reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
Malgosiaa - modlę się żeby tak było, dzisiaj to po prostu była cudowna noc:) i nadal jest podejrzanie spokojny:) dzieci tak szybko się na tym etapie zmieniają ze to niesamowite po prostu

DSC04390.JPG

Załączniki

• DSC04390.JPG
    DSC04390.JPG
    91,2 KB · Wyświetleń: 62
Hejka jaka cisza:szok:
Funia fajne wakacje syn se zafundowal. Wspolczuje.

Dziewczyny w Smyku sa 50 procentowe przeceny na bodziaki, polspichy, skarpety i inne. Ja zamowilam malemu pare sztuk.
My wczoraj pogrilowalismy u znajomych . Nie chcialam jechac bo maly marudzil ale uległam namowom i dobrze bo maly przespal i przelezal w wozku bez marudzenia w cieniu. Efekt..... spal mi do 4 potem do 7. Wyspalam sie ze ho ho.

Co u was?

O rany, takiej ciszy to tu chyba nigdy nie widziałam:) widać upały wszystkich zmogły albo wygonily na świeże powietrze:)

Faktycznie wakacje z taką nogą to żadna przyjemność. Szczerze współczuję.

Truskaffka - to u mnie też podobna noc była, moze maluchy tez są zmęczone upałami i nie mają siły po nocach wojować:) bo u mnie dzisiejszy dzień też w porządku, byliśmy trzy godziny na spacerze i spał jak zabity, myślałam że w domu będzie szalał, a w sumie trochę popłakał i znowu pospał. Normalnie szok:)

Ja wczoraj wyskoczyłam na samotne zakupki, mleko odciagnęlam dla tatusia i wybrałam się na wizytę do gina, później trochę na plotki i do galerii handlowej. Moje szwy i gince się nie podobają i jak za miesiąc się nie poprawi, trzeba będzie reperować:( masakra po prostu, tak mi się paprało i widać tego efekty...

hej
funia: współczuję chłopakowi, kiepskie wakacje...

Megi: gratuluję kolejnej dobrej nocy:)

ależ mi się dzisiaj dziecko popołudniu rozpłakało! pół godziny płaczu bez przerwy, nic nie pomagało, na pewno jakiś problem z brzuszkiem, ale nie wiem czy kolka, czy gazy, chyba, że to to samo,
uspokoiła się jak jej zdjęłam spodenki, i nie wiem czy przypadek, czy faktycznie miały za ciasną gumkę

dziewczyny jak u Was wygląda dzienne spanie? dzieciaki same decydują kiedy usnąć i kiedy wstać, czy usypiacie/budzicie?
Olga raczej sama decyduje, trudno przewidzieć ile będzie spała i czy obudzi się głodna z płaczem, czy spokojnie będzie się rozglądać,

przez ostatnie dni staram się nią odrobinę sterować: wieczorem, zabawiamy ją między godziną 16 a 19 czyli przed kąpielą, żeby potem umyć, nakarmić i położyć do łóżeczka, jeszcze nie zawsze wychodzi, ale chciałabym żeby to tak wyglądało.

Malgosiaa - ja to swojego usypiam najczęściej na siłę. Po prostu czasem potrzebuję coś zrobić, zjeść śńiadanie czy się wykąpać więc go bujam aż zaśnie. On niestety zupełnie nie umie zająć się sobą, pozostawiony sam w 99% przypadków płacze, budzi się też zawsze z płaczem. U mnie pół godz płaczu non stop to normalka, chociaź ostatnio zdążą się coraz lepiej. Ale tak samo jak u Ciebie, rozebranie i zdjęcie pieluchy najczęściej przynosi ulgę. Idziemy się kąpać i modlić się żeby po kąpieli poszedł spać bo ja już ledwo na oczy patrzę:)

Hej:-)
My juz po spaniu, po kupsku, po jedzonku. Maly drzemke urzadził a ja kawe pije. U nas znacznie chlodniej i wiaterek.

Magosia ja probuje tylko wieczorem trzymac rytm. Ok 19 kąpansko potem mleko i mlody usypia. W dzoen spi jak mu pasuje. Dopoki nie ma tylko jednej dluzszej drzemki w dzien to spi kiedy chce potem pewnie bede walczyla o sen ok 12.

Megi jak młody dal pospac?

Andzia a ty gdzie?

Strasznie pusto sie tu zrobilo. Nikt tu nie zaglada juz:sorry2:

Ostatnia edycja:
no, pustki
ciekawe co z tym forum zamkniętym, trochę długo to trwa...

my dzisiaj mamy zaplanowaną wizytę i lekarza neonatologa, chcę zrobić Małej ogólny przegląd, w nocy tworzyłam listę pytań,
mam nadzieję, że to tylko wizyta kontrolna będzie i nic niepokojącego nie znajedzie.

reklama
Hej jestem, jestem, co do spania to mój śpi i budzi się jak mu się zachce, my już po śniadanku i teraz musze sobie zrobić kawkę mrożoną bo u nas upały nie zelżyły. Jestem zarejestrowana w tym miesiącu do ginekologa ale zgubiłąm gdzieś kartkę z datą i nie pamiętam na kiedy :szok: dzwoniłam tam ale babki ssą na urlopie, muszę próbować od poniedziałku, to dopiero moja pierwsza wizyta po porodzie, bo do mojej gin są takie kolejki i nawet nic nie dało to że gdy dzwoniłam to mówiłam że to pierwsza wizyta po porodzie :no:. Mam pytanko do dziewczyn które będą chrzciły maluchy, jakie ciuszki kupujecie? bo jak patrze na allegro to same jakieś garnitury :szok: ja mam chrzciny 15 sierpnia i jakoś nie widzi mi się ubieranie malucha w gajer

Do góry