reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Ja tez nie chce wracac do pracy po tym rocznym macierzyńskim. Najlepiej tak po cichu sobie planuje, jakbym pod koniec urlopu była juz w kolejnej ciąży ;)

reklama
zosiasamosia, z tego co czytałam to po macierzyńskim musisz miesiąc przepracować żeby znowu iść na L4...
ja to na pewno do grudnia albo stycznia chcę pracować, ale lekarz mi powiedział żebym się nie nastawiała tak, bo skoro tyle jeżdżę to może już wcześniej będę musiała na L4 iść :baffled:

Perelka, to ja jem bez niczego :p no i znowu zgłodniałam :p

zjadłam miseczkę zupy, a z drugim daniem to na męża czekam :p

jeszcze zadzwonił M do mnie że dzisiaj mamy jechać na urodziny do jego kolegi ;] no wcześnie mi powiedział... a druga sprawa, że akurat tego kolesia tak nie znoszę, że chyba bardziej się nie da :baffled:

CrystalEye czekam z niecierpliwością na wieści z Twojej wizyty :) Ja też się trochę stresowałam i obawiałam, ale niepotrzebnie :)

perelka u nas dokładnie to samo :D Też nózkami sobie dzidziuś wymachiwał :D Śmiesznie to wyglądało.

A wracając do tematu L4. Wg lekarza może być max 180 dni ciągłego zwolnienia, a potem ZUS wzywa na kontrole i zwykle nie przedłuza zwolnienia a to wiązałoby się z powrotem do pracy w ósmym miesiącu na jakiś czas.

Sylwuskavol, że co???? :szok: nie przerażaj mnie....!!!! ja jestem na L4 niemal od początku i nic o tym nie słyszałam... to by była jakaś masakra...No chyba, że w moim przypadku z endometriozą, wadą serca, problemami krążeniowymi, wrzodami, niedoczynnością tarczycy by się zlitowali....

Nadzieja,jak to jest z tym L4? może Ty będziesz wiedziała dokładnie...?:baffled:

Dobra, poszperałam w necie i znalazłam to:
Jeśli na zwolnieniu będziesz dłużej niż 30 dni (bez przerwy), masz prawo do zasiłku chorobowego. Wynosi on 100 proc. twojej pensji, a jego wysokość jest liczona jako średnia z ostatnich 12 miesięcy pracy. Od stycznia 2009 r. możesz pobierać go przez 270 dni, czyli przez całą ciążę (wcześniej było to 180 dni).

Uff... ale tak czy owak przypomniało mi się, ze ja mam w karcie ciąży dopisane, że to ciąża wysokiego ryzyka :tak:

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczynki :)
Próbuję Was nadrobić od 17, ale ciągle coś było do zrobienia i dopiero teraz zakończyłam czytanie:happy2:

Lena, gratuluję wizyty:-)
Crystaleye, jak tam u Ciebie? Pewnie też już podglądałaś malucha;-)

Pisałyście coś o łóżeczkach z Ikei. Moja znajoma kupiła córeczce i malutka jest już na tyle duża, że chcieli wyjąć szczebelki, żeby mogła swobodnie wychodzić. Okazało się, że w tym modelu szczebelki się nie wyjmują. Więc przed kupnem zwróćcie na to koniecznie uwagę, bo to w sumie ważna sprawa.

Ja mam dość dzisiejszego dnia i w końcu odpoczywam:rofl2: posprzątałam, byliśmy na zakupach, zrobiłam ciacho i teraz w końcu zasłużony relax. Bolą mnie tylko plecki chyba od tego wszystkiego.

Aaaa i w końcu spełniłam swoje marzenie i zajechaliśmy do Mc Donalda:cool2: zjadłam pyszniutkie Mc Flurry:-) obawiam się, że będę tam częstszym bywalcem... :sorry2:
Miłego wieczoru Majóweczki:happy2:

Witam

wczoraj prawie caly dzień poza domem bylam majka miała wczoraj turniej w pilke wiec jechaliśmy dopingować a później z mezem do jego druzyny na mecz jechaliśmy dzisiaj mamy zapowiedziany hokej ;-)

co do wyprawki to mam trochę rzeczy po majce ale wozek musze sobie kupic tylko jak oglądam ceny to jakas masakra musze tez patrzeć na wage wozka bo na 3 pietro trzeba go będzie wnosic

ja już nie mogę się doczekać kiedy zaczne kupowanie w piątek byliśmy w auchanie i oczywiście musiałam isc poogladac te dziecięce rzeczy maz mi ze mam nie przesadzac a ja do niego ze ma mi się dac nacieszyć ciaza bo już raczej więcej w tym stanie nie będę

Witam jestem nowa-czytam was od kiedy zobaczylam dwie kreski na tescie ,ale jakoś smialosci mi zabrakło na pisanie.Termin z om na 23 maj mi wypada(dobry prezent dla mojej siostry bo obchodzi urodziny)Mam juz jedna rozrabiajaca pocieche.
Co do wyprawki to mam wszystko po corce chyba ze bedzie syn to tylko w ciuchy zainwestowac.Te co w uk to ebay jest super i car boot za grosiki mozna cuda kupic.
Co do diety to dopisze orzechy ziemne -maja duzo alergenow.Zreszta pamietam po porodzie,jak dostalam menu by wybrac obiad a tam frytki pizza:) nie ma tutaj diety kobiety karmiacej-polozna byla bardzo zdziwiona jak mowilam jak jest a PL

reklama
Witam się z rana :-)

Miałam wczoraj egzamin, który poszedł mi TRAGICZNIE. Nie ma jeszcze wyników, ale pisząc takie brednie nie mogę liczyć na zaliczenie ;-)
Z moim Małżem też wczoraj wielkie spięcie :-( on ma egzaminy, stres.. a ja go gonie do wykańczania kuchni. No i kuchnia dalej w stanie, w którego nie można korzystać. :-(
Od rana jestem u babci, mały domagał się by do niej jechać. Czekamy na kluseczki i rosołek, a ja mam upragnioną chwilkę dla siebie ;-)

Jak się dziś czujemy? Jak samopoczucie? Co jemy?

Ewstra - witaj! Ty już doświadczona forumowiczka :-) dlaczego tak długo czekałaś, by się ujawnić? He? My tu chętnie każdą przyjmiemy, a babeczki są super :tak: Jakieś objawy ciążowe?
Odnośnie diety matek karmiących: moja znajoma z UK też mówiła, że u nich się nie przestrzega żadnych diet karmiąc dziecko, jednak problemy trawienne maluszków to wcale nie rzadkość. Kolki, niestrawność ;-) także chyba lepiej pomyśleć o maleństwie i przy okazji zrzucić zbędne kg będąc na takiej zdrowej dietce :tak:
Przeglądam właśnie car boot - cudeńka tam!! ;-)

iwonaimaja - to widzę na sportowo spędzacie weekend ;-) Ja uwielbiam spacerować po dziale dziecięcym przy okazji każdych zakupów. Zrobiłam liste wyprawkową i mimo, że mam 3 letniego urwisa - to wiele ubranek po nim rozdałam znajomym i niestety już nie wróciły. Nie będę się prosić i kupię nowe - nie planowałam wtedy 2 dziecka :-p

Kiedy zaczynasz jakieś zakupy?? Do jakiego lekarza chodzisz?

applecrumble - Ty Mc Flurry, a ja wczoraj Big Maca, frytki, Snack Wrapa i cole! Oj niezdrowo!! :crazy:
Ale od czasu do czasu chyba można? :zawstydzona/y:

Lena, Nanncy - jak weekend mija?

aesthete
- faceci to tak mają. Nic ci nie powiedzą wcześniej, bo dla nich zebranie się to 10 minut. I jak po urodzinkach??

Ostatnia edycja:
Do góry