reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
A czujecie ukłucia w szyjce macicy? Niepokoi mnie to bo ja często czuję...
W dodatku jak zakładam luteinę dopochwowo to czuje że szyjkę mam dosyć wysoko, a chyba powinna być nisko?

ojj... krzyże bolą :p jak i cały kręgosłup :p powiem wam, że w ogóle gdyby nie usg to nie wiem czy bym wierzyła że w ciąży jestem :D jakoś zawsze sobie wyobrażałam, że jak będę w ciąży to będą mnie budziły poranne mdłości, a kapustę kiszoną będę zagryzać batonem, a tu nic takiego się nie dzieje :-p

a ja ogarniam mieszkanie. wstyd się przyznać, ale biurko służyło nam za skupisko wszystkiego :p leżały tam ciuchy, ładowarki, paski, opakowania, rolka do ubrań, długopisy, tabletki... no i omijałam te biurko z daleka :p dzisiaj się przemogłam i jest puste :szok: wszystko pochowane do szafek i już można korzystać normalnie z niego :D
w międzyczasie ugotowałam zupę jarzynową, no i teraz pora na spacer z moim maluchem :tak:

Joanna, mnie czasami tak zakłuje przy wejściu do pochwy, jakby mi ją coś rozpychało, takie dziwne uczucie :baffled: a tak to szczerze to ja nie wiem kiedy szyjka jest nisko a kiedy wysoko :/

Ja strasznie boję się bólu w krzyżu bo przed okresem miewałam właśnie bóle krzyżowe.. :( stąd ten ból wywołuje u mnie niemałe przerażenie a usg dopiero za ok 2 tygodnie...:-(

Joanna
, takie kłucie też czasem miewam :/

Aeshtete, no ja też dziś ogarniałam mieszkanko. Również bardzo mi wstyd bo miałam bałagan. Mąż sprzątał ale wiecie jak to jest...to nie to samo co MY ;-)Zostawiłam mu tylko na jutro łazienkę.

Ostatnia edycja:
ja wyprawke tez najchetniej juz bym zaczela kompletowac ale jeszcze poczekam :)
jedyne co to nie moglam wytrzymac i przywiozlam od mojej mamy torbe mini ubranek po moim synku - zostawilam sobie co lepsze i tak prawie 10 lat czekalo :) matko, jakie te rzeczy malenkie i slodkie :)

a mi juz mdlosci i wymioty przeszly - wracam do zywych :) cudownie :)

A tak w ogóle zapomniałam wam powiedzieć co do dzisiejszej wizyty, że usg miałam przez brzuch robione:tak:

joanna
co do kłuć to nigdy nie zwróciłam uwagi, ale szyjkę mam tak jak Ty wysoko.

aesthete u nas też tak jest, że potrafimy naskładać wszystkiego na jakimś parapecie albo lodówce, a potem rośnie góra :p I też tak raz na jakiś czas się za to wezmę xD

Lena - włąsnie o Tobie myślałam:):) Super ze wszystko dobrze:):):) Bardzo sie Cieszę:). Mam nadzieję ze ja też tak będe pękała ze szczęścia po 19 godzinie:):):)

Dziwne uczucie ciągnięcia tez mam w brzuchu:) wiec pewnie to naturalne:):)

Co do wyprawek to ja mam juz troche rzeczy po moim synku. Spacerówke, lóżeczko, kojec, krzesełko do karmnienia:) jedynie wózek chce nowy,lub Musty używany kupię. Zobaczymy:) Ale jak narazie myśle o X- landerze XQ. Ale napewno jeszcze cos mi sie zmieni:)

Lena, wspaniałe uczucie wiedzieć, że nie my jedyni tak robimy :p

Nanncy, mój mąż pracuje jutro też cały dzień, co prawda idzie na 12:00, ale nie będę go zmuszać do sprzątania przed pracą ;) wolę ten czas spędzić przy wspólnym śniadaniu :-)

Witam się ponownie, dziewczyny tyle skrobiecie, że nie sposób nadrobić przy malym dziecku, pracy i ograniczonym dostępie do kompa.
Piszecie o jedzeniu i mdłościach, mnie póki co mijają te przypadlości. W pierwszej ciązy też nic. Nie wierzę że mdłości to oznaka dobrze się rozwijającej ciążybo Natalka to okaz zdrowia a ja do końca jadłam co chciałam i wszystko robilam. Nawet zachcianek nie miałam.
A wracając do tematu L4. Wg lekarza może być max 180 dni ciągłego zwolnienia, a potem ZUS wzywa na kontrole i zwykle nie przedłuza zwolnienia a to wiązałoby się z powrotem do pracy w ósmym miesiącu na jakiś czas. Gdzieś czytałam że w ciąży to jednak 270 dni zwolnienia obowiązuje. A jeśli nawet 180 to można się ubiegać o zwolnienie (zasiłek ) rehabilitacyjne po tym czasie.
Mi zależy na szybkim L4 bo teraz tesciowa musi rezygnować z pracy żeby zajmować się mała. Po za tym mam daleko i nie zamierzam tam wracać po urlopie a wiec nie zamierzam tez sie wysilac w ciazy.

no i juz mała nie da mi popisac.

reklama
Lena_no gratuluje jeszcze raz pieknej dzidzi :)Moja kruszyna też sie ruszała nózkami najbardziej fajny widok :D

aesthete też uwielbiam to i na to ketchup kłade :)

Nanncy ja też wysprzątałam klatka schodowa została podłogi to nie myłam hoho i w końcu dzisiaj :)

Joanna23 ona u mnie sie zmienia raz mam nisko raz wyżej spokojnie mój gin mi wczoraj badal nic nie mówił :)

Mój mąż dzisiaj kosi trawe na ogórdku, a ja mu smażyłam kanie bo dzisiaj na grzybkach był :) reszta do suszenia :)

Do góry