reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

Witam wszystkie "stare" i nowe przyszłe mamy :-)

Ja jestem po pierwszej wizycie. Pęcherzyk 1,15 cm, ciałko żółte widoczne - wysoko się zagnieździło.
Na kolejną wizytę jestem umówiona za 2 tygodnia - USG, zakładanie karty ciąży etc.

Wg USG jestem w 5tc i 2d i termin porodu przypada na 29 kwietnia ;-)

Zrobiono cytologię, dostałam skierowanie na badanie toksoplazmozy, HIV, kile, TSH, glukoze i cały szereg innych. I to wszystko za free - uwielbiam medicover ;-)

Mam nadzieje, że rozkręcimy ten wątek :-D
Przeglądałam inne wątki z cyklu "przyszłe mamy" i te baby tam jakieś takie drętwe.. :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Kobietki:) Ja właśnie wróciłam z pracy, zjadłam i leniu....je :) Wy też jesteście w dzień senne a w nocy spać nie możecie?
Fajnie że niektóre z was mają badania za sobą:) Ja się cały czas boje iść do toalety bo mam wrażenie że zobaczę krew. A powiedzcie macie dużą ilość śluzu teraz?? Bo ja muszę co trochę zmieniać wkładki a i tak czuje że mam mokro:) Fajnie że dzisiaj jest taki ładny dzień, aż człowiek ma humor lepszy:)
Na pewno się uda rozkręcić wątek:)
Życzę miłego popołudnia:)

szkola13 - ja nie jestem senna, w ogóle. W pierwszej ciąży mogłam spać na stojąco, a teraz mnie to jakoś ominęło :tak:
A mokro, mam bardzo! Dzisiaj między badaniej na koźle a USG zakapałam Pani ginekolog pół gabinetu :zawstydzona/y::zawstydzona/y: hy hy hy

L.p.
Nick
OM
Termin porodu wg OM
Termin porodu wg USG
1.
Straciatella26.07.201301.05.201429.04.2014
Zosia/ Gabriel
2.stazi24
3.
Szuszunia
4.perelka8618.07.201302.05.2014
5.martuskubus20.07.201303.05.2014
6.alxa19.07.201302.05.2014
7.niuniaa24.07.2013
8.nana7ma
9.MsMickey30.07.2013
10.
aNiLewe_
29.07.201303.05.2014Maja / Sebastian
11.
szkola13
12.
Ptysia

Ostatnia edycja:
Wróciłam od dentysty zobaczyła co do zrobienie i chcąc podjąc leczenie w ciąży muszę mieć zaświadczenie od ginekologa, że wyraża zgodę nie wiem czy się póki co zgodzi. A mówiła, że owszem są znieczulenia specjalne ale stres który ja przechodzę( bo boje się dentysty) moze spowodować poronienie, więc na wizycie muszę sie spytać gina.

Straciatella gratki jeszcze raz :)

Jeśli chodzi o termin z OM to mi chyba wychodzi 25 kwiecień ale według USG nie wiem ale na pewno tydzień później.Według moich obliczen od dnia miesiączki dodaje się 7 dni i odejmuje 3 miesiące i wychodzi mogę się mylić. Ale niech tak zostanie już:tak:

A mnie dzisiaj boli pod żebrami:-(nie wiem od czego jakieś kłucia

Hej Dziewczyny! Dołączam i Ja! :-)

Straciatella, widzę, że ostatnią @ miałaś 2 dni przede mną i już Ci USg zrobili a mi Gin wkręcił, że dopiero za 2 tyg mam przyjść :eek: No co on zgłupiał??? Tzn idzie teraz na urlop...ale pytałam, czy mogę iść gdzieś indziej a on na to, że nie ma potrzeby, zrobimy za 2 tyg , jedynie Betę mam powtarzać. No i teraz nie wiem.....
Dopisz mnie do listy Moja Droga - ostatni dzień @ 28.07:happy:

A do fryzjera moge isc przed weselem na ścięcie i ułożenie? rozumiem, że maja mi nie psikać lakierem ale czy coś jeszcze?
No a co z kosmetykami, które nakładam na twarz? Podkłady itd...na bank maja parabeny :/

Ostatnia edycja:
A do fryzjera moge isc przed weselem na ścięcie i ułożenie? rozumiem, że maja mi nie psikać lakierem ale czy coś jeszcze?
No a co z kosmetykami, które nakładam na twarz? Podkłady itd...na bank maja parabeny :/

O matko - nie przyszloby mi do glowy zeby tych rzeczy nie robic :) przeciez mozna nawet wlosy w ciazy farbowac :) kosmetyki tez mozna normalnie stosowac :)

Oj przepraszam, napisałam przypadkiem nie w tym wątku co chciałam hihi :p Ale skoro już temat się rozwinął.... :)

Słuchajcie, mój Gin powiedział, że moja ciąża ze względu na długie starania jest ciążą większego ryzyka i w I trymestrze mam nie malować paznokci, nie farbować włosów itd... jak najmniej chemii. No i teraz mnie zatkało :eek:

straciatella masz termin wedlug USg na moje urodziny :d hehehe prosze o wpisane w tablee mojego terminu :D to 4 maja wedlug owu :D

reklama
Oj dziewczyny,

Nie ma co przesadzać. Ja i farbowałam i malowałam paznokcie. Oczywiście dbałam o dobre wywietrzenie pomieszczenia.
Podkłady, maseczki.. z tego też nie zrezygnuje. Nie ma co popadać w paranoje, ciąża to nie choroba :tak:

zaraz was dopisze do listy :cool:

Do góry