reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Martyyyyna hehe ja pewnie tez... Na razie to przeraża mnie ilośc i wielkość paczek w jakie zapakowane są te wszystkie rzeczy. Nie wiem jak maz to wladuje do auta i przywiezie ...

reklama
Martyyyyna hehe ja pewnie tez... Na razie to przeraża mnie ilośc i wielkość paczek w jakie zapakowane są te wszystkie rzeczy. Nie wiem jak maz to wladuje do auta i przywiezie ...
niech zloży wózek i przyjdzie spacerkiem :-D

i dlatego by nie jeździć po domu zaznaczyłam pani, że odbiorę po świętach ;-) pewnie zanim młody się urodzi, wozek będzie już uwalony przez starszego brata ;-)

Ja też się obawiam tej wieeelkiej paczki. Mąż będzie miał pierwszą zmianę i mam nadzieję, że kurier przyjedzie po południu. A jak nie to będę robić maślane oczka żeby mi to wniósł na pierwsze piętro :-D Może kobiecie w ciąży nie odmówi? ;-)

Asku No niestety spacerkiem to nie taka prosta sprawa, bo mieszkamy w Pruszkowie a wózek jest kupiony w Warszawie. Z tego co kojarzę to jakies 20 km po niego jeździliśmy wiec miałby chłop dluuugiiii spacerek hehe

iza_marta
z tego co mowil gin to odpowiada to m.in za wage dziecka,łożyska.Jesli spada to istnieje ryzyko zagrozenia ciazy,to tyle co mi powiedzial.A to wyczytalam w necie:' W ciąży zaawansowanej przy utrzymującym się jego jednakowym poziomie albo w razie jego spadku bez pojawienia się akcji skurczowej, odpowiednio w 40 i 30% zachodzi konieczność indukcji porodu z powodu aż kilkuprocentowego zagrożenia życia płodu! Spadek bowiem poziomu oksytocynazenemii, a nawet niedostateczny jej wzrost w II trymestrze ciąży, na kilka tygodni wyprzedza poród przedwczesny lub śmierć płodu.

reklama
Witam.

Iza-marta chyba większość mężów (jak ciąża jest zagrożona) ma więcej obowiązków i mniej przyjemności ;-) Mój też sprząta, prasuje, myje okna; w ciągu dnia musi wychodzić z pracy, aby odebrać dziecko z przedszkola; załatwia sprawy związane z budową i wiele innych i mogę stwierdzić, że dzięki temu jest lepiej zorganizowany ;-)

Mój wózek z tego co pamiętam przyszedł w dwóch ogromnych pudłach i kurier się zsapał, bo mieszkam na trzecim piętrze, a musiał chodzić 2 razy.

Funia majówki terminem na koniec maja mają jeszcze „kupę czasu” i zaciskają nogi. Ale Ty już możesz rodzić.

U mnie dziś piękne słoneczko od rana . Oby taka pogoda się utrzymała.

Do góry