reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

CrystalEye, ja mam śluz biały podobny do śmietany ale na bieliźnie raczej sucho. Widzę go jedynie w toalecie.

Stazi, ja słyszałam, że można się przytulać, natomiast mój Gin powiedział dziś, że po prawie rocznych staraniach lepiej bardzo uważać i narazie mamy się nie przytulać. Mam ciążę wysokiego ryzyka. I skoro biorę Duphaston na podtrzymanie to i będę uważać.

Anilewe, wiesz co, ja to się martwię bo właśnie nie mam zadnych objawów, mdłości itp. :eek: Nawet miałam zapytać czy Wy macie? podobno każdy organizm inny ale jak to wygląda statystycznie? czujecie cos?

reklama
nancy ja w pierwszej ciązy pamiętam ze byłam strasznie zamotana na początku. Wszystko mi leciało z rąk, nie umiałam sie skupić. I wtedy juz wiedziałam ze jestem w ciąży. A potem mdłości od 7-ego lub 8-ego tygodnia do końca trzeciego miesiąca. Wymiotowałam ze 3 razy dziennie. Czułam sie jakbym miała grypę jelitową;/;/;/

Fajny pomysł z tym wiekiem i reszta :)

CrystalEye ja mam cały cza mokro ale ja stosuje też lutke:)
Trzymamy mocno i nie puszczamy:)

Nanncy teraz zauważylam, że pisałaś w dziale tachykardia jak sie czujesz?:;-)
Na mdłości to jeszcze czas, ale też wcale ich nie music być:)

Ja chyba zakupie sobie płyn do płukania jamy ustnej póki z zębami nie mogę robić MERIDOL czytam tak i podobno dobry jest i ezpieczny.

Cześć dziewczyny :) Tu Mamuśka "rok po roku", mam 3 miesięcznego bobasa, niedawno na dwóch testach po dwie krechy.. termin będzie pewnie na maj bo w zeszłym roku podobnie zaszłam i w maju urodziłam. Co do malowania paznokci i farbowania włosów.. jedna kochane zasada...

Czy któraś była już wcześniej w ciąży czy nie. Każda z nas jest inna, nie można powiedzieć co jednej zaszkodzi a co nie. Ja pierwszą ciążę po 7 tygodniu miałam zagrożoną.. miałam plamienia, ustało w 12 tygodniu, w 22 tygodniu krwotok.. różnie bywa. Kierujcie się każda własnym sumieniem.

Zdrowych dzieciaczków życzę i podwójne kciuki za bliźniaki dla niuni !!! :)

ja sie wstrzymuje a maz sie nie moze doczekac, ale jak juz tyle dni po terminie i testy ciagle pozytywne to chyba juz nie zaszkodzimy??

Ja tez sie wstrzymuje - tzn dla siebie.. bo sprawilam frajde inaczej Mezowi:p pewnie wiecie o co chodzi :rofl2:

Ale Sama sie obawiam ,zeby nie bylo cos nie tak! -wiec poki co sie wstrzymuje choc mi ciezko bo ja z tych co lubia:pP

aNILEWE ja jestem z Tipperary a ty??:) mam do Was dziewczyny pytanie. Odraz sorki za takie pytanie. Ale jaki macie śluz, te któe sa juz w ciązy??? Bo ja juz zgłupiałam. Ostatnią miesiączke miałam 8,08. myślałam ze owulacje miałam około 24.08.(wywnioskowałam to na podstawie śluzu.(jak białko kusze- rozciągliwe) Ale dalej mam tak MORKO. Ostatni cykl miałam 28 dni, zazwyczaj mam 30-31 dni. Juz sama nie wiem co mam myśleć:( Jeszcze nigdy nie miałam za przeproszeniem tak długo mokro w majtkach. i ciągle mnie boli lewy jajnik i nawet troche w krzyżu tez po lewej stronie.

Hej ja w poprzednim cyklu kiedy dostalam normlanie okresu wowczas mialam sluz taki gesty bialy , teraz przed okresem bylo mokro a teraz jest coraz bardzij mokro i nie pojawia sie ten gesty ,kremowy bialy sluz ..

hej dziewczyny ?:D jak sie dzis czujecie ?:) wszytsko okej ?:D co do przytulania mi gin powiedziala ze niema problemu tylko jezlei bym miala krwawienia albo by mnie bolalo to nie i mam zadzownic :) a dzis znowu do rana mam mdlosci :(:( ehhh taki urok :)

crystallell- ja mialam taki bialy gesty sluz :) i taki mam caly czas :)

Ostatnia edycja:
Hej :) Ja od rana mam straszne bóle zęba :/ nie zdążyłam z nim porządku zrobić :crazy:
W zeszłej ciązy na początku jak mi testy nie pokazywały ciąży (a byłam w 2 tygodniu) brałam antybiotyk na tego zęba.. zawsze kiedy jakiś hormon idzie w górę to mam z nim problemy. Na szczęście dziecku się nic nie stało :happy2:

Jeju płakać mi się dziewczyny chce jak Was czytam, zwłaszcza te pierwszy raz w ciąży.. przypomina mi się jak rok temu z majówkami też tak testowałyśmy, nieczekałyśmy na @ i mówiłyśmy o mdłościach... a teraz mam zdrowego, ślicznego i ogromnego majowego syna. :)

reklama
Gniesiak - ale Ci fajnie :) ja juz nie moge sie doczekac naszego juz wspolnego maja :D

a mam pytanie wy tez tak caly czas spiace?:-)

Do góry