reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Nie wiem czy pamietacie jak wam pisalam, ze tesciowa na poczatku ciazy zwrocila sie do mnie per gruba. Maz ja wtedy ochrzanil jak nie wiem co.
Dziewczyny ja to jestem debil. Spakowalam dzis torbe do szpitala. Czy wy tez pakowalyscie ciuchy do wyjscia ze szpitala? Potem robilam porzadki w szafach i przygotowywalismy kacik dla malej. Maz mowi, ze mam twardy brzuch a ja nie moge sie ruszac :(. Zbieram sie do spania. Buzki!

Wichurka z ta cesarka to mnie o to czesto pytaja i patrza na mnie jakbym byla z innej planety. Mowia, ze jestem glupia, bo to chwila moment. Juz nie mowiac o tym ile jest osob, ktore mi mowia, ze wg nich na bank bede miala cc, bo oni to widza. Brak slow!

reklama
Iza-marta te ludzi zboku widza ze bedziesz miec ciecie cesarski co oni lekarze ze starzem :) szorry za szczerosc :)
Tak jak mi gadaja ze do 1 maja niedonosze i urodze a termin mam na 24 maja. Ze mam wielki brzuch i ze mi sie nadul osunul nic takiego bo dalej ciezko oddychac :p
Ludzi dziwne niemaja oczym gadac :O
A jak niemas wskazan na ciecie cesarskie to dopiero w trakcie porodu sie okaze czy to bedzie konieczna sprawa. Olej ich wszystkich :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Oj tam oj tam wszystko nie ważne, ważne by dzieciaczki były zdrowe. Martwić sie bedziemy po ciazy zeby zrzucić balast nadliczbowy hehe
Ale przyznam ze głupota niektórych ludzi mnie rozwala. Ostatnio mój kolega zapytał czy nie wolałabym zapłacić zeby zrobili mi cesarkę?! Szok!!!

co za ludzie, ja bym wiele dała aby moc urodzic naturalnie. Wiem co to znaczy cesarka robiona na szybko jak za 1 razem jaki byl strach, zanik tetna i duzo innych ciekawych rzeczy. Dochodzenie do siebie to masakra, jak ktos mowi ze to pikus to jest za przeproszeniem glupi i sciemnia bo to jednak operacja a po nich tak szybko nie dochodzi sie do siebie.
ja mam znowu kolejna nieprzespana noc... Jak ja marze aby przespac cala noc...

Naftanalek ja mialam ciecia cesarskie i w moim przypadku to wlasnie niebylo ciezko mi powrucic do normy (wiadomo odrazu sie nielata jestes spowolniona no i jak sie smiejesz czy placzesz to ten szew sie naciaga i pobolewa) ale przed tym mialam z ponad 20 operacij co kazda musiala odbyc sie pod narkoza usypiajaca, pierwsze 5 operacji ciezko do siebie dochodzilam a pozniej juz nawet budzilam sie pod czas operacji bo narkoza juz na mnie niedziala to byl dopiero szok i bol (niewiem co bylo pierwsze zemdlalam z bolu pod czas operacji czy podali mi wieksza dawke narkozy). A jak mialam ciecie cesarskie to problem byl u mnie ze ten epidural do kregoslupa (po tylu narkozacj) niedzialal, musieli mi podac kilka dawek i to niezdazyli skaczyc ciecie cesarskie to juz sama przelazilam ze stolu operacijnego na lozko to przewozne w szpitalu. Przed ciaza leczylam zeby i tez znieczulenia mnie niebralo szok, mialam kanalowe robione. Nawet jak mam jakies antybiotyk od lekarza to dziala tylko przez pierwszy tydzien a pozniej moj organizm sie przyzwyczaja i niereaguje na antybiotyk.

Kazda osoba i kazdy organizm jest iny. Choc po tylu przejsciach sie boje jak bede sie czuc po tej cesarce, boje sie ze bedzie gorzej ale najwazniejsze zeby baby bylo zdrowe :)

Ale niema czego sie stresowac :) niejest latwo, ale kobiety to takie ze wszystko zdolaja :) facet juz by dawno sie wykaczyl :D

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Witam wielkopiatkowo!!!
Maz szedł do pracy i sie obudziłam :(
No z tymi cesarkami to szok
Miałam juz kilka operacji i tez na jamie brzusznej i wiem jak to boli i jak sie po tym dochodzi do siebie długo, a tu jeszcze dzieckiem trzeba sie zając. Co innego jak są wskazania lekarskie, jak dziecku czy matce cos zagraża. Ale tak na własne życzenie?!
Nie wiem teraz tak mowię, zobaczymy jak bede mieć skurcze to jak bede śpiewać ;)
A ludzie to widzę ze wszędzie tacy sami. Mi od początku wróżyli chłopaka, a wyszła dziewczynka. Pozniej ze przytyje 15 kg, a przytyłam 3. Ze urodzę przed świętami, a tu wielki piatek i sie nie zanosi na to... Ehh szkoda słów.
Ide sie położę jeszcze, moze zasne :)
Miłego dnia majóweczki :)

Mimi ludzie z boku to wszystkie mozliwe studia pokonczyli ;) najmadrzejsi sa ;). Jejku to strasznie dluzo mialas tych operacji i jakies okropne rzeczy przeszlas.

Naftanalek tez uwazam, ze cc to operacja. Jak sama nazwa wskazuje rodzenie sn to natura, ale oni tego nie rozumieja.

Wichurka jejku to Ty tez mialas nieciekawie jak po jakis operacjach jestes :(.
Z tym wrozeniem to mnie tez tak gadaja. Teraz wroza jaka bede matka i czy sobie poradze.

Z takich gadan to czesto z mezem slyszymy od ludzi, ktorzy juz maja rodziny, ze dziecko to dramat, itd. Ze juz nigdy sie nie napijemy, nigdzie nie wyjdziemy, wakacje never, studia rzuce, bo nie bede chciala nawet na nie chodzic, w domu bedzie syf i zero seksu, juz nigdy sie nie wymaluje i nie ubiore ladnie, itd. lista jest mega dluga!

Witam.

Na forum ruch się zrobił, aż miło się czyta. Jak zaczniemy się "masowo" rozpakowywać, to dopiero będą emocje.

Kąciki dla maluszków super. My kącika nie robimy, bo mały będzie miał łóżeczko obok naszego łóżka. Poza tym za rok przeprowadzka i ograniczam ilość rzeczy, kupowanych do domu, aby za dużo nie przewozić.

Co do cesarki, to ja nie miałam i niechcę mieć. W pierwszej ciąży co prawda podczas porodu moja gin mówiła , że nie wie jak urodzę z takimi skurczami (było bardzo krótkie) i że jak nie dam rady, to mi pomoże; ale jak pozwolili mi przeć, to trwało to kilka minut i Oskar był na świecie. Mam nadzieję, że i tym razem pójdzie po mojej myśli. Poza tym poród sn mimo bólu wspominam bardzo dobrze i jakoś jeszcze się nie boję. Może bliżej terminu zacznie się stres.

Co do wagi, to ja przytyłam już 8,5 kg, ale wszyscy dookoła są tacy mili, że mówią tylko, że wyglądam jakbym połknęła piłkę. Sama widzę, że mój brzuch jest z przodu, a w pierwszej ciąży był bardziej na bokach. Po porodzie zeszło mi poprzednio równe 7 kg. Zobaczymy jak będzie teraz.

Heeej, dziekuje za wszystkie kciuki! Narazie leze i nic sie nie rozkreca. Mam bóle co jakis czas ale nie sa regularne i nie sa to skurcze. Mam bole z krzyza i rwanie w pachwinach, w dole i po bokach. Pojawil sie tez sluz budyniowy. No i tyle, narazie cisza

reklama
Witam :tak: Ale tu produkujecie :-D My wczoraj całe południe leżeliśmy w domku, a mąż się z maleństwem bawił, dokuczał mu :-D Wieczorem miałam skurcze, bolało mnie podbrzusze i nie moglam zrobić siusiu bo bolało, ale pomogła ciepła kąpiel ;-) Wczoraj pojawiła się u mnie po raz pierwszy siara - a dzisiaj obudziłam się z mokrą koszulką, a już myślałam że się nie pojawi ;-)
Nanncy to powodzenia, a który masz tydzień?
Agusimama Zosia jest prześliczna :tak:
Iza_marta śluz budyniowy oznacza że jest to śluz koloru budyniowego, który zwiastuje niedługo poród.
Co do wagi to ja mam 7 kg na plusie i jak narazie tylko przytyłam w brzuszku i troszke w pupie. Ale rodzina jak mnie widzi, to mówi że promienieję i widać tylko brzuszek :tak:

Do góry