reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Hej Dziewczyny,
Dobija mnie ostatnio brak czasu na cokolwiek..... odkad odeszlam z pracy jakos nie moge sie ogarnac.....
Czytam Was codziennie przed snem ale zanim odpisze to juz spie......
Zajelam sie ostatnio kompletowaniem wyprawki i musze sie pochwalic ze juz mam wiekszosc, oczywiscie torba do szpitala nawet nie zaczela sie pakowac ale......
Mam juz wozek, fotelik, kolyske, posciel do kolyski tzn ochraniacz, przescieradelko i kocyk- kolderki i poduszki nie kupowalam, ubranka mam juz poprane i poprasowane, laktator, pieluszki i chusteczki, smoczki. Grzebyk, szczotka i obcinaczki do pazkokci, reczniczki z kapturkiem i kocyk. Bujaczek tez gotowy.
Potrzebuje jeszcze rozek, pieluszki flanelowe i tetrowe, staniki do karmienia, kosmetyki dla malucha i wanienke.
Dla siebie mam koszule do szpitala i klapki, podklady i wkladki laktacyjne.
Uff......

reklama
Witam w tę piękną sobotę :-)
My znowu malujemy, tzn. mąż maluje bo ja jeszcze nie doszłam do siebie po wczorajszym sadzeniu róż ;-) Tym razem pokoik naszego rojbra :-) Potem przedświąteczne porządki, które obiecała mi mama i spokój :tak:
Od czwartku pralka znowu chodziła 4 razy :szok: Dostaliśmy od kolegi 3 wielkie kartony samych babskich ubranek do 9 miesiąca :-) Nasze dziecko ma przynajmniej 2 razy więcej ubranek niż my oboje z mężem. Najgorsze jest to, że nie mam gdzie tego pochować - te najmniejsze już zajęły całą komodę a zostały te powyżej 6 mc, których jest zdecydowanie najwięcej... Będę musiała zrobić jakąś rewolucję w szafach :baffled:
Idę ugotować makaron do rosołku, miłego weekendu dziewczyny :-)

Hej ale mam fajny dzień, nakupowałam dzieciom koszulek, bucików i byliśmy u fryzjera.
Moja nowa komoda nie przyszła jeszcze ale wózeczek jest cudny.
Mimi ja mam

Babeczki idę odpoczywać . Trzymajta się tam nie rodźta jeszcze.

Załączniki

• mondial.jpg
    mondial.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 73
hej
zimno,pochmurno Emi po tygodniu siedzenia w domu nadal ma katar tylko katar na szczescie.Wczoraj wziela sie za pranie bo mąż wyjezdza w pon/wt i wraca dopiero w okolicy mojego temrinu CC :dry:,wiec plan mam taki zeby miec porobione wszystko dla małej i juz tylko lezec odpoczywac co by nie urodzic przed poworotem meza :sorry2:

mimi
termin porodu mam na 18.05

mamao.
gratki udanych zakupow :tak:

diabliczka jak głowa ?? lepiej ??

martynaa przy dziecku kazda ilosc ciuszow jest wskazana bedziesz rzadko prac ;-)

Diabliczka oj skad ja to znam... Jeszcze co noc, niestety nie z tego powodu co bym chciała :(
Ale juz niedługo dziewczynki.
Ja dziś tez troche ogarniam mieszkanie bo jakos wene mam wiec trzeba wykorzystać ;)

:-D:-D:-D:-D:-D ojjj tak chciałoby się pojęczęć z innego :-p:-p:-p:-p
Ja też umyłam 2 okna, zawiesiłam wyprasowane firanki i zrobiłam 2 prania...ogarnęłam piwnicę i wreszcie się zmobilizowałam powynosić graty...pomyłam naczynia i troszkę podziergałam w ogródku :-) ogólnego sprzątania nie robiłam w domu bo już się bałam , więc mam nadzieję że jutro nie wpadną żadni znajomi :szok:

bita21 to Ty jesteś już w domu :-) Ja mam 2 ręczniki dla maluszka...jeden taki wielki :szok:a drugi duży...zastanawiam się nad takim z kapturkiem :-) ale sama nie wiem czy nie będzie zbędny...pieluszek tetrowych mam mało bo może tylko z 5 ale takich sprzed chyba 30 lat :szok:z tym że nówki jeszcze z metkami :-D ale co jak co...jaki materiał mmm nie ten co teraz prześwity same :baffled:

martyna lepiej mieć więcej niż mniej i martwić się :-) Ja też mam dużo i już posegregowanew pudełkach 0-3/3-6/6-9/ i powyżej troszkę U mnie dzisiaj bardzo brzydko chociaż nie było deszczu :wściekła/y: i nie wyczyściłam tego dywanu noooo bałam się że zmoknie :-p Mniam rosołek :-) w ciąży tylko bym go jadła :-p Ja mam barszczyk ukraiński

Mama jaki ładny :-) pięknie się prezentuje

Ewe właśnie miałam pytać jak Emi :) / głowa siako tako, zajęłam się robotą i jakoś nie myślałam o niej :no: ale to jest moja zmora ciążowa

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dzisiaj bardzo dużo zrobiłam i jestem z siebie zadowolona, dobrze że ta sobota takiego daje powera :-p w tygodniu jeszcze wyszoruje łazienkę i będzie już ok...zawsze to na jakiś dłuższy czas spokój. A potem jak przyjdzie dziecko to kiedy to ogarniać ...My zaraz mykamy do teściowej na obiad i z kwiatkiem bo 9 miała urodziny Buziaki :-)

Witam sobotnio......codziennie mnie brzuch pobolewa i już jestem gotowa na poród ,a potem bóle znikają i znowu trzeba czekać....najgorsze ,że wizyta dopiero we wtorek.Termin porodu mam liczony wg usg,ciekawe....wychodzi 5.05.....Malutka daje czadu,potrafi zrobić piękną "górkę",albo wepchnąć się pod żebra.....pogoda do D ,więc chodzę w piżamie.Trzymajcie się ,spokojnych chwil......

Ale miałam skurcze o 4 nad ranem!!!!!!!!!!!!!!
Kręciłam się i nie puszczało przez 2 godziny...już myślałam...:szok:
Ale to pewnie po wczorajszej wizycie u gin, podobno po badaniu szyjki może tak być...potem przeszło ale nie spałam za dobrze i teraz po południu ucinam sobie drzemki...no ale te skurcze...ałć...przypomniały mi poród, chociaż było to 8 lat temu...oj...

Diabliczka No wlasnie te pieluchy terazniejsze... Byłam w 2 hurtowniach i nie kupiłam bo taka lipa, wyglądają jak gaza a nie tetra. Kupiłam w koncu w mathercare i są w porządku

wichurka ja mam 4 tetrowe pieluszki reszta flanelowe(wiekszosc po Emi dokupilam 5 sztk.ostatnio) ,bo wlasnie jakosc tetrowych pozostawiala wiele do zyczenia wiec je dalam tż do czyszczenia auta ;-)

reklama
Mama O. Ladny wuzek :)

A ja nadal czekam ze wuzek sie pojawi w sklepie :) maja ine kolory ale ja chce tylko czerwony :) tak ze obserwuje strone internetowa sklepu kilka razy dzienie :) w nadziej :)

A co do pieluszek ja mam tetrowe, czekalam ze bedzie leprze jakosc. Maz kupil mam nadzieje ze jak wypiore i poprasuje to beda bardziej delikatniejsze :)

:) Jeszcze miesiac :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry