reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Hej Dziewczyny,
Dobija mnie ostatnio brak czasu na cokolwiek..... odkad odeszlam z pracy jakos nie moge sie ogarnac.....
Czytam Was codziennie przed snem ale zanim odpisze to juz spie......
Zajelam sie ostatnio kompletowaniem wyprawki i musze sie pochwalic ze juz mam wiekszosc, oczywiscie torba do szpitala nawet nie zaczela sie pakowac ale......
Mam juz wozek, fotelik, kolyske, posciel do kolyski tzn ochraniacz, przescieradelko i kocyk- kolderki i poduszki nie kupowalam, ubranka mam juz poprane i poprasowane, laktator, pieluszki i chusteczki, smoczki. Grzebyk, szczotka i obcinaczki do pazkokci, reczniczki z kapturkiem i kocyk. Bujaczek tez gotowy.
Potrzebuje jeszcze rozek, pieluszki flanelowe i tetrowe, staniki do karmienia, kosmetyki dla malucha i wanienke.
Dla siebie mam koszule do szpitala i klapki, podklady i wkladki laktacyjne.
Uff......

reklama
Witam w tę piękną sobotę :-)
My znowu malujemy, tzn. mąż maluje bo ja jeszcze nie doszłam do siebie po wczorajszym sadzeniu róż ;-) Tym razem pokoik naszego rojbra :-) Potem przedświąteczne porządki, które obiecała mi mama i spokój :tak:
Od czwartku pralka znowu chodziła 4 razy :szok: Dostaliśmy od kolegi 3 wielkie kartony samych babskich ubranek do 9 miesiąca :-) Nasze dziecko ma przynajmniej 2 razy więcej ubranek niż my oboje z mężem. Najgorsze jest to, że nie mam gdzie tego pochować - te najmniejsze już zajęły całą komodę a zostały te powyżej 6 mc, których jest zdecydowanie najwięcej... Będę musiała zrobić jakąś rewolucję w szafach :baffled:
Idę ugotować makaron do rosołku, miłego weekendu dziewczyny :-)

Hej ale mam fajny dzień, nakupowałam dzieciom koszulek, bucików i byliśmy u fryzjera.
Moja nowa komoda nie przyszła jeszcze ale wózeczek jest cudny.
Mimi ja mam

Babeczki idę odpoczywać . Trzymajta się tam nie rodźta jeszcze.

Załączniki

• mondial.jpg
    mondial.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 83
hej
zimno,pochmurno Emi po tygodniu siedzenia w domu nadal ma katar tylko katar na szczescie.Wczoraj wziela sie za pranie bo mąż wyjezdza w pon/wt i wraca dopiero w okolicy mojego temrinu CC :dry:,wiec plan mam taki zeby miec porobione wszystko dla małej i juz tylko lezec odpoczywac co by nie urodzic przed poworotem meza :sorry2:

mimi
termin porodu mam na 18.05

mamao.
gratki udanych zakupow :tak:

diabliczka jak głowa ?? lepiej ??

martynaa przy dziecku kazda ilosc ciuszow jest wskazana bedziesz rzadko prac ;-)

Diabliczka oj skad ja to znam... Jeszcze co noc, niestety nie z tego powodu co bym chciała :(
Ale juz niedługo dziewczynki.
Ja dziś tez troche ogarniam mieszkanie bo jakos wene mam wiec trzeba wykorzystać ;)

:-D:-D:-D:-D:-D ojjj tak chciałoby się pojęczęć z innego :-p:-p:-p:-p
Ja też umyłam 2 okna, zawiesiłam wyprasowane firanki i zrobiłam 2 prania...ogarnęłam piwnicę i wreszcie się zmobilizowałam powynosić graty...pomyłam naczynia i troszkę podziergałam w ogródku :-) ogólnego sprzątania nie robiłam w domu bo już się bałam , więc mam nadzieję że jutro nie wpadną żadni znajomi :szok:

bita21 to Ty jesteś już w domu :-) Ja mam 2 ręczniki dla maluszka...jeden taki wielki :szok:a drugi duży...zastanawiam się nad takim z kapturkiem :-) ale sama nie wiem czy nie będzie zbędny...pieluszek tetrowych mam mało bo może tylko z 5 ale takich sprzed chyba 30 lat :szok:z tym że nówki jeszcze z metkami :-D ale co jak co...jaki materiał mmm nie ten co teraz prześwity same :baffled:

martyna lepiej mieć więcej niż mniej i martwić się :-) Ja też mam dużo i już posegregowanew pudełkach 0-3/3-6/6-9/ i powyżej troszkę U mnie dzisiaj bardzo brzydko chociaż nie było deszczu :wściekła/y: i nie wyczyściłam tego dywanu noooo bałam się że zmoknie :-p Mniam rosołek :-) w ciąży tylko bym go jadła :-p Ja mam barszczyk ukraiński

Mama jaki ładny :-) pięknie się prezentuje

Ewe właśnie miałam pytać jak Emi :) / głowa siako tako, zajęłam się robotą i jakoś nie myślałam o niej :no: ale to jest moja zmora ciążowa

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dzisiaj bardzo dużo zrobiłam i jestem z siebie zadowolona, dobrze że ta sobota takiego daje powera :-p w tygodniu jeszcze wyszoruje łazienkę i będzie już ok...zawsze to na jakiś dłuższy czas spokój. A potem jak przyjdzie dziecko to kiedy to ogarniać ...My zaraz mykamy do teściowej na obiad i z kwiatkiem bo 9 miała urodziny Buziaki :-)

Witam sobotnio......codziennie mnie brzuch pobolewa i już jestem gotowa na poród ,a potem bóle znikają i znowu trzeba czekać....najgorsze ,że wizyta dopiero we wtorek.Termin porodu mam liczony wg usg,ciekawe....wychodzi 5.05.....Malutka daje czadu,potrafi zrobić piękną "górkę",albo wepchnąć się pod żebra.....pogoda do D ,więc chodzę w piżamie.Trzymajcie się ,spokojnych chwil......

Ale miałam skurcze o 4 nad ranem!!!!!!!!!!!!!!
Kręciłam się i nie puszczało przez 2 godziny...już myślałam...:szok:
Ale to pewnie po wczorajszej wizycie u gin, podobno po badaniu szyjki może tak być...potem przeszło ale nie spałam za dobrze i teraz po południu ucinam sobie drzemki...no ale te skurcze...ałć...przypomniały mi poród, chociaż było to 8 lat temu...oj...

Diabliczka No wlasnie te pieluchy terazniejsze... Byłam w 2 hurtowniach i nie kupiłam bo taka lipa, wyglądają jak gaza a nie tetra. Kupiłam w koncu w mathercare i są w porządku

wichurka ja mam 4 tetrowe pieluszki reszta flanelowe(wiekszosc po Emi dokupilam 5 sztk.ostatnio) ,bo wlasnie jakosc tetrowych pozostawiala wiele do zyczenia wiec je dalam tż do czyszczenia auta ;-)

reklama
Mama O. Ladny wuzek :)

A ja nadal czekam ze wuzek sie pojawi w sklepie :) maja ine kolory ale ja chce tylko czerwony :) tak ze obserwuje strone internetowa sklepu kilka razy dzienie :) w nadziej :)

A co do pieluszek ja mam tetrowe, czekalam ze bedzie leprze jakosc. Maz kupil mam nadzieje ze jak wypiore i poprasuje to beda bardziej delikatniejsze :)

:) Jeszcze miesiac :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry