reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Witam nowe Majoweczki:))

nadzieja1984 - nie powinno sie jesc łososia w ciazy oraz podawac malym dzieciom- gdzies tam wyczytalam:)

Ja nadal mam calodniowe mdlosci, bole cyckow, pobolewajace podbrzusze ,bole glowy i koszmarow ciag dalszy!!

Cigle sni mi sie ,ze zaczynam krwawic- to chyba moja podswiadomosc bo bardzo boje sie poronic... Kiedys wyszedl mi pozytywny test w 29 d.c i juz myslam ,ze jestem w ciazy ale jakos w 35 d.c przyszla @ ale taka inna niz wszystkie i lekarz mowil ,ze byc moze bylo to samoistne poronienie - ale na 100% stwierdzic juz nie mogl;/ tak wiec moze stad moje chore sny.. a najlepsze ,ze te krwawienia snia mi sie tak w miedzy czasei w snie o zupelnie innej tematyce:D

Dzis mi sie snila wojna i znow ten sam motyw ,ze uciekam i chca mnei zabic i sie ukrywam w roznych miejscach :D

a najlpesze ,ze Maz rano wstaje i mowi ,ze Mu sie Sniło ,ze sie do Niego przytualam - powiedzial mi o tym bo wiczorem poszlismy spac obrazeni na siebie (bez wnika juz w szczegoly - ja sie wkurzylam troche na Niego) a ja mowie ,ze Mu sie to nie snilo - wyobrazcie sobie ,ze podswiadomie jak sie przebudzilam taka poddenerwowana to sie od razu w niego wtulilam a po chwili jak mi wrocila swiadomosc ,ze przeciez jestem obrazona to poszlam spac na swoje miejsce haha:D coz to podswiadomosc z nami wyrabia:D

Ja w poniedzialek jade do rodzicow na jakis tydzien albo i dluzej- jeszcze nie wiem.. w kazdym razie moze jak M odpocznie troche odemnie to moze zateskni i bedzie nieco milszy

reklama
Mi tez sie snia gupoty i czasem az sie budze zdenerwowana.
Mi maz dzisiaj taki masaz zrobil ze ni dosc ze mnie brzuch boli to jeszcze mam dziwny sluz i zas sie martwie ale wzielam no spe i leze moze przejdzie.
A na obiadek bedzie zupka kalafiorowa i moze zrobie placki ziemniaczane z cukinia.

Witam sie sobotnio :)

szkola13- spóźnione życzenia dla męża
Natq1289- witaj serdecznie. Pewnie że możesz sie przyłączyć :) nawet musisz :) I gratulacje
applecrumble- trzymam kciuki za wizytę. Daj znać ja było :)
Kpe007, brandyy- witajcie również jak miło i gratuluję. Podajcie termin porodu to Was dopiszę do naszej listy majówek.
aesthete- Twój sen mnie "rozwalił" heh śmiałam sie do monitora jak głupia :D
niuniaa- gratuluje wizyty i karty ciąży :) Też juz chce.
stazi- nadal coś nie tak z Twoim M? Kurcze współczuję Ci bardzo <przytul> Chciałabym Ci jakoś pomóc żebyś była spokojna i cieszyła sie tylko swoim cudownym stanem. Dobry pomysł z tym wyjazdem do rodziców. odpoczniecie i napewno bedzie lepiej. A powiedz mi M zawsze tak był? Czy dopiero jak sie o ciąży dowiedział to sie tak zmienił? Trzymaj sie kochana :*

Do nas ma dzisiaj przyjechać mój brat z żoną i moim chrzesniakiem :) (gril na pożegnanie lata) taka nasza coroczna tradycja:) Ciesze sie bo dawno ich u nas nie było. Tylko sęk w tym ze okazja do wypicia "czegoś" ;p tylko ze ja nie bede pić rzecz oczywista. I nie wiem co mam bratu powiedzieć. Kombinować jakąś chorobę czy coś?! Nie chce narazie nic mówić o ciąży bo jeszcze czas.. I jak bede chcieć powiedzieć to pierwsze rodzicom.. I co mam zrobić? ;/

Witajcie.

Kluska cynamonowa wkurzyła swojego żywiciela potocznie zwanego mamusią do tego stopnia, że po narodzinach ma tygodniowy szlaban!! :dry:<jeszcze nie wiem na co ale coś się znajdzie:rofl2:>
Tak więc dzisiejszy poranek sponsoruje literka K jak kibel oraz W jak wymioty :eek::eek: oraz liczba 4...

Ojciec kluski z okazji swoich wczorajszych urodzin postanowił sprawdzić wytrzymałość skóry na sofie oraz siłe baterii w pilocie, przez co żywicielka kluski wkur*** wkurzyła się troszkę.:evil: Walnęła focha..o podłogę i cały wieczór oglądała serię National Geographic "najwięksi mordercy wszech czasów" zaczerpując kilka fajnych pomysłów :cool2:

Dziś ojciec kluski pospiesznie ewakuował się do pracy, co by kluska cynamonowa wrzasków żywicielki nie słuchała i tak mamuśka została sama z ogromem roboty<bo goście> i leniem gigantem. <bo kluska>

Brat kluski -wafel kakaowy od rana "wykasłuje" wnętrzności i zafascynowana mama sprawdzała, czy już coś wypadło, czy jeszcze pierworodny będzie miał płuca w standardowym miejscu. Syrop cebulowy pomógł, więc obserwacje chcąc nie chcąc mama musiała zakończyć:confused2:
Tyle w skórcie u nas.
Zaraz poczytam co tam naskrobałyście.
Robota nie zając:confused2: Goście też nie zając:confused2: Czasem nawet zając to nie zając..biorąc pod uwagę Freuda :-D

Pozdrowionka

Ostatnia edycja:
A ja mam non-stop mdłości i jedyne, co wtedy mogę zjeść to bułka ze śmietankowym almette. Nie pytajcie czemu, bo nie wiem :-D
Nie mogę spać w nocy: cały czas się budzę, tak co 2-3 godziny.To jest okropne, jestem wiecznie niewyspana.. :(

Witam dziewczyny, Tyle nas tu już jest, że boję się tłoku na porodówce w maju ;) Ja cały czas czekam na wizytę. Umówiłam się na 25 września. Chyba, że wcześniej będzie się coś dziać, to mam dzwonić. Więc jedyny dowód na moją ciążę to dwa dodatnie testy w szufladzie ;) Czuję się dobrze. Czasami lekkie mdłości mnie dopadają. Piersi urosły co najmniej o rozmiar ;) Ale w nocy też nie śpię za dobrze. Budzę się nad ranem i nie mogę zasnąć.

Dzień dobry :) Dziewczyny współczuję tych mdłości. Mnie czasami zemdli ale tak ogólnie to nie mam żadnych dolegliwości. Czasami to nawet zapominam że jest nas dwoje;-)
My w dalszym ciągu walczymy z przeziębieniem i już nie mam siły.
Karmelowa Ty mi kochana opowiedz o tym syropie cebulowym. Może on by nam pomógł.
Ewelinka jak będziesz miała chęć to dopisz na liście mój wiek i która ciąża:) 28 lat i druga ciąża :)
Natq1289 witaj:-)

Nana ja też nie mogę w nocy spać... a rano jestem nieżywa, oprócz tego źle się czuję i jakby coś mnie brało. No i jeszcze ta dobijająca pogoda za oknem :eek: Za to jak pomyślę o Kruszynce i popatrzę na zdjęcie, od razu wszystko się zmienia :laugh2:

Witam kochane.
Ale za mną chodzi zupa ogórkowa i żeberka :D Wczoraj pół nocy o nich myślałam. Przynajmniej wiem co dzisiaj na obiad :)
Rano obudziłam się taka głodna jak nigdy.. zwykle nie jem śniadania zaraz po wstaniu.
Jakie plany na sobotę?
My planujemy jakąś małą wycieczkę z małym :)

KPe007, brandyy witajcie i gratulacje :D
ewelinka to może powiedz, że jakieś tabletki bierzesz i nie możesz ich mieszać z alkoholem :)
karmelowa współczuje mdłości.

reklama
Dzień dobry :) Dziewczyny współczuję tych mdłości. Mnie czasami zemdli ale tak ogólnie to nie mam żadnych dolegliwości. Czasami to nawet zapominam że jest nas dwoje;-)
My w dalszym ciągu walczymy z przeziębieniem i już nie mam siły.
Karmelowa Ty mi kochana opowiedz o tym syropie cebulowym. Może on by nam pomógł.
Ewelinka jak będziesz miała chęć to dopisz na liście mój wiek i która ciąża:) 28 lat i druga ciąża :)
Natq1289 witaj:-)

chciałabym się pochwalić, że jako przystało na porządną gospodynie domową przez 3 dni warzyłam wywar z cebuli, co by synkowi ulżyć...
guzik:confused2: syrop cebulowy z apteki ok 5 zł.. ale pomaga, więc moje sumienie odrobine uspokojone :laugh2:

Do góry