reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
W pierwszej ciazy spalam caly wolny czas tak jak pracowalam, a w tej niemialam mozliwosci to dziecko do szkoly, jakis zakupy, pozantki i juz ze szkoly trzeba odbierac jakis spacer na plac zabaw, a jeszcze jakas maz nijak niemogl mnie zrozumiac ze mi sie moze chciec spac w ciagu dnia :( wyslalam go do jego matki i kuzynki zeby mu wytlumaczyli ze to jest normalne ze kobieta w ciazy potrzebuje wiecej snu, szybciej sie mecze :( . No juz w sumie zostal miesiac a mezus to dopiero zrozumial :) tak ze spie jak tylko mam okazje juz nic mi niemuwie ze cale zycie przespie, ze szkoda czasu na sen i takie tam. W nocy sie budze pokilka razy to siku, to jakis horor sie sni, to dziecku cos sie nasnilo i tak przez noc moze okolo 5-6 razy wstaje. A poza tym jest ok :)

Musze se jeszcze zamuwic krople na pobudzenia laktacji :) mam nadzieje ze beda dzialac, czytalam duzo dobrych opinij o tym produkcje :)

I jeszcze jakis drobnostki dokupic :) no i pranko w tym tygodniu mnie czeka, tak jak jeszcze nie zaczynalam prania :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Diabliczka, ciesze sie ze juz mam cokolwiek bo w sumie to pozno zaczelam to kompletowanie.... jeszcze kilka drobiazgow ale to z allegro chce no i najlepiej od 1 sprzedawcy zeby za wysylke za granice placic tylko raz ale jak jeden ma fajny rozek to pieluszki flanelowe do kitu albo odwrotnie.... pieluchy flanelowe niby mam ze 4 po Szymku ale zakochalam sie w tych w sowy :-D no i musze je miec !! Masz racje co do pieluch tetrowych, co prawda ja ostatnio macalam je 2,5 roku temu a podejrzewam ze dzis jakosc wcale nie jest lepsza.... Ty nie wybrzydzaj ze masz stare tylko wypierz, wyprasuj i ciesz sie ze masz tetre a nie gaze....:angry:

Dziewczyny ja do szpitala mialam taki rozpylacz, kupilam to bodaj za 3 zl i w tym mialam przegotowana wode w ktorej potem juz w szpitalu rozrobilam tantum rose i tym psikalam sobie krocze po kazdej wizycie w toalecie, duzo wygodniej niz polewanie woda z dziubkiem, polecam :)

Dziewczyny mam pytanie: czy ktoras z was ma cos wspolnego z fotografowaniem? Juz od dluzszego czasu mysle nad kupnem jakiejs fajnej lustrzanki, moze ktos cos wie i moze polecic? Dodam ze jestem kompletnym laikiem i mam dopero zaczac sie tym interesowac.
Do tej pory mamy cyfrowke, nawwet niezla ale wkurza mnie ze zanim sie nastroi to Szymek juz dawno w drugim pokoju i ciezko mi uchwycic jakas fajna minke czy poze.
Pomyslalam ze teraz okazja do takiego zakupu zeby fotografowac takiego noworodka, takie zdjecia mnie rozczulaja...
Wczoraj mielismy sesje brzuszkowa i nie moge sie juz doczekac zdjec. W pierwszej ciazy nie mialam i pozniej zalowalam, obiecalam sobie ze nastepnym razem zrobimy....
Pozdrawiam Was wszystkie.... a tymczasem ide cos pochlonac bo burczy w brzuchu a maluch sie buntuje :)

Ostatnia edycja:
Mama.O. wozek masz przecuny! Wlasnie taki bym chciala! Nawet Ci go troszke zazdroszcze :p.
Ja swoj kupilam od kolezanki, bo miala dwa i tym moim malo jezdzila. Cena byla bardzo okazyjna a wozek jest prawie nowy, ale tak mi sie nie podoba, ze masakra! Chodzi mi o kolor.

Mimi4 oj ja bym mogla spac bez przerwy! Czuje sie dobrze, ale jak tylko sie poloze to od razu zasypiam :D

Wichurka ja tez nie wiem gdzie trzymac wozek. Ogolnie jestem przerazona iloscia rzeczy, bo miejsca mamy naprawde malo :(.
Szare mydlo tez mam do szpitala. Jeszcze mam reczniki papierowe do osuszania krocza, bo kolezanka mowila, ze to bylo lepsze niz recznik.

Anitajas ja to cala ciaze borykam sie ze skleroza :p A jak tam Twoje cukry cos lepiej?

Ewe mnie wozek i fotelik wyprala kolezanka i sa w dobrym stanie i czysciutkie. Zastanawialam sie czy nie odswiezyc i wyprac w dzieciecym proszku.

A macie zamiar nosic pas poporodowy? Sasiadka nosila i mowila, zebym tez sobie kupila....

Witam :)

Iza-marta pas poporodowy wez se i to jeszcze w szpitalu zalozyc najlepiej.

Ja z moja pierwsza ciaza niewzielam pasa :( i myszlala ze po cieciu cesarskim niewolno odrazu pas zakladac (mloda i glupia bylam) :( a okazuje sie ze nawet trzeba. Brzuch w ciazy mi tak sie rosciagnul byl ogromny, w roztepach caly sie zrobil, skura zabardzo sie naciognela i zostal wiszacy brzuszek, pas zalozylam gdzies chyba miesiac lub dwa po porodzie, bylam mloda myszlalam ze pomozy ale nic moze jak by wczesniej zalozylam pas, moze by bylo lepiej. Teraz juz niema co gdybac :) teraz jeszcze w szpitalu zaloze se pas :)

Milego dnia dziewczyny :)

Ja ide dalej spac, obudzily mnie sny, pozniej siku juz wstala :) i tak ide jeszcze moze kimne co :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

hej
nie moglam dzis zasnac do 3 :baffled: ale za to obejrzalam 2 filmy oba polskie :tak: calkiem fajnie sie ogladalo :tak: jak dobrze wstac sloneczko swieci od razu lepszy humor mam ;-)

iza_marta
jak tak jak mimi ok.miesiaca po cc zalozylam pas.Uwazam ze moglam zrobic to szybciej ale tez nikt mi nie podpowiedzial teraz na pewno zrobie to szybciej :tak:

O kurcze to musze szybko na allegro zamowic ;)
Mnie kolezanka mowila, ze jak urodzila i za kazdym razem jak widziala swoj brzuch to slabla. Mowila, ze miala taka dziwna reakcje, ze jej sie mdlec chcialo, bo byl pusty. Dziwne....

Natalka ja mialam kiedys przed ciaza i dla mnie to byla MASAKRA!!!! Wzielam jedna dawke tylko na wieczor i cala noc spedzilam w toalecie. Do samego rana mialam taka biegunke, ze myslalam, ze umieram. Juz nie mowiac o tym, ze kilka razy wymiotowalam. W ulotce jest napisane o ile dobrze pamietam, ze biegunka moze byc efektem ubocznym u niektorych osob. Nigdy nie wezme tego syropu, bo mam taki uraz. Ale podobno jest skutecznym lekiem i szybko dzialajacym, bo u mnie w rodzinie wszyscy go brali i nikomu nic nie bylo.

reklama
Iza_marta ogólnie to mój mąż go brał i pomagał mu, ja się boję wziąć go ze względu na ciąże, no ale chyba będę musiała bo tak kaszel mnie męczy że szok :-(w piątek byłam u lekarza to stwierdził że na płucach i oskrzelach nic nie ma, ale od wczoraj tak mnie boli klatka piersiowa jak kaszlę że jutro znowu chyba się wybiorę do niego . :-(

Do góry