reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

oj tak, krem z zielonego groszku i pesto to było to na co miałam ochotę :tak:
uwielbiam pesto ;-) i dopiero od niedawna dodaję je do zup ;-) brokułowa z pesto również wymiata ;-)
a makaron z fasolką szparagową i pesto ... mniam ;-)

zakaz sushi w ciąży nie jest przez toxoplazmozę, bo nią inaczej się zaraża ;-) chodzi o jakieś bakterie, które rozmnażają się w temperaturach chłodniczych ;-)
bardzo krótko przed ciążą z Mrówkiem miałam toxo :sorry2: oczywiście wyszło na pierwszych badaniach w ciąży ;-) teściowa jest lekarzem, więc od razu po zakaźnikach wydzwaniała, bo jedna pani doktor we Wrocławiu cholernie mnie przestraszyła ;-) przy powtórnych badaniach wyszło, że wszystko spada ;-) więc byłam spokojna ;-)

JOANNA dzięki za link! fajnie poczytać ;-) pastę z tuńczyka wykreślam z menu ... a tak bardzo lubię ;-) sporadycznie będę wcinać pastę z makreli i sardynkową ;-) ja bardzo rybna jestem ;-)

i zanim skończyłam pisać posta, raczyłam się dokładką zupki :tak: :laugh2:

Ostatnia edycja:
reklama
Wpadłam trochę was nadrobić, bo za godzinę jedziemy odwieźć męża brata i jego dziewczyne na lotnisko.

Co do wyprawki to ja zacznę powoli kolekcjonować wszystko koło 5-6 miesiąca :) Ciuszki może wcześniej. Poszperam też na allegro, bo tam można czasem znaleźć bardzo fajne wyprawki za nie tak wcale dużą cenę. Wcześniej tak synkowi duże paczki zamawiałam i zawsze byłam zadowolona. Ceny różne od 100 do 300 zł, ale ubranek była masa. Po łóżeczko pewnie wybierzemy się do Ikei, bo tam najtajniej albo popatrzymy też na aukcjach. Wózeczek to już wolałabym nowy.

Aśku ale masz fajnie, że możesz sobie z domu pracować :)

saga dziękuje :* Ja byłam podekscytowana i zestresowana, ale jak już zobaczyłam dzidziusia na usg to myślałam, że pękne ze szczęścia :D

Bąbelek piękną mężowi niespodziankę zrobiłaś :)

struss no lekarka też była w szoku, że się rusza :) No to może u mnie drugi chłopczyk będzie skoro taki gigant :D

Aśku z czego robisz pesto? Ja kiedyś pestki dyni mieliłam, dodawałam do spagetti, i pamiętam że było naprawdę pyszne.
Własnie tuńczyka też skreśliłam z listy "jadalnych w ciąży" dzięki temu artykułowi ;-)

Męża wysłałam do sklepu i własnie dzwonił że znalazł buraczki czerwone świeże na barszczyk :-D Więc już wiem co dzisiaj na obiad...

Lena polecam się zarejestrować na e-bayu ;-) Wychodzi duuużo taniej niż na allegro :tak:

Lena pamiętam, rozmawiałyśmy o tym chyba z rok temu :-)

Ja na allegro zamawiam tylko wtedy gdy potrzebuje dostawę do PL, lub jakąś konkretną zabawkę "mówiącą" po polsku, w reszcie przypadków to tylko e-bay, lub amazon, po prostu wychodzi sporo taniej, nie trzeba płacić ekstra za wysyłkę do innego kraju itd ;-) Pamiętam jak kiedyś szukałam dla córci krzesełka do karmienia, krzesełko kosztowało 450 zł a przesyłka 600 zł :szok: czyli w sumie 1050 :szok: tutaj znalazłam takie samo krzesełko za taką samą cenę w przeliczeniu, i przesyłkę miałam gratis.

Masz facebooka? Jesli tak to wpisz w wyszukiwarkę nazwę miasta w którym mieszkasz i następnie " baby things for sale" lub coś w tym stylu, jest naprawdę mnóstwo grup w każdym mieście, musisz wysłać prośbę o dodanie Cię do grupy i ludzie również sprzedają tam swoje rzeczy, często za bardzo małe pieniądze, nawet do domu Ci przywiozą. ;-) Ja wczoraj widziałam u siebie za 10 funtów (50 zł) kołyskę taką ładną, jak nowa ;-)

Aśku, dzięki, muszę wypróbować Twój przepis :tak:

Aśku mmmm pyszni to wygląd i domyślam się , że podobnie smakuje :tak:

Asthete też robie take grzanki tak samo jak Ty z tą różnicą, że jak się usmażą to biorę ząbek czosnku i je nacieram - wtedy są dopiero pycha ;-)

reklama
Moje dzisiejsze samopoczucie, odkryłam, że jednak poruszanie się po domu zmniejsza uczucie nudności, a przynajmniej pomaga o nich na troszkę zapomnieć. W końcu, od jakiegoś miesiąca w miarę posprzątałam w domu...
Jedno co mnie niepokoi, mam często uczucie ciężkości w podbrzuszu i troszkę pobolewa mnie krzyż. Ktoś też tak ma? pocieszcie mnie :baffled:

Do góry