reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Wichurka bardzo dziekuje!!!! Zaczynam sie troche stresowac porodu. Nie boje sie bolu ani niczego takiego. Wiem, ze to brzmi glupio, ale boje sie, ze umre albo, ze dziecko umrze. To jest smieszne, ale tego boje sie od poczatku ciazy i zastanawiam sie nawet czy nie isc do psychologa w tej sprawie. Tylko, ze sie tego wstydze i nikomu o tym nie mowie. Nawet teraz zastanawiam sie czy nie usunac tej wiadomosci :(.

reklama
Iza_marta mysle ze każda z nas w mniejszym czy większym stopniu ma takie obawy, ja tez.
Tez zaczynam sie bać porodu, zwłaszcza ze to juz 34 tydz sie zaczął a ja jestem zagrożona przedwczesnym porodem....
Wczoraj sobie uświadomiłam ze trzeba zacząć prac ubranka w dziecięcym proszku i prasować, a ja nie mam jedszcze nawet koszul dla siebie do szpitala ani łóżeczka dla dziecka ehh

Wichurka a masz kogos kto moglby Ci pomoc w pracach domowych? My juz prawie wszystko mamy, a to dopiero koniec 30tc. Wlasnie zaczelam pranie i prasowanie. Juz pierwsza tura poszla do szafy.

W domu jako tako ogarnia maz, tzn mycie naczyń, wnoszenie śmieci, odkurzanie, mycie podłóg, wychodzenie z psem, zakupy. Prace kosmetyczne ja. Moi rodzice mieszkają 300 km od nas i nie ma szans zeby mama przyjechała bo prowadzi z ojcem firmę, natomiast moi teściowie mieszkają zagranica i przylecą dopiero jak urodzę tzn maja bilety na 10 maja, w sumie to dobrze bo chcielibyśmy byc sami jak sie córeczka urodzi bez niczyich dobrych rad bo podejrzewam ze mnie moze po prostu trafić szlag. ;)

Anita przepraszam za pomylke :) nazwa firmy to adbor zakladka oferta, pozostale.

Mialas moze kiedys ketony w wyniku moczu z laboratorium? Bo ja wlasnie odebralam i mam ketony ++.
Ja czekam na moje badanie gluzkozy i w sumie to nie moge sie doczekac. W poniedzialek bedzie 31 tc :).

Monika a mnie szybko zleciako wtedy :). Tylko cala noc nie spalam i mialam ciezki tydzien i czekalam wtedy, zeby isc sie juz polozyc spac.

A jaka cena tego przewijaka?

Wstawiam zdjęcia naszej skończonej łazienki. Zostalo pomyć podłogi i ściągnąć z muszli naklejki :-D
_DSC2747.jpg_DSC2748.jpg_DSC2749.jpg

Załączniki

• _DSC2747.jpg
    _DSC2747.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 79
  • _DSC2748.jpg
    _DSC2748.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 84
  • _DSC2749.jpg
    _DSC2749.jpg
    19,2 KB · Wyświetleń: 83
Masaż krocza przed porodem | TV w mamazone.pl link do masażu krocza proszę bardzo. Proponuję po takim masażu wetrzeć jeszcze wit. e w kropelkach. może być oliwa z oliwek albo jojoba - oliwkę kosmetyczną odradzam- ale jak kto woli. Ważne tez aby nie było zapaleń żeby nie przenieść zarazków ani nie zaagniać stanu. A co do tej porodówki sama jestem w szoku a ma jeden z lepszych oddziałów neonatologicznych. Zasięgnęłam dziś języka u ciężąrnych i zdecydowałam się na dojazd ponad godzinny do innej porodówki. Chrzanię- nie dam dziecku zrobić krzywdy bo się komuś widzi co innego . pozdrawiam Was kobietki.

reklama
Czekamy - super. Gratuluję skończonego remontu. Całkiem spora ta Wasza łazienka.
Mama.O.- najważniejsze, abyś Ty była spokojna i nie denerwowała się, że na siłę będziesz musiała rodzić naturalnie, jak dziecko nie tak ułożone.

Co do masażu krocza, to ja boję się dotknąć, aby skurczy nie wywołać:szok: Jak dotrwam do 37 tc, to zacznę masaże i hartowanie sutków.

Do góry