reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

hej dziewczyny :D wczoraj znowu mialam migrene ze pol nocy nie spalam :( a dzis wezmie sie za sprzatanie bo torche sie nazbieralo hehehe :) wiec zajrze potem do Was wiec nie piszcie za duuzo hhihi

reklama

Żyrafka26
a jak Ci sie tam zyje??:) lepiej/gorzej niz w Polsce??

mum_to_be podobno w Polsce tez mozna- gdzies juz o tym slyszalam:p

aesthete - My na slubie mielismy dwoch swiadkow- nie ma zadnego nakazu by byla kobitka i facet moze byc dwoch swiadkow tej samej plci;)

Nadzieja,sagaa31 - a ja chyba i tak jestem najgrubsza z Was wszytskich:p 177 cm wzrostu i 97 kg zywej wagi!- wiec lepiej nie marudzcie!!!

skorupka89, An_Ka
-- O chory facet w domu to jakis koszmar- lepiej bez kija nie podchodz!! jak moj M jest chory to ja dostaje szalu.. w sumie dotyczy to kazdej sytuacji gdy Go cos boli.. najlepiej do mnie mowi ,ze Go boli kregoslup - a lazi na silownie wiec mowie ,ze na bolacy kregoslup to nie silowania a basen wskazany- to na mnie naskoczyl ,ze On ma luszczyce i jak On sie tam pokaze- dodam ,ze ma po prostu jakby przebarwiona skore na czerwono- ale juz dostaje szalu i nie pojdzie.. no dobra to mowie ,ze Go pomasuje - to nieee bo znow ,ze niby za mocno Go masuje ... po czym mowi do mnie - a Ciebie juz kregoslup nie bolii>? a ja mowie a boli ale juz nie wspominam Mu bo przeciez Jego bardziej boli wiec nie mam nawet sumienia By Go prosic o masaz...

Wlasnie chce chodzic na basen a Wy dziewczyny plywacie teraz w ciazy>?

Martuśka- ja tez poraz pierwszy:)

Natuszka21 -Mi sie wydaje ,ze ten ZUS wychodzi taki duzo bo to jest tak ,ze to jest jakby na lewo i wowczas ZUS trzeba odpowadzic po stornie pracownika plus to co musi zaplacic pracodawca i to faktycznie moze wyjsc kolo 1000 zl a potem jak juz bedziesz na L4 to sie placi tylko czesc tego ZUSu - tak mi sie wydaje:) no a jak ktos pracuje normalnie to placi tylko swoj ZUS a druga czesc to koszt pracodawca stad takie kwoty..

a I czemu czekasz do placenia Listopa ,grudzien>? a nie wczesniej? - chcesz poczekac do pewnosci, ze w ciaza wszytsko ok??

madziulek20 - niestety troche mniej tej kasy- to wygalda tak jesli zdecydujesz sie wpier na pol roku to dostajesz po 100 % a potem kolejen pol roku jak sie zdecydujesz to po 60 % a jesli od razu zadeklarujesz sie na roczny urlop macierzynski to placa przez ten rok po 80 % - tak naprawde jak to przeliczysz to kasy tyle samo wyjdzie;)

Straciatella - zapewniam Cie ,ze nie bierzesz za duzo kwasu- ja biore dziennie 5 mg!- mam taki przepisany od ginka na recepte refundowany:D - a i na ulotce pisze, ze podaje sie do 15 mg na dzien:)

Co do mieszkania- My obecnie wynajmujemy mieszkanie oklo 50 m kw. dwa pokoje, ale w sumie i tak caly czas mieszkamy w jednym a drugi sluzy jako garderoba to tez nie klopot jak sie Dziecko pojawi;)

ech ja sie tak dobrze nie mam jak Wy - moj M juz zapowiedzial ,ze On wstawac nie ma zamiaru bo On musi byc wyspany do pracy- coz taki typ... -zazdroszcze , ze Wasi Faceci sa bardziej troskliwi...

Teraz wogole oszalal i sie zpisal na kurs angielskiego =3 razy w tyg i na silowanie lata tez kilak razy tyg.., juz w zlosci powiedzialam ,ze moze na cos jeszcze sie zapisze... mam wrazenie ,ze ucieka od moich fochow..

Poza tym wszystkim to mecza mnie mdlosci, bole glowy i wysypalo mi buzke- łoo wygaldam jak monsters:D

Ostatnia edycja:
Witam majóweczki!
Jak samopoczucia?

Ja miałam kiepską noc. Żołądek i głowa mnie bolała :( Do tego doszły mdłości. Objawy ciążowe się coraz bardziej nasilają :p
I jeszcz ta pogoda... szaro-buro i leje.

Dziewczyny zastanawiam się czy to prawda, że w 2 ciąży szybciej widać brzuszek..., bo u mnie naprawdę zaczyna być widać. Z synkiem taki brzuch miałam w 12 tygdoniu jakoś:szok:

iwonaimaja super podjeście! Ja też nie przyjmuję opcji, że coś może być nie tak. Po prostu wiem, że będzie dobrze :)
aesthete trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :) Czekam na wieści.
straciatella ja też w poprzedniej ciąży miałam anemię :(
sylwuskavol witaj i gratulacje :)
niuniaa u mnie też wczoraj okropna migrena :( Może to przez tą pogodę?

stazi - dzięki!

Co do basenu - w ciąży nie będę chodzić. Często łapałam jakieś wirusiki (grzybki, drogi moczowe itd) więc nie wyobrażam sobie przechodzić przez to w czasie ciaży. ;-)

Lena - ponoć to prawda! Mi już pępek wypchało!!

stazi, ja doskonale wiem, że mogą być świadkowie na ślubie tej samej płci, bo my też tak mieliśmy ;) ja się bardziej zastanawiam czy mogą być dwie matki chrzestne :p
no i ja mam zamiar chodzić na basen :) tylko czytałam, że lepiej chodzić tam, gdzie woda jest ozonowana, a nie chlorowana :) więc na razie szukam takiego :p
ja ćwiczyłam przed ciążą i po prostu nie chcę się zasiedzieć :/

a ja w pierwszej ciąży prawie cala spedzilam na basenie ale basen miałam pod blokiem oczywiście za darmo do tego było jacuzzi dlatego chyba moja majka tak lubi na basen chodzic teraz niestety za to ze basen platny nie będę tak z niego korzystać :-)

u mnie już brzuch tez widoczny tylko nie wiem czy to ciążowy czy z przejedzenia ciagle bym jadla
tzn tez zależy co ubiore jak zakładam jeansy to nic nie widać najgorzej jak chodze po domu w dresie to wyglądam okropnie a gdzie tam koniec

wlasnie zaliczyłam drzemke musze się isc wykapac i lece dzisiaj do pracy L4 zanieść

tydzień temu pisala z nami Sympatyczna i gdzies zniknela ciekawe co u niej wogole zauwazylam ze było więcej dziewczyn tylko niektóre przestaly pisać na moim poprzednim forum było nas tez więcej dziewczyn a do dzisiaj zostało nas tylko 6 tylko ze tak się zwiazalysmy ze i spotkania już mialysmy :-)

Cześć majówki :)
Lena-no : Mdłości to i u mnie, sam zapach maminych flaków mnie obrzydza, gdzie wcześniej je uwielbiałam :( do bólu głowy też już chyba przywykłam, dzień w dzień to samo.
iwonaimaja : Obrałam pozytywne podejście po szpitalu i odpukać prawie dwa tygodnie bez kłopotów, więc też się tego trzymajcie :)

Na kolejną wizytę będziemy się umawiać z ginką w poniedziałek. Oby do tej pory też było bez problemów :) Dzięki dziewczyny za dobre słowa! Trzymamy się i leżyymy :)) A mój pępek jest już coraz płytszy, więc też chyba prawda z tymi brzuchami.

iwonaimaja, jacuzzi w ciąży nie jest zbyt wskazane ze względu na temperaturę. z reguły jest tam bardzo ciepła woda, a w ciąży nie powinna przekraczać 36-37 stopni. Ja z jacuzzi korzystać na pewno nie będę, tylko pływać :happy2:

aesthete - a ja tak lubie ciepłe kąpiele... i nie oszczędzam na ciepłej wodzie pod prysznicem ;-) chyba powinnam się troche pohamować.. bo fakt, gorąca woda nie jest wskazana.

Co dzisiaj jemy?

Ja właśnie wsuwam ryż z mlekiem dr. oetkerea :-p

reklama
Straciatella, nawet mi nie mów, bo ja w ogóle jestem osobnikiem ciepłolubnym :p często mnie kręgosłup boli i wtedy mi pomagała gorąca kąpiel w wannie ;) teraz tylko prysznic, ale też chyba za ciepłej wody używam :baffled: jednak kąpiele właśnie w wannie, czy jacuzzi to na czas ciąży sobie daruję ;-)

co dzisiaj jemy... hmm... nie wiem :p na śniadanie pochłonęłam miskę żurku, a na obiad jeszcze nie mam pomysłu :)

Do góry