reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Perelka ja też dalej bez objawów. Mówiłam to wczoraj gin i powiedział ze mam sie cieszyć. I szybko przez brzuszek na USG pokazał ze jest wszystko ok. Ja mam piersi normalne, tylko mnie sutki bolą jak dotykam ale biorę duże dawki progesteronu i on powoduje obolale suty. Jest dobrze, nie myśl. Zajmij czymś myśli, może wkrec sie w jakiś serial kt wcześniej nie ogladalas.

Zrobiłam zimne kompresy i jem znowu czosnek. Przed snem jeszcze raz zmierze temp

reklama
Witajcie ciężarówki, zwłaszcza te nowe:)

ewelinka- tez mam bóle kregosłupa, powiedziałam o tym leakrzowi to kazał mi leżeć a ze ja mam prace siedząca i małe dziecko biegające to raczej niemożliwe, o tyłozgięciu nic mi nie wiadomo

aesthete- u mnie tez dzisiaj królują kiszone, nawet ogórkową zrobiłam i wszystko zjadłam. Mój psiak tez je uwielbia:-)

Kpe- gratulacje gratulacje!!!!

pat&mom- współczuje pobytu w szpitalu. tez to przechodziłam w poprzedniej ciąży

Lena- zazdroszczę weekendu, ja juro muszę jeszcze 8h wytrzymać.

nadzieja- ja bez względu na to czy czytam forum czy nie tez ciągle mi się chce jeść. I walczyć z tym nie potrafię:)

Dziewczynom chorującym życzę dużo zdrówka. U mnie przeziębienie to też kwestia czasu. Pracuje z ludźmi wiec zawsze jestem narażona na jakieś wirusy. Moje dolegliwości ciążowe ograniczają się teraz jedynie do zmęczenia dlatego zaraz zmykam spać. Dobranoc

Lena_no miewałam tak może jedzenie pęcznieje czy co tam:-)

Co do objawów z początku to codziennie piersi mnie bolały szczególnie pościagnieciu stanika masakra jakby piekły potem stopniowo to się zmieniało raz było raz nie wczoraj jeszcze delikatnie czułam napiecie na wieczor i lekki ból po ściagnieciu tak dzisiaj nic zero z ich strony.

iwonaimaja oj rozumiem co to strata pieska 4 lata temu moja mama wyjechała i zostawiła nam swojego psa (on mnie znał od 3 klasy podstawówki)biegał sobie po ogródku, ale widać że się bał dziadziuś już z niego był i pod wieczór poszliśmy na chwile do domu patrzyliśmy przez balkon był jeszcze po 5 minutach zeszliśmy i już go nie było nie wiem jak uciekł, którędy bo nigdzie dziury nie było szukaliśmy go, ale nic nie znaleźliźmy go przepadł chyba z tęsknoty, albo wiedział że już koniec jego się zbliża:-(

perelka, przestań się stresować! takimi złymi myślami nic dobrego nie przyciągniesz... a na pewno wszystko jest w porządku! :*

iwonaimaja, ja mojego psa oduczyłam sikania w domu w wieku 4 miesięcy. I potrafił już jako taki szczeniak wytrzymać 8 godzin. Może zmień metodę nauki?

Lena, mój pies uwielbia ogórki kiszone :-p mój mąż o tym nie wiedział, a ja od dawna z nim jadam ogórki :-) i jak przyniosłam sobie słoik to mały już wskoczył i czeka na ogóra a M "no co ty, to ogórki kiszone, przecież nie będziesz tego jadł" i się śmieje. a ja mówię "to patrz :D " no i się zdziwił :-p

Wasila, już myślałam, że tylko mój jest taki dziwny :-p

Ostatnia edycja:
Dziewczyny naprawdę jest ciężko po jednej stracie tym bardziej, że właśnie objawy znikły w jeden dzień:-(

nadzieja, ale nie miałas od początku żadnych objawów?ile bierzesz progesteronu? Ja 2x2 luteiny dopochwowej.

aesthete dobry Twój pies z tymi ogórami, ale mój jak był szczeniakiem to jadł cebule:-)

Dziewczyny naprawdę jest ciężko po jednej stracie tym bardziej, że właśnie objawy znikły w jeden dzień:-(

nadzieja, ale nie miałas od początku żadnych objawów?ile bierzesz progesteronu? Ja 2x2 luteiny dopochwowej.

aesthete dobry Twój pies z tymi ogórami, ale mój jak był szczeniakiem to jadł cebule:-)

Od początku. 2x1 luteina dopochwowo ;-) (moja ulubiona) i 2x duphhaston doustnie. Na początku byłam bardziej senna, dziś wstalam o 6 i nie spalam w ciągu dnia nic, ale to może przez ten zatkany nos. Boli mnie brzuch czasem, kluje lub ciągnie. I to tyle. Przy wzdeciach mnie boli. Zemdlilo mnie raz na łososia i dziś odmówiam kiełbasy z zurku. A zachcianki to ja mam dziwne przez całe życie ;-)

NIE MARTW SIĘ! Bo to nie pomoże... Trzymam za Was kciuki...

perelka, mój to uwielbia cebulę do tej pory, jak mi spadnie to od razu pochłania. ale bardzo się pilnuję odkąd przeczytałam, że cebula jest wręcz trucizną dla psa :confused2: człowiek nieświadomy to przez przypadek krzywdę może wyrządzić ;/ tak samo winogrona nic dobrego nie wnoszą u psa, a też się zajdał nimi jak był młodszy. Ogólnie mam bzika na punkcie mojego psa, chodziłam z nim na szkolenie z posłuszeństwa, sama uczę sztuczek, a dietę też wybrałam najbardziej naturalną, żeby nie truć suchą karmą w której pełno szkodliwych dla psiego żołądka zbóż :p zastanawiam się nad zrobieniem kursu na psiego trenera, bo chyba w 100% by mi taka praca odpowiadała :happy:

reklama
aesthete ja gotuje swoim psom porcje rosolowa nieraz dam jarzyn i potm zasypuje to ryżem a suchy pokarm mają jako przegryzkę;-)

nadzieja na pewno pomoże będzie dobrze:tak:

dziewczyny ja mam już dni jakbym miała mieć miesiączke czy to może mieć znaczenie do piersi?sorki za takie pytania

Do góry