reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Martyyyyna hehe ja pewnie tez... Na razie to przeraża mnie ilośc i wielkość paczek w jakie zapakowane są te wszystkie rzeczy. Nie wiem jak maz to wladuje do auta i przywiezie ...

reklama
Martyyyyna hehe ja pewnie tez... Na razie to przeraża mnie ilośc i wielkość paczek w jakie zapakowane są te wszystkie rzeczy. Nie wiem jak maz to wladuje do auta i przywiezie ...
niech zloży wózek i przyjdzie spacerkiem :-D

i dlatego by nie jeździć po domu zaznaczyłam pani, że odbiorę po świętach ;-) pewnie zanim młody się urodzi, wozek będzie już uwalony przez starszego brata ;-)

Ja też się obawiam tej wieeelkiej paczki. Mąż będzie miał pierwszą zmianę i mam nadzieję, że kurier przyjedzie po południu. A jak nie to będę robić maślane oczka żeby mi to wniósł na pierwsze piętro :-D Może kobiecie w ciąży nie odmówi? ;-)

Asku No niestety spacerkiem to nie taka prosta sprawa, bo mieszkamy w Pruszkowie a wózek jest kupiony w Warszawie. Z tego co kojarzę to jakies 20 km po niego jeździliśmy wiec miałby chłop dluuugiiii spacerek hehe

iza_marta
z tego co mowil gin to odpowiada to m.in za wage dziecka,łożyska.Jesli spada to istnieje ryzyko zagrozenia ciazy,to tyle co mi powiedzial.A to wyczytalam w necie:' W ciąży zaawansowanej przy utrzymującym się jego jednakowym poziomie albo w razie jego spadku bez pojawienia się akcji skurczowej, odpowiednio w 40 i 30% zachodzi konieczność indukcji porodu z powodu aż kilkuprocentowego zagrożenia życia płodu! Spadek bowiem poziomu oksytocynazenemii, a nawet niedostateczny jej wzrost w II trymestrze ciąży, na kilka tygodni wyprzedza poród przedwczesny lub śmierć płodu.

reklama
Witam.

Iza-marta chyba większość mężów (jak ciąża jest zagrożona) ma więcej obowiązków i mniej przyjemności ;-) Mój też sprząta, prasuje, myje okna; w ciągu dnia musi wychodzić z pracy, aby odebrać dziecko z przedszkola; załatwia sprawy związane z budową i wiele innych i mogę stwierdzić, że dzięki temu jest lepiej zorganizowany ;-)

Mój wózek z tego co pamiętam przyszedł w dwóch ogromnych pudłach i kurier się zsapał, bo mieszkam na trzecim piętrze, a musiał chodzić 2 razy.

Funia majówki terminem na koniec maja mają jeszcze „kupę czasu” i zaciskają nogi. Ale Ty już możesz rodzić.

U mnie dziś piękne słoneczko od rana . Oby taka pogoda się utrzymała.

Do góry