reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Witam wszystkie "stare" i nowe przyszłe mamy :-)

Ja jestem po pierwszej wizycie. Pęcherzyk 1,15 cm, ciałko żółte widoczne - wysoko się zagnieździło.
Na kolejną wizytę jestem umówiona za 2 tygodnia - USG, zakładanie karty ciąży etc.

Wg USG jestem w 5tc i 2d i termin porodu przypada na 29 kwietnia ;-)

Zrobiono cytologię, dostałam skierowanie na badanie toksoplazmozy, HIV, kile, TSH, glukoze i cały szereg innych. I to wszystko za free - uwielbiam medicover ;-)

Mam nadzieje, że rozkręcimy ten wątek :-D
Przeglądałam inne wątki z cyklu "przyszłe mamy" i te baby tam jakieś takie drętwe.. :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Kobietki:) Ja właśnie wróciłam z pracy, zjadłam i leniu....je :) Wy też jesteście w dzień senne a w nocy spać nie możecie?
Fajnie że niektóre z was mają badania za sobą:) Ja się cały czas boje iść do toalety bo mam wrażenie że zobaczę krew. A powiedzcie macie dużą ilość śluzu teraz?? Bo ja muszę co trochę zmieniać wkładki a i tak czuje że mam mokro:) Fajnie że dzisiaj jest taki ładny dzień, aż człowiek ma humor lepszy:)
Na pewno się uda rozkręcić wątek:)
Życzę miłego popołudnia:)

szkola13 - ja nie jestem senna, w ogóle. W pierwszej ciąży mogłam spać na stojąco, a teraz mnie to jakoś ominęło :tak:
A mokro, mam bardzo! Dzisiaj między badaniej na koźle a USG zakapałam Pani ginekolog pół gabinetu :zawstydzona/y::zawstydzona/y: hy hy hy

L.p.
Nick
OM
Termin porodu wg OM
Termin porodu wg USG
1.
Straciatella26.07.201301.05.201429.04.2014
Zosia/ Gabriel
2.stazi24
3.
Szuszunia
4.perelka8618.07.201302.05.2014
5.martuskubus20.07.201303.05.2014
6.alxa19.07.201302.05.2014
7.niuniaa24.07.2013
8.nana7ma
9.MsMickey30.07.2013
10.
aNiLewe_
29.07.201303.05.2014Maja / Sebastian
11.
szkola13
12.
Ptysia

Ostatnia edycja:
Wróciłam od dentysty zobaczyła co do zrobienie i chcąc podjąc leczenie w ciąży muszę mieć zaświadczenie od ginekologa, że wyraża zgodę nie wiem czy się póki co zgodzi. A mówiła, że owszem są znieczulenia specjalne ale stres który ja przechodzę( bo boje się dentysty) moze spowodować poronienie, więc na wizycie muszę sie spytać gina.

Straciatella gratki jeszcze raz :)

Jeśli chodzi o termin z OM to mi chyba wychodzi 25 kwiecień ale według USG nie wiem ale na pewno tydzień później.Według moich obliczen od dnia miesiączki dodaje się 7 dni i odejmuje 3 miesiące i wychodzi mogę się mylić. Ale niech tak zostanie już:tak:

A mnie dzisiaj boli pod żebrami:-(nie wiem od czego jakieś kłucia

Hej Dziewczyny! Dołączam i Ja! :-)

Straciatella, widzę, że ostatnią @ miałaś 2 dni przede mną i już Ci USg zrobili a mi Gin wkręcił, że dopiero za 2 tyg mam przyjść :eek: No co on zgłupiał??? Tzn idzie teraz na urlop...ale pytałam, czy mogę iść gdzieś indziej a on na to, że nie ma potrzeby, zrobimy za 2 tyg , jedynie Betę mam powtarzać. No i teraz nie wiem.....
Dopisz mnie do listy Moja Droga - ostatni dzień @ 28.07:happy:

A do fryzjera moge isc przed weselem na ścięcie i ułożenie? rozumiem, że maja mi nie psikać lakierem ale czy coś jeszcze?
No a co z kosmetykami, które nakładam na twarz? Podkłady itd...na bank maja parabeny :/

Ostatnia edycja:
A do fryzjera moge isc przed weselem na ścięcie i ułożenie? rozumiem, że maja mi nie psikać lakierem ale czy coś jeszcze?
No a co z kosmetykami, które nakładam na twarz? Podkłady itd...na bank maja parabeny :/

O matko - nie przyszloby mi do glowy zeby tych rzeczy nie robic :) przeciez mozna nawet wlosy w ciazy farbowac :) kosmetyki tez mozna normalnie stosowac :)

Oj przepraszam, napisałam przypadkiem nie w tym wątku co chciałam hihi :p Ale skoro już temat się rozwinął.... :)

Słuchajcie, mój Gin powiedział, że moja ciąża ze względu na długie starania jest ciążą większego ryzyka i w I trymestrze mam nie malować paznokci, nie farbować włosów itd... jak najmniej chemii. No i teraz mnie zatkało :eek:

straciatella masz termin wedlug USg na moje urodziny :d hehehe prosze o wpisane w tablee mojego terminu :D to 4 maja wedlug owu :D

reklama
Oj dziewczyny,

Nie ma co przesadzać. Ja i farbowałam i malowałam paznokcie. Oczywiście dbałam o dobre wywietrzenie pomieszczenia.
Podkłady, maseczki.. z tego też nie zrezygnuje. Nie ma co popadać w paranoje, ciąża to nie choroba :tak:

zaraz was dopisze do listy :cool:

Do góry