reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Dziewczyny czy oglądaliście gdzieś juz filmiki z porodów? Jak nie to nie oglądajcie. Ja obejrzałam i żałuje. Siedzę i panikę sieje. Mężowi zapowiedzialam ze zamieniamy sie i rodzi on.

reklama
hej dziewczynki :-)

od rana u nas leje :dry: nawet dobrze, na moim osiedlu było tak sucho, że czuło się kurz w buzi przy oddychaniu :dry: niech troszkę nawilży ziemię i niech robi się zielono ;-)

ostatni weekendowy dyżur ;-) za trzy dni mam już zwolnienie :-D

WICHURKA :-D my na szkole rodzenia mieliśmy oglądać, ale akurat mąż był w delegacji, więc nie obejrzeliśmy ;-) niestety przed narodzinami Mrówka zobaczyłam w jakimś programie ;-) i sama byłam przerażona ;-) ale generalnie powiem ze tak źle nie jest ;-) bóle mogą być najgorsze i wymęczenie organizmu, ale sam poród jako wypchnięcie dziecia nie boli ;-) upadłaś kiedyś na sali gołym kolanem i spiekłaś sobie kolano? szczypało? tak właśnie mogę podsumować moment narodzin :tak: tak mi koleżanka opowiedziała i jak rodziłam Mrówka, jak poczułam to pieczenie, wiedziałam, że jest już bardzo z górki :-D
i mimo że już rodziłam, nadal nie mogę patrzeć na filmiki z porodów ;-)

IZA_MARTA tak jak Mama.O napisała - po paznokciach najlepiej poznać stan rodzącej ;-) więc lepiej zadzwoń na swój oddział i zapytaj jak na to patrzą ;-)

Witam dziewczyny :-)

U nas też deszcz od rana i nawet spory wiatr, ale to dobrze bo już faktycznie za sucho było.

Całą noc miałam skurcze w łydkacvh jak nie w lewej to w prawej...
Jaki magnez polecacie?

witam dziś pochmurnie ale ruch się zrobił na forum :-D

Mama.O też na twoim miejscu poszukała bym innej porodówki bez sensu jak już się ma skierowanie ty jesteś nastawiona psychicznie a oni po swojemu chcą wszystko robić:baffled:
iza_marta też mam zamiar masować krocze ale jeszcze poczekam z tym troszkę są do tego specjalne olejki ale wystarczy jakiś naturalny jojoba macadamia itp paznokcie należy miec zmyte koniecznie
CzekamyNaIgorka super łazienka a jaka kabina miodzio:-D
wichurka ja oglądam nałogowo jakoś mnie to fascynuje :tak:uwielbiam oglądać porody chyba pojdę na położnictwo;-)

dziś leniu****emy M w domciu tak dla odmiany:-D po południu na urodzinki do babci M będą ciasta ciasteczka i inne pyszności niach niach niach:-D

Witam :-) Mąż w pracy ja dopiero wstałam, u nas dzisiaj leje - tak jak u większości :-D A chcieliśmy grila robić :-(
Wichurka ja oglądałam filmiki z porodu i potem sobie wmawiałam, że to wcale tak nie boli :-D
Iza_Marta no tak w trzech, w wannie też się mieściliśmy ale już było ciężko :tak:
Natalka ja biorę Slow Mag ale niestety jest na receptę
mi_lva kabina super a tak z nią problemy były, bo akurat jest na wymiar i nie szło z tyłu nic podłączyć, mąż i tata troche przy niej sklinali ale udało się :-D

Witam
wieje u nas ze az strach z domu wyjsc :szok: Emi chora bidulka ale juz z nia lepiej ;-);-)
mamao. maskara z tym ze przykaz rodzenia SN jest :baffled: z tym wyjazdem nie martw sie moj maz tez czesto wyjezdza pewnie 2 tyg. po mojej CC znow wyjedzie na 3-4 tyg. :dry:
iza_marta co do paznokci to jest tak jak dziewczyny pisaly
wichurka ogladalam SN i CC hmm przyjemnie to nie wyglada ale urodzic musimy :tak: bedzie dobrze ;-)
asku super ze to ostatni dyzur ;-)
natalka z magnezow koniecznie zwroc uwage a by nie byl to suplement diety tylko mial rejestracje leku np.magne B6,laktomag B6,asmag B, maglek B6,aspargin,magnezin,slow mag B6
czekamy slowmag nie jest na recepte ;-)

Ewe nie jest ? A lekarz mi cały czas wmawiał że jest, a to oszust :-D

Zauwazyłam, że z jednej strony jak maleństwo się rusza to mi brzuch twardnieje i jest wypukły, chyba już mu miejsca tam brakuje :-D

czekamy moze myslal ze jest na recepte bo mam rejestracje jako lek ;-) co do wypinania dzidziusia mam to samo :tak: wybraliscie juz imie dla coreczki ??

reklama
Wichurka82- ja filmiki z porodów oglądam cały czas i na mnie nie robią wrażenia. Może dlatego, że już jeden poród za mną i jestem optymistycznie nastawiona.
Natalka ja biorę magnezin i mi pomaga . W szpitalu dawali inny i co noc skurcze łydek miałam. Zwróć uwagę na zawartość magnezu w tabletce.

Do góry