reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

hej, hej ...
pogoda paskudna - leje :dry: szaro, buro :baffled:

w nocy męczyły mnie mdłosci :szok: znowu ... rano też, zjadłam kanapkę, na chwile przeszło ... w pracy herbatkę wypiłam i w kiblu siedziałam ... łe... aż mnie gardło boli :shocked2: przeżyć dzień jakoś ;-)

SAGAA cała nasza trójka uwielbia szpinak ;-) zaczęłam jeść dopiero w ciąży z Mrówkiem :tak: i od tamtej pory wcinam namiętnie ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się z rana :tak:

Jak samopoczucie?

Tak się zaczęłam zastanawiać, czy nie biorę tego kwasu foliowego za dużo :confused: 0,4 mg w witaminkach + 2 x 0,4mg osobno.. to w sumie 1,2mg dziennie :confused: ale lekarka mówi, że tak mogę brać...
Sama nie wiem....

Kupiłam też wczoraj ten prenatal grip - liczę, że na przeziębienie pomoże. Katar zapycha mi nos :nerd:

Witam i ja

Majka już w przedszkolu a ja się zabieram za drugie sniadanie

u mnie mdlosci sa ciagle najgorzej wlasnie rano zanim cos zjem to mi slabo w glowie mi się kreci a jak cos zjem to jest mi niedobrze ale już bliżej końca I trymestru :-)

wogole to ja nie obstawiam ze może być cos nie tak w sumie to jeszcze nawet serduszka nie slyszalam ale wierze ze dzidzia w brzuszku rozwija się i już za tydzień uslysze to serduszko

STRACIATELLA-ja tam nie wiem,ale jabiore 0,4.. tak mi zalecil lekarz i tak wszedzie pisza..ale moze mozna wiecej..ja od rana w pracy,nie wyspalam sie jak zwykle,jeszcze moj maz nie mogl spac i pol nocy sie tarabanil po mieszkaniu,myslalam,ze go zabije..a teraz mi sie oczy zamykaja,w ogole od wczoraj jakas strasznie nerwowa jestem,wszystko mnie wkurza i wszyscy:wściekła/y:

Perelka, ja ostatnio też miałam takie bóle i żołądek strasznie mnie bolał przez 3 dni :/ ale jakoś samo przeszło :happy2:

Straciatella, jak lekarka mówi że jest ok to chyba nie powinnaś się martwić :)

KPe, ja to taka nerwowa już od dawna chodzę :/ jakbym miała PMS 24 godz...

Ja to spać już nie potrafię, odliczam godziny do wizyty :p jeszcze 7 godz 20 min :-) muszę się czymś zająć bo chyba zwariuję ;)

Ostatnia edycja:
Straciatella niekt dziewczyny maja nawet 5mg przypisane, więc spoko... Ja biorę 2x 0,4mg bo taka dawkę brałam w Prenetal Classic zanim gin mi kazał odstawic...

I zdrowia kochana ;-) u mnie nadal katar i kaszel... I paskudna pogoda. M pojechał zawieźć teściowa do sanatorium na suwałki, 550km w jedną stronę po polskich drogach. Pewnie wróci nad ranem =-O

Ostatnia edycja:
Nie denerwujcie sie dziewczyny, melisa, techniki relaksacyjne:)

Nie dowiary ale spałam od 24 do 4.10 8-) a potem od 5.30 do 7.50 wow

A dziś odebrałam wyniki i mam za niskie żelazo. Tez nowość dla mnie.

Tak pisalyscie o tej becie ze tez sobie zrobiłam, wynik jutro.

reklama
Nadzieja - dziękuje :tak: jak się dzisiaj czujesz?

mamunia
- to czym prędzej uzupełnij poziom żelaza, bo później będzie tylko gorzej...

Moja pierwsza ciąża ciągnęła się pod nazwą - ANEMIA, ŻELAZO, B12.. brałam domięśniowo, tabletki... szpital przez przeciążoną wątrobę :nerd: masakra. Oby to się nie powtórzyło..

Do góry