reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Hej
Młodemu poszło nieźle ale o wynikach dowiemy się dopiero 28 maja-ma-sa-kra! W każdym bądź razie już "po wszystkiemu". Dziękuję za wsparcie. Idę leżeć bo padam na twarz. Chuchajta tam na siebie co by się nie rozpęknąć-hej!

reklama
iza_marta jak rozkwitna to wrzucisz fotki :tak:
mamao. o maskara az do 28.05 :sorry2:
martyna tak ceny ubranke za granica sa duzo przystepniejsze niz w PL moj maz w Niemczech kupuje Emilce orginalne Adidasy,Nike,Pumy nam z reszta tez bo sie bardziej opłaca :tak:

Jejciu mnie tez tu dawno nie bylo :O
Straciatella powodzenia, teraz juz mozesz smialo rodzic, a Maly faktycznie juz duzy, ja sie dowiem wszystkiego w czwartek :)
Uff dobrze, ze torbe mam juz spakowana od 1.5 miesiaca :)

Ostatnia edycja:
Kurcze to ja kiedys tak pisalam o tej torbie a teraz sie okaze, ze polowy rzeczy pewnie do niej nie mam :p. Mam pytanko to co kupilam to sa takie podpaski po porodzie tak? Sorki za kiepska jakos zdjecia, ale moj aparat cos sie popsul ostatnio.

Załączniki

• 1396387129168.jpg
    1396387129168.jpg
    13,2 KB · Wyświetleń: 56
iza_marta tak, zgadza się :)

Dziewczyny Wy juz pakujecie torby a ja nawet nie mam co w nia zapakowac! (Panika)
Dziewczyny z cukrzycą, czy Wam lekarze gin mówili o tym, że wczesniej będziecie rodzic? Ja takiej info nie otrzymalam ani od gin ani od diabetologa hm....

Anitajas a dlaczego? Mnie gin powiedzial, ze nie widzi na razie wskazan do CC czy zebym miala wczesniej rodzic. Przy cukrzycy ciazowej nie zawsze tak jest, ale jak sie nie przestrzega diety to jednym z powiklan jest przedwczesny porod. Mam nadzieje, ze uda nam sie dotrwac jak najdluzej ;). Choc ja bym chciala urodzic juz w 38tc. Nie chce wywolywania porodu! Strasznie sie boje, bo u mnie w rodzinie przy porodach byly powazne komplilacje zagrazajace zyciu matek. Dzieciaczkom nic nie zagrazalo, ale mamy mialy nagle cc pod narkoza, bo bylo az tak zle. Jak uda mi sie urodzic sn to chyba bede jedna z nielicznych w mojej rodzince :).
Hahaha tak wlasnie sadzilam, ze to "podpaski", ale pozniej nie bylam pewna. One maja wymiar 35x19cm to dobre czy lepiej kupic inne? Czemu one sa takie wielkie i dziwne w porownaniu do zwyklych podpasek :(.

Ostatnia edycja:
iza_martabo dokładnie to są podkłady poporodowe i są istotne zwlaszcza w pierwszych dobach po porodzie, gdzie organizm sie oczyszcza. Zwykłe podpaski mogą nie wystarczyc dlatego warto je miec. Nie wiem nawet czy nie warto mieć 2 op. Później podpaski już stykną.
Pytam, bo spotkałam się z taką opinią, mamusie z cukrzyca szybciej maja wywolywany poród. Dlatego pytam :)

Anitajas ciekawa jestem jak to naprawde jest z ta cukrzyca. A jak Twoje cukry lepiej juz? Ja doslownie "olalam" moja Poradnie, bo bylam z niej bardzo niezadowolona. Ide teraz prywatnie do lekarza u ktorego juz bylam.
Wlasnie kupilam te podklady ze wzgledu na to, ze byly 2op. w promocyjnej cenie. Mam nadzieje, ze po porodzie bede gora dwa dni w szpitalu i ze cukier sie wyrowna, bo boje sie, ze mam na stale cukrzyce. A jak na poczatku ciazy robili mi badanie krwi na cukier i wyszedl w normie to raczej nie mam cukrzycy co nie?

reklama
Dziewczyny ja na razie kupiłam te "pieluchy" poporodowe Hartman i Abena. Wydają mi sie fajniejsze niz bella bo te z bella nie są wyprofilowane, nie maja folii pod spodem i są bez przylepca. Wiadomo ze po porodzie trzeba wietrzyć krocze ale trudno będąc juz w domu tylko leżeć bez majtek z podkładem pod tyłkiem.... Przeciez każda z nas bedzie wstawać, cos robic przy dziecku itp. Jeszcze i tak musze dokupić bo tego sporo idzie a ja mam za mało. Duże są przez to ze sporo tych "odchodów poporodowych" z nas wylatuje-dziś na szkole rodzenia mieliśmy wlasnie o tym. Nie wiem jak wy ale jak tak sobie posłuchalam dziś o tym to jestem przerażona, wiem ze każda przez to przechodzi, ze nie ja pierwsza i nie ostatnia ale wydaje mi sie to okropne.
Dziś z moja mama rozmawiałam o porodzie. Z moim młodszym bratem wody odeszły jej dzien wcześniej a ze nie miała żadnych skurczy to nie jechała do szpitala, przespała elegancko cała noc do rana, dopiero po 6 zaczęły jej sie skórcze, o 7 byli w szpitalu, miała juz skurcz za skurczem, mój brat urodził sie o 8.13. Szybki poród nie? Tez bym tak chciała.
Straciatella trzymam za Was kciuki, informuj co i jak.
Mama.O. Gratki dla syna.

Do góry