reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Witam nowe Dziewczyny!
dziękuję za gratulacje, na prawdę trochę się uspokoiłam jak zobaczyłam bijące serduszko :tak:
Lena w takim razie jedziemy na jednym wózku ;)
jutro rano idę na badania, bo gin zleciła mi ich trochę...a za 2 tygodnie wizyta kontrolna.
Niestety dzisiaj zaczęły mi się mdłości, a już myślałam, że to mnie ominie :-p
aha... któraż z Was pisała o kłuciu w podbrzuszu, też tak miałam, teraz już coraz rzadziej ;-)

reklama
hej dziewczyny , witam nowe i pozdrawiam stare :) ja dzis odebralam ksiazeczke ciazy , hmmm mam za malo zelaza wiec musze troche sie dokarmic heheh wszytsko wporzadku i kolejna wizyta 02.10 :) pozdrawiam i do jutra :)

Hej dziewczynki, ostatnie dni takie zakręcone, ze nie miałam czasu zaglądać. Witam wszystkie nowe przyszłe mamy :*

Odebrałam wyniki wymazu z pochwy i grzybów i jakichś tam bakterii nie wyhodowano ale mam pojedynczy wzrost escherichia coli i streptococcus spp. Ten drugi to jakiś paciorkowiec :-( tak wyczytalam, ale nie wiem czy pojedyncze to juz groźne? Boję się że antybiotyki dostanę...

A i jeśli można to proszę dopisanie do listy: 29 lat, 5lat starań, mama aniołka [*], tp 8 maja 2013

tak, z krwi - ale raz ze kosztuje ok 400zl chyba to czasem wynika sa nie najlepsze a to nieprawda a jak sa nienajlepsze to kieruja na amniopunkcje ktora juz jest inwazyjna i 1 na 100 konczy sie poronieniem bez wzgledu na to czy dziecko jest zdrowe czy nie :/
ja wiem ze wszystko bedzie dobrze bo czemu mialoby nie byc - w rodzinie ani mojej ani J chorob zadnych nie bylo, jego dzieci i moje sa zdrowe wiec nie ma podstaw - jedynie wiek - choc tez srednio moim zdaniem

pewnie zrobimy bo J sie boi chorego dziecka :(

Hej kochana, poczytalam trochę o tych testach PAPP-A bo ja z tych co najchętniej wszystkie badania świata by zrobili... Nie podoba mi sie to, ze test nie wykrywa wad wrodzonych a jedynie prawdopodobieństwo ich wystąpienia. I dlatego u osób kt wyszło ze jest duże prawdopodobieństwo chorego dziecka często rodzą sie dzieci zdrowe i odwrotnie, nawet jeśli wychodzi prawdopodobieństwo małe może urodzić się chore dzieciątko... Ja sobie chyba to badanie podaruje, bo to niepotrzebny stres...

Ja się dzisiaj ciasteczkami objadam:-)
Pókico zauważyłam, że polepszyła mi się cera. Zwykle miałam problemy z wągrami, a teraz mam rozświetloną i gładką buzię:-)

To ja mam dokładnie odwrotnie ;-) włosy i buzia mi sie strasznie przetłuszczają, pory pozatykane, nawet po kąpieli nie mogłam uszu i pępka doczyscic patyczkami, gdzie zazwyczaj 1 wystarczał... Przeszłam znowu na kosmetyki dla nastolatek i jest lepiej ;-)

stazi, to mój też uwielbia kraść nasze rzeczy, ale ich nie niszczy :-p kiedyś znalazłam w jego legowisku ipada i do tej pory się zastanawiam jak on go ściągnął ze stolika i tam zawlókł, no ale wolę tego nie wiedzieć chyba :-p łazienkę muszę zamykać, bo inaczej wyciąga z kosza na pranie brudną bieliznę i w niej śpi ;-) najbardziej sobie upodobał moje staniki i majtki ;-) na ślub dostaliśmy taki bukiet z lizaków chupa chups i stał on na stoliku, to jak kiedyś wróciliśmy do domu to każdy lizak odpakowany i wylizany do połowy :-p i jeszcze kupujemy takie wyciągane chusteczki higieniczne, to nie raz je dorwał i wszystkie z pudełka wyciągnął :-) no mamy z nim ubaw :-)

Joanna, witaj wśród majówek! gratuluję :happy2:

martuska, ja biorę kwas foliowy i i vita-miner, ale nie wiem czy kwas foliowy osobno jest mi potrzebny, bo vita-miner go już zawiera :confused: mój maluch właśnie siedzi u fryzjera :-p mam go odebrać przed 18:00 :blink:

Ja brałam prenatal classic i DHA ale gin kazał mi odstawic, i brać na razie tylko podwójną dawkę kwasu foliowego. Zdziwiłam sie bo zazwyczaj przecież tak wciskaja te zestawy witamin, ale poczytalam, ze w I trymetrze sie od tego odchodzi, że malenstwu narazie wystarcza to co ma mama...

Pisalyscie o kluciach,też mam choć teraz juz mniej. Kłucia i takie rozciaganie, gin mówi, ze to jak najbardziej dobrze, macica sie rozszerza i baby zagnieżdża...

Na razie nie wymiotuje ale wczoraj mama zrobiła łososia na parze i od samego zapachu mi niedobrze było, a jak zaczęłam jeść to tak mnie zemdliło, ze ledwo do łazienki dobieglam.

Ja jak tylko pomyślę o jedzeniu to mnie mdli ... a w brzuszku burczy i jeść trzeba :/

Hej :-) coś dzisiaj na nic ochoty nie mam, nie wiem co na sniadanko zrobić... Moja przyjaciółka na mdłości trzymala przy łóżku sucharki i wodę z cytryną. Po przebudzeniu zanim wstała, sucharek i parę lykow wody i mówi, że było lepiej...

Np i ochoty mi na placki ziemniaczane narobilyscie. Ja jem bez niczego i tak mi najlepiej smakują ;-) dziś na obiad boczniaki z makaronem wymyśliłam...

reklama
Do góry