reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Witam :-)
Byłam dzisiaj na ktg, skurczy brak (max 25% więc spokojnie) ;-)

Termin porodu wg om mam na 21-05, więc jeszcze masa czasu :tak:

Fotelik przyszedł :-D

})i({ korzystam z Tapatalk })i({

reklama
Ewe super i dzieki :)

Mimi4 ja mam termin na 19.05, szyjka zamknieta, ale skrocona o 50%. Lekarz kazal odpoczywac i lezec. Ja mam nadzieje, ze bedzie szybciej niz planowy termin. Wole tak niz przenoszone ;). Zreszta chcialabym juz dzis rodzic :D.

Aszoka dzieki za info co do szpitala od raz lepiej :D.

Kupilam dzis witamine E w plynie i zaczynam masaz krocza :).
A od jutra zaczynam pakowac torbe do szpitala :D. Kolejna tura prania mojej wspanialej coreczki wlasnie sie robi :).

Ewe1985 ja tez mam ciecia cesarskie ustawiona na 12 maja :)
Jeszcze miesiac :)
Prania i pakowania zaczne w przyszly tydzien :)
Osnowe na fotelik tez juz zainstaluje w przyszlym tygodniu :)
Maja przyjsc w ten weekend reszte zeczy :) fotelik do auta, luzeczko przewozne (bassinet), bujaczek, siedzenia do karmienia :) juz niemoge sie do czekac, luzeczko i wuzek mam dokupic pod koniec kwietnia :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ewe1985 Termin wedlug okresu wychodzi na 16 maja, a wedlug moich podliczen bo wiem kiedy dokladnie zaszlam w ciaze na 24 maja. Muwilam to doktorce a ona ze oni musza wedlug okresu wpisywac i takie to buty. To wychodzi 2 tygodni wczesniej.

A ty na ktury masz termin oryginalnie?

Ostatnia edycja:
Hej laski.
DZIŚ ODBIERAM WÓZEK :-)
Dostałam wczoraj od ukochanego książkę " położna 3550 cudów..." Prawie całą wciągnęłam. Fajnie się ją czyta- trochę mnie drażni brak możliwości porodu tak jak ja chcę ale cóż trza żyć dalej. Książka sympatyczna czasem płaczę przy niej czasem aż mi niedobrze od lukru... Czytała w końcu któraś ostatnio jakiś dobry kryminał?

Mamo O. Jaki masz wuzek?
Super wuzek juz w domku.

Ja juz dawno zapomnialam kiedy co czytalam takiego hehe (jedynie co o ciazy podczytuje) :)
Czas zapieprza, budzmnie pochlynia gotowanie :) uwielbiam gotowac :) snia mi sie po nocach chorory jakis ale czytalam na necie ze to jest normalne w trzecim trzymestrze. Duzo niezostalo tak ze trzymam klciuki ze z chororami bedzie koniec, a najwazniejsze ze by dzieciotko zdrowe bylo :)

A co tam u Straciatelli ?
Urodzila?

Cos paru dziewczyn co byli aktywne ostatnio na forum zanikly, niewidac ich :(

Mam nadzieje ze u wszystkich wszystko w porzodku a pociechy siedza w brzuszkach, do chociaz przyblizonego terminu :)

Zycze wszystkim milej soboty :) a ja dalej bede smigac sprobowac usnuc :p z tymi moimi snami eh :)

Ostatnia edycja:
aszoka no to super :) strasznie się cieszę i trzymam kciuki za pozytywny przebieg sytuacji :-)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Witam Was piękne. Wczorajszy wieczór i noc za mną ale fatalna...skurcze, bóle podbrzusza, gigantyczny nacisk także tylko leżałam i jęczałam. Do tego jeszcze jakieś sny o dzieciach mnie męczyły jak już zmrużyłam oczy :szok:
Luby oklejał auto po południu a ja poprasowałam dosłownie kilka ubranek co by skończyć już pakować do pudełek, no i mam jak się zaczęło tak tragedia ... :-D Ale pwooli powoli i jest ok.
Przyszykowałam sobie koszule , stanik i szlafrok do szpitala , klapki też zaraz włożę a reszty nie mam :/ termin goni...ja to zawsze mam czas :-)
Maluszek ma przygotowane 3 pary wdzianka bo nie mogłam się zdecyodwać :-D jeszcze pieluchy muszę zakupić...
Dzisiaj miałam plan aby luby wytrzepał dywan z dużego i chciałam go delikatnie podczyścić szczotką na stojąco ale taka pogoda że chyba będzie lało :-( zamierzałam też umyć 2 okna i zawiesić firanki ale jakoś nie wiem ...czy się wezmę za to. Aczkolwiek dzisiaj sobota i mam luz bo w tygodniu nie biorę się za porządki na zewn...
Teraz dopiero wtryniam śniadanko...głowa mi pęka masakrycznie :szok:

reklama
Diabliczka oj skad ja to znam... Jecze co noc, niestety nie z tego powodu co bym chciała :(
Ale juz niedługo dziewczynki.
Ja dziś tez troche ogarniam mieszkanie bo jakos wene mam wiec trzeba wykorzystać ;)

Do góry