reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Wichurka ja tez tak mam :(. Oj jakby wiedziala o ile rzeczy sie martwie. Jak to bedzie, itd. Boje sie, ze wroce sama do domu...moja kolezanka wrocila...Wsrod moich kolezanek i w rodzinie bylo wiecej zlych historii niz tych dobrych. A jak mowie, ze sie przez to martwie to kazdy po mnie jedzie, ze wymyslam, itd. A jak mam nie wymyslac jak tyle sie nasluchalam i tyle osob pocieszalam :(.

Hahaha u nas imiona sa tych co niezyja ;). My jakos sie dlugo nie zastanawialismy nad imieniem. Ja chcialam imie Bogna, ale mezowi sie nie podoba :p. Wiem jest dosc specyficzne, ale mnie sie podoba od lat i coz na to poradze.

reklama
Malenstwa juz beda coraz mniej sie wiercic w brzuszku tak jak juz za ciasno :) moje baby tez malo aktywne, tak se tlumacze ze niema miejsca juz :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Iza-marta Bogna juz dawno tego imieni nieslyszalam, oryginalne teraz.

Mimi dziekuje :) mamy z mezem umowe, ze jak bedzie druga dziewczynka to bedzie wlasnie Bogna. Jako siostry beda pewnie calkowiecie inne pod wzgledem charakteru ;).

Mimi Mala poszla na dol nisko bardzo jest. No i od kad sie opuscila czyli od 3 dni mam problem typu WC :p Od trzech dni nic, brzuch mam nadety jak balon, chyba juz wszystkiego probowalam zeby cos ruszyc i nic :( I tak wlasnie dzisiaj mala sie nie rusza prawie nic a jak juz sie rusza to slabo bardzo bo miejsca nie ma i sie martwie co to bedzie. Jeszcze na dodatek odkrylam dzisiaj na udach zaraz pod posladkami oboma wysypke taka dziwna jakas ciemnoczerwona. I sie zastanawiam czy to nie od tych zastrzykow sterydowych na rozwoj pluc moze byc? Moze ktos tak mial?

Justysienka o tych zasztrykach to nic niewiem :( malutka juz sie gotuje umieszczasie coraz nizej:) ktury masz tydzien?

Jestem z telefonu i niewidze suwaczkow :(

W zeszly poniedzialek mialam usg moje baby tez bardzo nisko siedzi pani od usg jezdzila mi po samej pipce (sorry za szczerosc :p ) i tak jej ciezko bylo ulapac glowke :) myszlalam ze zdjecie mi zrobie w 3D ale niedalo rady ma buzkie odwrucona do mojego kregoslupu :) tak ze niezobaczylismy buzki :) jedynie usta i nosek :) zamyka buzie jeszcze raczka :)

Ruchy niby normalnie czuje, wiadomo ze od pewnego czasu troszkę mniej bo mniej miejsca ma dziecko. Tyle ze córeczka rusza sie głownie wieczorem i w nocy a ja siedzę w domu w ciagu dnia, nic za bardzo robic nie moge to schizy łapie.
Co do usg to ostatnie miałam w 28-29 tyg a wiec dawno juz, brzuch mam raczej malutki bo przytyłam 3 kg aż przez cała ciąże :) wtedy wszystkie wymiary były ok.

Śliczne kąciki dziewczyny :-) Ja muszę jeszcze przywieźć od rodziców nakładkę na przewijak a po świętach przyjdą naklejki. Łóżeczko stoi u nas w sypialni i część naklejek będzie nad łóżeczkiem ale większość przykleję w pokoju małej nad przewijakiem i w okolicach gdzie będzie stało łóżeczko jak już ją przeprowadzimy z sypialni :-) Więc po świętach też się pochwalę ;-)

Aśku my też się zdecydowaliśmy dokupić tę bazę bo w naszym Oplu trochę lata ten Aton 2. A bez sensu jest kupić fotelik z 5* jak w aucie kiepsko się trzyma. Więc doinwestujemy ;-)

Moja Lilka wczoraj szalała niemiłosiernie a dzisiaj dla odmiany spokojna jak aniołek. Ale zaraz powinna się rozkręcić jak zawsze po prysznicu :laugh2:

34 tydzien i 1 dzien dzis wiec zaczal sie 35. Ale w szpitalu im nie pasuje i twierdza ze 35 tydzien zacznie mi sie w niedziele. Lekarka mowila ze moze jeszcze 2-3 tygodnie ponosze ale rownie dobrze moge nosic 5-6 :) Krocze boli jak tylko usiade :p Bylam wczoraj na kontroli wlasnie i nie widzialam tej wysypki wczesniej bo bym zapytala. No ale we wtorek mam wizyte u mojej gin ostatnia to sie zapytam jej, mam nadzieje ze nic powaznego.

reklama
Do góry