reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

CrystalEye, ja mam śluz biały podobny do śmietany ale na bieliźnie raczej sucho. Widzę go jedynie w toalecie.

Stazi, ja słyszałam, że można się przytulać, natomiast mój Gin powiedział dziś, że po prawie rocznych staraniach lepiej bardzo uważać i narazie mamy się nie przytulać. Mam ciążę wysokiego ryzyka. I skoro biorę Duphaston na podtrzymanie to i będę uważać.

Anilewe, wiesz co, ja to się martwię bo właśnie nie mam zadnych objawów, mdłości itp. :eek: Nawet miałam zapytać czy Wy macie? podobno każdy organizm inny ale jak to wygląda statystycznie? czujecie cos?

reklama
nancy ja w pierwszej ciązy pamiętam ze byłam strasznie zamotana na początku. Wszystko mi leciało z rąk, nie umiałam sie skupić. I wtedy juz wiedziałam ze jestem w ciąży. A potem mdłości od 7-ego lub 8-ego tygodnia do końca trzeciego miesiąca. Wymiotowałam ze 3 razy dziennie. Czułam sie jakbym miała grypę jelitową;/;/;/

Fajny pomysł z tym wiekiem i reszta :)

CrystalEye ja mam cały cza mokro ale ja stosuje też lutke:)
Trzymamy mocno i nie puszczamy:)

Nanncy teraz zauważylam, że pisałaś w dziale tachykardia jak sie czujesz?:;-)
Na mdłości to jeszcze czas, ale też wcale ich nie music być:)

Ja chyba zakupie sobie płyn do płukania jamy ustnej póki z zębami nie mogę robić MERIDOL czytam tak i podobno dobry jest i ezpieczny.

Cześć dziewczyny :) Tu Mamuśka "rok po roku", mam 3 miesięcznego bobasa, niedawno na dwóch testach po dwie krechy.. termin będzie pewnie na maj bo w zeszłym roku podobnie zaszłam i w maju urodziłam. Co do malowania paznokci i farbowania włosów.. jedna kochane zasada...

Czy któraś była już wcześniej w ciąży czy nie. Każda z nas jest inna, nie można powiedzieć co jednej zaszkodzi a co nie. Ja pierwszą ciążę po 7 tygodniu miałam zagrożoną.. miałam plamienia, ustało w 12 tygodniu, w 22 tygodniu krwotok.. różnie bywa. Kierujcie się każda własnym sumieniem.

Zdrowych dzieciaczków życzę i podwójne kciuki za bliźniaki dla niuni !!! :)

ja sie wstrzymuje a maz sie nie moze doczekac, ale jak juz tyle dni po terminie i testy ciagle pozytywne to chyba juz nie zaszkodzimy??

Ja tez sie wstrzymuje - tzn dla siebie.. bo sprawilam frajde inaczej Mezowi:p pewnie wiecie o co chodzi :rofl2:

Ale Sama sie obawiam ,zeby nie bylo cos nie tak! -wiec poki co sie wstrzymuje choc mi ciezko bo ja z tych co lubia:pP

aNILEWE ja jestem z Tipperary a ty??:) mam do Was dziewczyny pytanie. Odraz sorki za takie pytanie. Ale jaki macie śluz, te któe sa juz w ciązy??? Bo ja juz zgłupiałam. Ostatnią miesiączke miałam 8,08. myślałam ze owulacje miałam około 24.08.(wywnioskowałam to na podstawie śluzu.(jak białko kusze- rozciągliwe) Ale dalej mam tak MORKO. Ostatni cykl miałam 28 dni, zazwyczaj mam 30-31 dni. Juz sama nie wiem co mam myśleć:( Jeszcze nigdy nie miałam za przeproszeniem tak długo mokro w majtkach. i ciągle mnie boli lewy jajnik i nawet troche w krzyżu tez po lewej stronie.

Hej ja w poprzednim cyklu kiedy dostalam normlanie okresu wowczas mialam sluz taki gesty bialy , teraz przed okresem bylo mokro a teraz jest coraz bardzij mokro i nie pojawia sie ten gesty ,kremowy bialy sluz ..

hej dziewczyny ?:D jak sie dzis czujecie ?:) wszytsko okej ?:D co do przytulania mi gin powiedziala ze niema problemu tylko jezlei bym miala krwawienia albo by mnie bolalo to nie i mam zadzownic :) a dzis znowu do rana mam mdlosci :(:( ehhh taki urok :)

crystallell- ja mialam taki bialy gesty sluz :) i taki mam caly czas :)

Ostatnia edycja:
Hej :) Ja od rana mam straszne bóle zęba :/ nie zdążyłam z nim porządku zrobić :crazy:
W zeszłej ciązy na początku jak mi testy nie pokazywały ciąży (a byłam w 2 tygodniu) brałam antybiotyk na tego zęba.. zawsze kiedy jakiś hormon idzie w górę to mam z nim problemy. Na szczęście dziecku się nic nie stało :happy2:

Jeju płakać mi się dziewczyny chce jak Was czytam, zwłaszcza te pierwszy raz w ciąży.. przypomina mi się jak rok temu z majówkami też tak testowałyśmy, nieczekałyśmy na @ i mówiłyśmy o mdłościach... a teraz mam zdrowego, ślicznego i ogromnego majowego syna. :)

reklama
Gniesiak - ale Ci fajnie :) ja juz nie moge sie doczekac naszego juz wspolnego maja :D

a mam pytanie wy tez tak caly czas spiace?:-)

Do góry