reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Witajcie,

Jestem tutaj nowa i mam nadzieje,ze przyjmiecie nas do Waszego grona. Od dluzszego czasu staralismy sie o dziecko i tracilismy nadzieje. Lekarz takze:-( Az tu nagle cud:-) Okres sie spoznial, dziwnie sie czulam i 26 wrzesnia poszlismy do lekarza:-) A tu niespodziaanka:-) Niby to jest6-7 tydzien. Termin mam na 15 maja. Ostatni okres 8 sierpnia mialam. Serduszko juz jest:-) Caly czas pije herbate z imbirem, bo mam mdlosci:-( Brzuch tez czasami boli a piersi masakra:-( Jesli macie jakies sposoby na mdlosci to piszcie. Milego dnia Wam zycze i chetnie bede tutaj zagladac do Was:-)

reklama
Ja dziś mam kryzys. Zarówno psychiczny jak i fizyczny. Wstałam rano a tu okropny ból w pachwinie, jakby ścięgna, promieniujące aż do pośladka. Niby to normalne ale nie mogę nawet chodzić, praktycznie powłóczę prawą nogą, nie mogę na niej stąpnąć... Jak siedzę i leżę to nie boli, nie chcę znowu panikować ...ale psychicznie padłam, jeszcze te mdłości, ogólnie złe samopoczucie, mąż wróci z pracy późnym wieczorem, siedzenie samemu nie pomaga...popłakałam się...znowu :-(

Mia witaj :-) Mamy ten sam termin porodu i date ostatniej miesiaczki;-)
Nanncy trzymaj się Kochana. Mnie te męczą mdłości. Praktycznie cały dzien w łóżku... Jeśli noga nie boli jak leysz to poprostu kladz sie do łóżka i wypoczywaj ;-)

Nanncy,
czy masz/ miałaś jakieś problemy z nogą lub stawem biodrowym?
Bo to wygląda na jakiś problem neurologiczny (ucisk).
Poczytaj i skonsultuj z lekarzem!

Co do Twojego dołka - głowa do góry! Znajdź sobie zajęcie, cel.
Zacznij zbierać przepisy kulinarne i wcielaj je w życie, zrób listę wyprawki do Malucha, listę e-sklepów, cen... I koniecznie podziel się z nami :-)

I wiecie co...
Już któraś z Was o tym wspomniała (przepraszam, nie pamiętam która :)
Ja znacznie lepiej się czuję (zarówno mdłości, jak i ogólna energia), jak jestem aktywna!
Jakoś leniuchowanie przed tv mi nie służy.

Ostatnia edycja:
An_Ka, to chyba nawet ja pisałam, ostatnio tak miałam, że było mi lepiej jak chodziłam po domu. Ale dzisiaj noga totalnie odmówiła posłuszeństwa, do tego boli podbrzusze. Absolutnie odpada chodzenie :( A ze stawem biodrowym nigdy nic nie miałam. Za to z kręgosłupem, owszem.

Makao współczuje Ci wypadku no i tego że tak długo musisz czekać na usg też bym nie wytrzymała...

aesthete ale w której klasie Igg czy Igm masz podwyższone? bo jedne maja byc dodatnie drugie ujemne...

skorupka mnie imbir tez nie podchodzi za ostry smak ma. Powodzenia na wizycie :)

Straciatella, Bąbelek zdrówka dla waszych dzieciaczków :)

Mia witaj cuda sie zdarzaja:)

Nanncy oj jak cie rozumiem samotność najgorsza :(

Cześć dziewczęta!Nanncy tak mi Ciebie żal :-( Naprawdę, odpal internet i przeszukaj go za jakimiś przepisami lub zainspiruj się może do jakiegoś hand made. Polecam Stylowi.pl lub Pinterest. Załóż bloga, zacznij coś dłubać w decoupage lub szydełkuj, cokolwiek by zapomnieć o bólu i złym samopoczuciu ;-) Wiem że fajnie tak mówić, ale może faktycznie jak znajdziesz sobie mini hobby to poprawi Ci się nastrój.Ja dziś wstałam po 10, szok w trampkach :szok: Pogoda do ... ale mimo to odwiedziłam lumpka i kilka sklepów, teraz pora przygotowywania obiadu- kulebiak z kapustą, mięskiem i grzybkami pyyyycha :śmiech:

Witam majóweczki :)
Ja mam cały ten tydzień wolny od pracy i sie lenie :p
Pogoda paskudna to siedzimy sobie z synkiem i bajki oglądamy :D
Strasznie mnie dzisiaj na kopytka naszło i muszę zrobić :)

Dziękuje za gratulacje dla męża :)

CrystalEye no w końcu się odezwałaś, bo ja się tu już martwić zaczynałam :p Super, że dzidzia ma się dobrze i gratuluje serduszka :)

Straciatella kochana współczuje :( Pamiętam jak mój synek miał zapalenie ucha, coś strasznego :( A egzaminu nie możesz napisać jeszcze raz?

joanna23 super, że wszystko ok na wizycie :) gratki serduszka oczywiście :* Nami się nie przejmuj i naciesz się mamą :) Moja przylatuje w przyszłym tygodniu :)

Aśku oj ty biedna z tymi mdłościami.. u mnie naszczęście odpuściły trochę. Trzymam kciuki za wizytę :)
skorupka trzymam kciuki za wizytę :)

Mia witaj i gratulacje!

reklama
Nanncy współczuje bólu . Zadzwoń może do jakiejś przyjaciółki kogos z rodziy wygadaj się , wypłacz. Spróbuj znaleźć jakieś zajęcie jadzieewczyny polecają- wiem na pewni nie jest to łatwe.

Mia 30 - witanko:) Widać sierpień i wrzesień to dobre miesiące na zachodzenie w ciąży bo majówek jest bardzo dużo :tak:

Byłam z Amelka u lekarza- z anginy przerodziło się w zapalenie oskrzeli :-( jakieś póltora tyg siedzenia w domu- maasaakraa:-(

Po drodze odebrałam bete mam 3.844 czyli wychodzi gdzieś 5 tydzień tak jak z okresu

Do góry