reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

stazi24.
Miałam dawno temu podobną sytuację jeszcze przed moim M.
Moim zdaniem trzeba to troszke bardziej psychologicznie rozwiązać.
Bo wiesz jak to jest...facet to osobnik z małym mózgiem i aluzje lub kłótnie na niego nie działają. Teraz ma dwie strony medalu--> Ciebie: czyli awanturującą się jak dla niego o byle co i przyjaciółeczkę, co to wysłucha i pocieszy w potrzebie. Jak myślisz z kim będzie wolał spędzać czas? Wez go na sposób i pokaż mu, że bardziej mu się opłaca spędzać go z Tobą. Jak on wychodzi też wychodz choćby nawet do rodziców albo na spacer, jakby pytał gdzie idziesz, to oczywiscie wypadałoby powiedziec, że do przyjaciół. Nie komentuj zachowania tamtej nie dopytuj poprostu traktuj jak powietrze. Temat zamknięty. Jak zostanie z Tobą jakaś mała nagroda a to masażyk a to przytulanki. W podobny sposób wytresowałam poprzedniego faceta. Bo oni wolą gonić króliczka. Oczywiscie istnieją osobniki bardziej społeczne, przy których takie sztuczki nie są potrzebne ale dziś to rzadkość. A jak wiadomo zakazany owoc kusi najbardziej, więc im bardziej będziesz zakazywać tym chetniej będzie sie z nią spotykał

reklama
Chyba zwariowałam...od godziny siedzę na Allegro i oglądam ciuszki dla dzieciaczków... no i oczywiście ryczę.

Te hormony mi oczy wypalą :D

Macie jakieś przeczucia?
W poprzedniej ciązy od początku czułam, że będzie chłopak choć lekarz do 8!!miesiąca twierdził, że będzie dziewczynka. Jakoś dziwne, że dopiero w 8 m mojej dziewczynce klejnociki wyrosły :D
Teraz coś mi mówi, że będzie dziewczynka..ciekawe czy się sprawdzi ;)

troche sie nie wbilam chyba do was ..
Karmelowa mialam tak w pierwszej ciazy
Stazi nie wiem czy byłabym taka wyrozumiala ....
Perełka wiem ze kiedys na forum ktoras miala tez nerwice jak siedzialam na jakims watku ale dala rade bez lekow Ty tez dasz trzeba sie nie nakrecac;-)podpytaj lekarza i gina co mozesz brac co nie jak to am wygladac dalej..
Paulinka gratuluje udanej wizyty ;-)
Lena Wasila tez czuje sie jak balon choc duzo nie jem bo mdlosci mecza poki co 1 heft
Jestem po becie 26 dc beta 34,4 norma wg labo 5,8-71,2ok 3 tydz dopiero

Witam wszystkie przyszłe mamusie :) robi się nas coraz więcej więc i więcej do poczytania jest- bardzo dobrze :-)
Lena ja również mam podwyższone antyciała, dosyć znacznie (Hashi i niedoczynność), jakie bierzesz leki? bo ja byłam u dwóch endokrynologów i oprócz Euthyroxu jeden mówi żeby brać Jodid, a drugi, żeby nie brać.... i komu tu wierzyć. W internecie też są skrajne opinie...
A tak ogólnie widzę, że sporo tu dziewczyn,które po raz drugi zostaną Mamusiami, mam nadzieję, że podzielicie się z nami Waszymi doświadczeniami. Poza tym jestem bardzo senna i tak jak pisało już kilka dziewczyn, też mam jakieś problemy z jelitami..:sorry2:

sagaa32 jest ciężo ja próbuje się nie nakrecać tylko tutaj ciągłe napięcie organizmu raczej nie pomaga :( ziołowe chyba można brać, ale one na to na mnie słabo działały to jest okropne naprawde :(
A betka pozytywna warto powtórzyć po 48 ;-)

perelka przede wszystkim musisz starac sie myslec pozytywnie wiem ze w czasie nerwicy i deprechy jest to ciezkie ale ja wiem ze dasz rade jak w to uwierzysz bedzie latwiej. poczekaj i zapytaj lekarza n apewno cos zaradzi:tak: betke powtorze w srode lub w czwartek-)

ja wozki od jakiegos czasu ogladam na allegro - jakos mam slabosc do wozkow - moje dziecko mialo az 3 :) co roku zmienialam :p taki swir :p

ale za to jak wczoraj bylismy u mamy na obiedzie to mam tam dwa kartony mini ubranek ktore sobie zostawilam - i jedno przywiozlam do domu i wypralam juz :)

Wózki oglądałam wczoraj :D
Kołyski przedwczoraj :D
Dziś przyszedł czas na ciuszki haha

Niby nic nie kupuje bo szkoda zapeszać ale wybrane już mam jakby co. Może nawet nie tyle konkretnie, co wzór ;-)

reklama
Widze,ze nas coraz wiecej!!!! WOW...przeczytalam wszystko od mojego ostatniego postu,ale juz wszystko zapomnialam (chyba mi sie pamiec pogarsza w ciazy ;-))

Witajcie nowe dziewczyny i GRATULUJE dwoch kreseczek!!:-):-):-)

Stazi - Ja tam sie zgadzam z Ania! Patelnia go i koniec. Jak tak mozna????:no: Dla Ciebie kochana lepiej nie przejmowac sie, ale ja chyba nie dalabym rady. U nas juz od poczatku malz wiedzial,ze nie podobaja mi sie jakies wyjscia z dziewczynami beze mnie! No i ich nie ma!!!!:blink: Co by sie stalo, jakbys powiedziala mu ze sie nie zgadzasz? Wkurzylby sie? Poszedl i tak?? Chyba dziewczyny maja racje, mysl teraz o sobie i malenstwie - stresy wrzuc na pause ;-) Tak czy inaczej trzymam za Ciebie kciuki, powodzenia!!

Niunia - Jak sie czujesz? Ja mialam takie bardzo delikatne rozowawe plamienie wczoraj i tez sie zleklam (przedwczoraj w pracy na nogach 8h plus 3 h spacer...chyba za duzo tego na raz!!) ale juz po poludniu przeszlo i dzis jest w miare ok. A jak u Ciebie? :confused:

Mi juz te takie "na @" bole przeszly. Teraz od dwoch dni sa takie bardziej rozciagajace.

Wasila Lena - Ja wzdeta jak nigdy! HA. Smialam sie kilka dni temu,ze dopiero mamy 5 tydzien a ja sie czuje jak w conajmniej 18tc!!:szok::tak: To ten skubany progesteron nas tak wzdyma!!

Straciatella - jak tam bliskie spotkania z toaleta??

Uciekam szykowac sie do pracy, moze wpadne wieczorkiem jak nie padne jak wczoraj...heheh

Ostatnia edycja:
Do góry