-)
Fajnie, ze już obwieściłaś radosną nowinę i rodzice stanęli na wysokości zadania!
gratulacje dla Męża!
rubella to różyczka - mi gin powiedział, że jeśli chorowałam i mam przeciwciała to mogę dołączyć badanie z poprzedniej ciązy bo się nic nie zmieniło.
witaj Matita - będzie dobrze!
u mnie to samo brzuch jak w szóstym miesiącu, dziś gadałam z koleżanką z terminem na styczeń i tak porównywałam i ona prawie bez brzucha
dawaj namiary wszystkie się stawimy to jak w grouponie jeszcze taniej będzie
ja też mam 8latkę:-)
nie mogę się doczekać tego badania prenatalnego.
właśnie wtrąciłam kubek mleka z czosnkiem i miodem bo mnie kaszleć zaczyna
a jutro impreza urodzinowa dla dzieciarni, ale za to potem jadę do galerii po jakieś spodnie i spódnicy coby junior się mieścił pod tkaniną a nie jak dziś w szczelinie między bluzką a legginsami
witajcie wszystkie nowe mamusie
i dobrej nocy!
Przede wszystkim wielki urodzinowy Buziak dla Amelki!:-)
Wpadam do was przelotem
No powiedziałam rodzicom o ciąży
Troszkę zaskoczeni byli, ale ogólnie pozytywnie to przyjęli
Strasznie marzy im się wnusia, bo dwóch wnuczków już mają
Jutro cały dzień planujemy spędzić poza domem
Fajnie, ze już obwieściłaś radosną nowinę i rodzice stanęli na wysokości zadania!
Ale musze sie wam pochwalic mojemu M dali umowe na czas nieokraslony i podwyzke
jestem mega szczesliwa:-)
Milego dnia:-)
gratulacje dla Męża!
Ja tez mam dzisiaj te badania. Nie umiem rozszyfrowac tych twoich skrotow ale u mnie jest jeszcze wirus zoltaczki, wirus ospy wietrznej, syfilis, (Rubella IgG - nie wiem co to?), grupa krwi i przeciwciala.
rubella to różyczka - mi gin powiedział, że jeśli chorowałam i mam przeciwciała to mogę dołączyć badanie z poprzedniej ciązy bo się nic nie zmieniło.
Witam:-)
Jeśli mnie przyjmiecie - chciałabym dołączyć do grona mam majówkowych Test zrobiłam 2.09 i od początku śledzę ten wątek, ale ... strata sprzed roku jakoś mnie blokowała aby napisać. Dziś stwierdziłam, że się nie dam!!
Mam na imię Martyna, mam 26 lat, to moja druga ciąża, rok temu poroniłam - ciąża obumarła około 9 tyg, w 12/13 tc miałam zabieg łyżeczkowania.
Byłam już dwa razy na usg, pierwsze w 7 tc kiedy serduszko pięknie biło i niedawno w 10 tc i wszystko było OK 17.10 mam wizytę prenatalną i jeśli na niej będzie wszystko OK to chyba dopiero wtedy w 100% uwierzę w swoje szczęście:-)
Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko
witaj Matita - będzie dobrze!
To chyba dziś coś z ciśnieniem jest bo u mnie też masakra
A powiedzcie dziewczyny jak tam u Was z waga? U mnie na razie stoi w miejscu lub max 0,8kg do przodu. Ale brzuch mam taki ze jak jeszcze kurtkę puchowa z paskiem zaloze to mnie na ulicy o termin i płeć pytają chyba mi mięśnie od lezenia lecą ze waga nie rośnie...
u mnie to samo brzuch jak w szóstym miesiącu, dziś gadałam z koleżanką z terminem na styczeń i tak porównywałam i ona prawie bez brzucha
aaaaaaa!!!!! już 12 tydzień!!!!
z racji mojego świrowania czy wszystko ok poszłam pierwszy raz na prv wizytę do mojego supergina
jestem pod wrażeniem...
opiszę jak ochłonę na wątku o wizytach i wkleję fotki.
zrobił mi dziś "próbnie" prenatalne/genetyczne. można je robić jak dziecko ma 45mm do 85mm. moje miało 5cm ale powiedział że to są pomiary graniczne więc warto zrobić za tydzień (nie za dwa jak miałam ustalone)
dziś byłam umówiona na zwykłe USG żeby się uspokoić a zrobił mi całe prenatalne bez badania kości nosowej. do tego usg 3d :-) wkleję później zdjęcia mojego ślicznego bąbelka w 3d
z usg wyszedł termin na 24.04.2013 ale jak to powiedział gin nie sugerujemy się tym bo pomiary róznie wychodzą...
uwaga!!! za tydzień poznam płeć. obiecał mi... jest on certyfikowanym międzynarodowym specjalistą od usg wiec mu wierzę :-)
powiedział że teraz czyli wg usg 11tydzien i któryś dzień mogłby się pomylić i nie chce gdybac...
masakra!!! :-)
teraz czyli w 11 tygodniu powiedział kszattują się jeszcze kanały moczowo-płciowe czy jakos tak to nazwał ale za tydzień to już co innego
sprzet ma najnowszy bo z tego roku wiec jestem pod wrazeniem. i zaplacilam tylko 100zl :-)
dla mnie bomba!
sorry ze bez ładu i składu ale jeszcze w szoku jestem
i za tydzień będę miała wyliczane algorytmy mojej szyjki wyznaczające prawdopodobieństwo porodu przedwczesnego. z synkiem miałam to wyliczane u innego gina ale tam za wizyte płaciłam od 300zł do 350 i to za same usg. to są już jakieś wyższe szkoły jazdy z usg.
pamiętam wtedy z synkiem jak dostawałam opis badania tego za 350zł to poł strony było potwierdzeń certyfikatów.
a teraz tylko 100zł
dawaj namiary wszystkie się stawimy to jak w grouponie jeszcze taniej będzie
szyszunia ale masz fajnego lekarza i niedrogiego przy tym, fajnie
ewelinka ja tez sie wpraszam na ogórkową wczoraj kupiłam sobie kapustę kiszoną i zajadam;-)
też poproszę o dopisanie do listy termin 15.05, lat 32 ciąża druga, córka Paulina 8 lat
mój gin też mówi, ze bóle brzucha to norma w ciązy i mam wtedy brać no-spę. Kasiek a ty bierzesz nospę?
matita witaj i dobrze, ze się nie dałaś!
pysia mi tez objawy ustępowały, też się martwiłam, od kilku dni, raczej piersi zrobiły się "stałe" i zmienia sie ich wygląd, kształt, wielkość i kolor sutków
karmelowa ale masz rezolutnego synka
jak lubicie smutne filmy to polecam jasne błękitne okna. uprzedzam, ze nie ma mocnych na niego;-)
oglądam wydarzenia. jakiś skur...syn pedofil recydywista trzeci raz dziecko zgwałcił po wyjściu z więzienia przecież powinni go wykastrować, nie rozumiem na co czekają! 3 raz!
ja też mam 8latkę:-)
nie mogę się doczekać tego badania prenatalnego.
właśnie wtrąciłam kubek mleka z czosnkiem i miodem bo mnie kaszleć zaczyna
a jutro impreza urodzinowa dla dzieciarni, ale za to potem jadę do galerii po jakieś spodnie i spódnicy coby junior się mieścił pod tkaniną a nie jak dziś w szczelinie między bluzką a legginsami
witajcie wszystkie nowe mamusie
i dobrej nocy!
Podziel się: