reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Witam mamuski :)
My mieszkamy w domku, ponad 70m2, salon, dwa pokoje, duza kuchnia, lazienka i 2 korytarze, w zupelnosci wystarcza:)
Co do witamin to biore PRENATAL CLASSIC i lekarz nie kazal brac dodatkowo kwasu foliowego, bo wystarczajaca ilosc jest w tych witaminach... wiec nie bierzcie wiecej niz trzeba :)
jak sie dzis czujecie??? mnie glowa pobolewa i zmeczona dziwnie jestem.. milego wieczorku ;-)
Natuszka na chorobowym dostaniesz tyle ile masz na umowie, ja tez poszlam na taka sama syt i bede miala 1600 na umowie na reke, wiec tyle dostane na chorobowym, a na macierzynskim, pierwsze pol roku 100% platne pozniej kolejne pol ponoc 80%, ale zawszce cos nic nie miec nic.. a troche duzy masz ten zus, bo ja bede placic ok 500 za miesiac..

Ostatnia edycja:
reklama
moja znajoma tak miala jak mowisz, ale powiedziala mi ze tylko dlatego iz wczesniej mial byc macierzynski tylko pol roku a pozniej zalapala sie na roczny i musieli jej wyrownac, ale ja sie tam nie znam, wiem tyle ile mi tylko powiedziala, a nadal pobiera macierzynskie..

madziulek20 - księgowa w firmie mojego M nam tak poleciła, bo ja nie pracuje i nie miałabym żadnych pieniędzy, a tak to w listopadzie i grudniu ma mnie mąM ubezpieczyć na najwyższym zus-ie 1000 zł, żeby od nowego roku po wczesniejszym wysłaniu l4 do zusu, miec to 1500, 1600, jakoś tak i to przez dwa lata. Potem już od stycznia M płaci za mnie i za siebie ubezpieczenie 330zł. bo dwa lata od początku założenia firmy jest ten najniższy zus. :)

M się na tym lepiej zna, ale ja to tak zrozumiałam.
;-)

wiec moim zdaniem strasznie duzo, ten tysiac zusu przez te dwa mies, ja mam zusu ok 500 zl i bede dostawac 1600, ale moze jeden pracownik placi wiecej niz ktos to ma ok 50 pracownikow.. nie znam sie ale gadalam z moja ksiegowa i tyle mi tego wyjdzie..

Prasowala chyba 3h takie zaleglosci sobie zrobilam. Teraz relax przed tv i serialami:) Zostalo jeszcze ogarnac kuchnie i zjesc kolacyjke:). Tesciow mam super, jak drugich rodzicow, widzimy sie czesto a i tak codziennie rozmawiamy przez telefon. Lepiej trafic nie moglam:)
co do macierzynskiego to bede miala lzej bo moj M. pracuje w domu i generalnie to on ogarnia posilki wiec mam ogromna pomoc w nim:)

reklama
Do góry