reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

o matko, nie strasz mnie nawet :shocked2: nigdzie nie byłam, bo myślałam, że to normalne... i że trzeba rozruszać...

Nie chciałam Ci przestraszyć. To moje "uposledzenie" tez było badane pod katem reumatyzmu czy to czasem nie to, ale lepiej po ciąży pokazać sie z tym komuś.

Nanncy to sa mimowolne ruchy kończyn najczęściej w nocy, masz uczucie jakby Ci sie coś w nogach gotowalo, musisz nimi ruszać i to Cię budzi. Muszę wstać pokazać i kiedyś to wystarczało, kladlam sie i spalam następna godzinę, dwie i od nowa. Na początku tylko w lecie potem juz cały rok. Masakra tym bardziej ze kocham spać!!!!! Byłam u neurologa w srode po tej koszmarnej nocy i w konsultacji z moim lekarzem, który mnie zdiagnozowali 2 lata temu, przez telefon pozwoliły mi zażywać 1 tabletkę zamiast 3, zawsze to coś. Wczoraj spalam w sumie 5 godzin od 21.30 do 8.30, dziś juz tylko 3,5. Podobno najgorsze dla dziecka jest właśnie te 3 miesiące pierwsze, może potem mi pozwolą wiecej. W następny wtorek idę do tej drugiej neurolozki tylko muszę rożne badania porobic.

reklama
Lena ja też juz wspominałam o swoim kapuśniaczku ;-) a co do piersi to jest to pierwszy z moich objawów. nabrzmiałe, bolące. Oczywiście nie moge spac na brzuchu a inaczej nie potrafie wiec kombinuje z poduszka pod pacha ;-) Nie wiem jak to bedzie jak pojawi sie brzuszek... O wrażliwych sutkach już nawet nie wspomne...
Mamunia Trzymam kciuki żeby wszystko ułożyło się po waszej myśli :) i oczywiście żeby nogi się uspokoiły :)

witam:tak:
Co do starań to od zabiegu może były takie 4 miesiące gdzie się staraliśmy potem odpóściłam i po miesiącu udało się. Ja tez mam tylko jeden jajowód drożny prawy.

Sympatyczna gratuluje :)A to miałaś szczęście z tymi facetami :)

Nanncy oj świruje bardziej przez poprzednią ciąze :(
Owszem lęki tutaj dużo mieszają, ale w pierwszej ciązy tak się nie bałam a już miałam zaburzenia lękowe :(
Jeśli cię uspokoi idź wczesniej a wizyte ja mam za równy tydzień.
Nanncy tak sobie się czuje cały czas nie daja mi spokoju te piersi był takie jak kamienie teraz juz brdziej miekkie :(
Ale fajna historia tak miało być. Ja miałam w tamtym roku laparoskopie dało się przeżyc :)
A ty jak się czujesz?

violinistka mnie bolą ale tylko ja je ucisne a pod biustem piersi bolą lekko przy dotknięciu.
Ja po obumarciu niestety nie plamiłam nic na usg się dowiedziałam :(

szkola13 trzymaj się dzielnie teraz musi być dobrze...

karmelowa nie warto googlować sobie diagnoz :-)

Wasila ja mam 2 i mi nic nie mówił gin...

Giovanna89 teraz musi się udać :)

kurczaczek ja tez ostatnio mało obiadów jem :(

aesthete ojej ale smaki taka mieszanina he :)

witam nowe mamusie :)

Mamy blisko wizyty ja 27 jedna 26, 28 widziałam :)

Lena_no zazdroszczę Ci ty cycków mogę je przejąć :)

niuniaa polecam świątynie niebios już to kiedyś chyba pisałam :)

mamunia 3 wspołczuje musi to być okropne :(

Ja jutro jade chyba do koleżanki i wrocę w poniedziałek więc nunu zabronione dużo pisania:-)

aest, niby tak, ale mało czasu poświęcam nauce, bo nie mam czasu ;/ Jak Roksanka śpi, a Oliwka ogląda bajeczki, to staram się przygotować obiad. Przygotuje, przyjdę na górę to Roksanka wstaje ;/ A jak próbuje rozwiązywać testy na komputerze, to jedna i druga pcha mi się na kolana i wciskają przyciski. Eh.. muszę to jakoś ogarnąć. Może w niedziele jak mój M będzie w domu.

Aśku, ja tam wole Ibuprom :p

aesthete wiesz mnie już nic w Irlandi nie zaskoczy :D

nadzieja ja w pierwszej ciąży z synkiem dosyć szybko kupiłam sobie takie biustonosze dla karmiących mam, bo były mega wygodne :D W tej też chyba tak robię :)

mamunia przyznam się, że nigdy nie słyszałam o Twojej przypadłości. Musiałam aż poszukać w internecie. Współczuje :( A szczególnie teraz gdy nie możesz brać leków. Nie ma jakiegoś innego sposobu żebyś mogła sobie ulżyć?

Giovanna jak pojawi się brzuszek to dopiero będzie niewygoda :p I najgorsze jest to, że będzie ograniczony wybór pozycji do spania :D Pamiętam swoją pierwszą ciąże z synkiem. Ostatnie miesiące myślałam, że przez te cycki i brzuch zwarjuje. Nie szło spać w ogóle...

perelka kochana jak chcesz to możemy się zamienić :D Nie dość, że mnie bolą to są wielkie.. zawsze miałam duże co strasznie przeżywałam, bo jestem baardzo szczupła i to głupio wygląda jak się ma takie balony..:zawstydzona/y:

jejki ale popisane

Witam wieczorowa pora

ja ledwo dycham dzownilam do lekarza pani polozna powiedziała ze domowe sposoby a jak goraczka się powiększy to mam jechać na nocny dyżur bo jak to angina to zagraza i mi i dziecku

mnie można dopisać do listy termin kolejnej wizyty 7 październik

dzisiaj moja mama się mnie zapytala czy jestem w ciąży bo poprosiłam ja o zrobienie wodzionki nie wiem czy wiecie co to jest to taki rosolek na bazie czosnku z grzankami wlasnie polecany u nas na takie przeziebienie ze względu na ten czosnek no i zaczelam się smiac

przepraszam ze tak tylko o sobie ale padam ide już spac bo o 4 pobudka

Iwonaimaja moja tez nie wie, nikt nie wie oprócz teścia, przyjaciółki, księgowego:)

Lena_no jest jeden sposób- często przewija sie w nocnych postach wsród tym dotkniętych- siekiera!

Mam cały czas w głowie ze nie powinnam brać nawet tej 1 tabletki ale nie dam rady.

Lena - wiem co czujesz z dużymi piersiami, też to był zawsze mój kompleks a w ciąży to już masakra była z rozmiarem. A staniki do karmienia są mega wygodne - masz rację.
Mamunia - Mi się wydaje, że ja też mam zespół niespokojnych nóg. Mój tata to miał i ja mam tak jak on. Nie mam tego zdiagnozowanego i nie mam aż w takim stopniu jak ty, ale wiem co czujesz. JA też często nie mogę usnąć bo macham nogami po całym łóżku:-(. Albo jak dopadnie w kinie albo w samochodzie jak dłużej się jedzie :-(

Aśku, ja tam wole Ibuprom :p
w ciąży tego nie wolno ;-) jedynie apap paracetamol ;-) ze względu na zawartość jedynie paracetamolu :tak:
Ja tam kocham moja solpadeine :tak: wersja rozpuszczalna szybko zabija ból :-) przy migrenach tylko to mi pomaga ;-)
Przy jednym napadzie migreny zeżarłam całą buteleczkę ibupromu w ciągu doby i jedynie przerwy w bólu miałam max 30 minutowe ;-) po solpadeinie 4 godziny bez bólu były zbawieniem ;-)

reklama
Aśku, w ciąży to owszem biorę paracetamol, ale pamiętam zanim dowiedziałam się o pierwszej ciąży to trochę zjadło się Ibupromu. Na szczęście małej nic nie jest.

Do góry