reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Witam nowe Majoweczki:))

nadzieja1984 - nie powinno sie jesc łososia w ciazy oraz podawac malym dzieciom- gdzies tam wyczytalam:)

Ja nadal mam calodniowe mdlosci, bole cyckow, pobolewajace podbrzusze ,bole glowy i koszmarow ciag dalszy!!

Cigle sni mi sie ,ze zaczynam krwawic- to chyba moja podswiadomosc bo bardzo boje sie poronic... Kiedys wyszedl mi pozytywny test w 29 d.c i juz myslam ,ze jestem w ciazy ale jakos w 35 d.c przyszla @ ale taka inna niz wszystkie i lekarz mowil ,ze byc moze bylo to samoistne poronienie - ale na 100% stwierdzic juz nie mogl;/ tak wiec moze stad moje chore sny.. a najlepsze ,ze te krwawienia snia mi sie tak w miedzy czasei w snie o zupelnie innej tematyce:D

Dzis mi sie snila wojna i znow ten sam motyw ,ze uciekam i chca mnei zabic i sie ukrywam w roznych miejscach :D

a najlpesze ,ze Maz rano wstaje i mowi ,ze Mu sie Sniło ,ze sie do Niego przytualam - powiedzial mi o tym bo wiczorem poszlismy spac obrazeni na siebie (bez wnika juz w szczegoly - ja sie wkurzylam troche na Niego) a ja mowie ,ze Mu sie to nie snilo - wyobrazcie sobie ,ze podswiadomie jak sie przebudzilam taka poddenerwowana to sie od razu w niego wtulilam a po chwili jak mi wrocila swiadomosc ,ze przeciez jestem obrazona to poszlam spac na swoje miejsce haha:D coz to podswiadomosc z nami wyrabia:D

Ja w poniedzialek jade do rodzicow na jakis tydzien albo i dluzej- jeszcze nie wiem.. w kazdym razie moze jak M odpocznie troche odemnie to moze zateskni i bedzie nieco milszy

reklama
Mi tez sie snia gupoty i czasem az sie budze zdenerwowana.
Mi maz dzisiaj taki masaz zrobil ze ni dosc ze mnie brzuch boli to jeszcze mam dziwny sluz i zas sie martwie ale wzielam no spe i leze moze przejdzie.
A na obiadek bedzie zupka kalafiorowa i moze zrobie placki ziemniaczane z cukinia.

Witam sie sobotnio :)

szkola13- spóźnione życzenia dla męża
Natq1289- witaj serdecznie. Pewnie że możesz sie przyłączyć :) nawet musisz :) I gratulacje
applecrumble- trzymam kciuki za wizytę. Daj znać ja było :)
Kpe007, brandyy- witajcie również jak miło i gratuluję. Podajcie termin porodu to Was dopiszę do naszej listy majówek.
aesthete- Twój sen mnie "rozwalił" heh śmiałam sie do monitora jak głupia :D
niuniaa- gratuluje wizyty i karty ciąży :) Też juz chce.
stazi- nadal coś nie tak z Twoim M? Kurcze współczuję Ci bardzo <przytul> Chciałabym Ci jakoś pomóc żebyś była spokojna i cieszyła sie tylko swoim cudownym stanem. Dobry pomysł z tym wyjazdem do rodziców. odpoczniecie i napewno bedzie lepiej. A powiedz mi M zawsze tak był? Czy dopiero jak sie o ciąży dowiedział to sie tak zmienił? Trzymaj sie kochana :*

Do nas ma dzisiaj przyjechać mój brat z żoną i moim chrzesniakiem :) (gril na pożegnanie lata) taka nasza coroczna tradycja:) Ciesze sie bo dawno ich u nas nie było. Tylko sęk w tym ze okazja do wypicia "czegoś" ;p tylko ze ja nie bede pić rzecz oczywista. I nie wiem co mam bratu powiedzieć. Kombinować jakąś chorobę czy coś?! Nie chce narazie nic mówić o ciąży bo jeszcze czas.. I jak bede chcieć powiedzieć to pierwsze rodzicom.. I co mam zrobić? ;/

Witajcie.

Kluska cynamonowa wkurzyła swojego żywiciela potocznie zwanego mamusią do tego stopnia, że po narodzinach ma tygodniowy szlaban!! :dry:<jeszcze nie wiem na co ale coś się znajdzie:rofl2:>
Tak więc dzisiejszy poranek sponsoruje literka K jak kibel oraz W jak wymioty :eek::eek: oraz liczba 4...

Ojciec kluski z okazji swoich wczorajszych urodzin postanowił sprawdzić wytrzymałość skóry na sofie oraz siłe baterii w pilocie, przez co żywicielka kluski wkur*** wkurzyła się troszkę.:evil: Walnęła focha..o podłogę i cały wieczór oglądała serię National Geographic "najwięksi mordercy wszech czasów" zaczerpując kilka fajnych pomysłów :cool2:

Dziś ojciec kluski pospiesznie ewakuował się do pracy, co by kluska cynamonowa wrzasków żywicielki nie słuchała i tak mamuśka została sama z ogromem roboty<bo goście> i leniem gigantem. <bo kluska>

Brat kluski -wafel kakaowy od rana "wykasłuje" wnętrzności i zafascynowana mama sprawdzała, czy już coś wypadło, czy jeszcze pierworodny będzie miał płuca w standardowym miejscu. Syrop cebulowy pomógł, więc obserwacje chcąc nie chcąc mama musiała zakończyć:confused2:
Tyle w skórcie u nas.
Zaraz poczytam co tam naskrobałyście.
Robota nie zając:confused2: Goście też nie zając:confused2: Czasem nawet zając to nie zając..biorąc pod uwagę Freuda :-D

Pozdrowionka

Ostatnia edycja:
A ja mam non-stop mdłości i jedyne, co wtedy mogę zjeść to bułka ze śmietankowym almette. Nie pytajcie czemu, bo nie wiem :-D
Nie mogę spać w nocy: cały czas się budzę, tak co 2-3 godziny.To jest okropne, jestem wiecznie niewyspana.. :(

Witam dziewczyny, Tyle nas tu już jest, że boję się tłoku na porodówce w maju ;) Ja cały czas czekam na wizytę. Umówiłam się na 25 września. Chyba, że wcześniej będzie się coś dziać, to mam dzwonić. Więc jedyny dowód na moją ciążę to dwa dodatnie testy w szufladzie ;) Czuję się dobrze. Czasami lekkie mdłości mnie dopadają. Piersi urosły co najmniej o rozmiar ;) Ale w nocy też nie śpię za dobrze. Budzę się nad ranem i nie mogę zasnąć.

Dzień dobry :) Dziewczyny współczuję tych mdłości. Mnie czasami zemdli ale tak ogólnie to nie mam żadnych dolegliwości. Czasami to nawet zapominam że jest nas dwoje;-)
My w dalszym ciągu walczymy z przeziębieniem i już nie mam siły.
Karmelowa Ty mi kochana opowiedz o tym syropie cebulowym. Może on by nam pomógł.
Ewelinka jak będziesz miała chęć to dopisz na liście mój wiek i która ciąża:) 28 lat i druga ciąża :)
Natq1289 witaj:-)

Nana ja też nie mogę w nocy spać... a rano jestem nieżywa, oprócz tego źle się czuję i jakby coś mnie brało. No i jeszcze ta dobijająca pogoda za oknem :eek: Za to jak pomyślę o Kruszynce i popatrzę na zdjęcie, od razu wszystko się zmienia :laugh2:

Witam kochane.
Ale za mną chodzi zupa ogórkowa i żeberka :D Wczoraj pół nocy o nich myślałam. Przynajmniej wiem co dzisiaj na obiad :)
Rano obudziłam się taka głodna jak nigdy.. zwykle nie jem śniadania zaraz po wstaniu.
Jakie plany na sobotę?
My planujemy jakąś małą wycieczkę z małym :)

KPe007, brandyy witajcie i gratulacje :D
ewelinka to może powiedz, że jakieś tabletki bierzesz i nie możesz ich mieszać z alkoholem :)
karmelowa współczuje mdłości.

reklama
Dzień dobry :) Dziewczyny współczuję tych mdłości. Mnie czasami zemdli ale tak ogólnie to nie mam żadnych dolegliwości. Czasami to nawet zapominam że jest nas dwoje;-)
My w dalszym ciągu walczymy z przeziębieniem i już nie mam siły.
Karmelowa Ty mi kochana opowiedz o tym syropie cebulowym. Może on by nam pomógł.
Ewelinka jak będziesz miała chęć to dopisz na liście mój wiek i która ciąża:) 28 lat i druga ciąża :)
Natq1289 witaj:-)

chciałabym się pochwalić, że jako przystało na porządną gospodynie domową przez 3 dni warzyłam wywar z cebuli, co by synkowi ulżyć...
guzik:confused2: syrop cebulowy z apteki ok 5 zł.. ale pomaga, więc moje sumienie odrobine uspokojone :laugh2:

Do góry