reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
Ruszyliśmy w koncu tyłki i byliśmy w hurtowni po brakujące rzeczy. Kupiliśmy łóżeczko, materac, pościel itp. Tylko znów zapomnieliśmy wanienki i przewijaka ehh trzeba bedzie jechać znów.

wichurka spojrzałam na Twój suwaczek i Ci pozazdrościłam. Ty 4 tygodnie przede mną jesteś. Wanienkę i przewijak dokupicie przy okazji:tak:. A resztę wyprawki już masz?

MonikaZgierz wydaje mi sie ze tak resztę mam. Tylko dla siebie tych koszul nieszczęsnych jeszcze nie zamówiłam ani stanikow do karmienia, ale te staniki to wole gdzieś stacjonarnie przymierzyć. A dla dziecka chyba juz tak mniej wiecej wszystko, pieluszki rozmiar 1 jeszcze ale to przy okazji jak na zakupach bedziemy.
Tak wiem ze czasu coraz mniej i powiem ze troche mnie to przeraża. Ale jedna z nas wcześniej napisała ze nikt za nas tego nie zrobi, musimy urodzić.

Dziewczyny czlowiek wyszedl na caly dzien i znow nie moze nadgonic.

Ja biore Asmag forte 3 razy dziennie po dwie tabletki.

A czy taki olejek do masazu krocza mozna kupic w aptece?

Wczoraj bylam u kolezanki, ktora zreszta tez jest na BB z tym, ze juz urodzila. Powiedziala mi tyle super rzeczy, ze jakos mniej sie boje porodu. Powiem Wam, ze kogos takiego to nawet moglabym zabrac ze soba jako osobe towarzyszaca. Nie owijala w bawelne, ale tez nie straszyla. Opowiadala jak to normalnie wyglada i jakie byly jej przezycia w taki naturalny i zdrowy sposob. Lubie z nia rozmawiac na te tematy, bo zawsze dziala na mnie kojaco!

Mialam fatalny dzien. W Krakowie caly dzien pada. Musialam wyjsc z domu akurat w najwiekszy deszcz. Kurtka mi przemokla a jako, ze mam taki brzuszek, ze juz sie nie zapne to swetr tez. Przewialo mnie oprocz tego. Zeby bylo ciekawiej to jechalam obladowana, bo musialam oddac zeszyty kolezankom. Wracajac oczywiscie znow musialo padac i znow jechalam obladowana tym razem nowymi rzeczami. Teraz leze pod koldra w pizamie i walcze z bolem gardla :(. Maz chcial mi dac auto, ale ja sie boje jezdzic sama. Najgorsze jest to, ze prawko zdalam za pierwszym razem. Umiem jezdzic i nie jezdze zle, ale mam blokade. W drodze tak przeklinalam na siebie, ze nawet nie chcecie wiedziec jakie slowa padaly w moich myslach ;).
Czy ktoras z Was ma prawko a malo jezdzi? Czy planujecie jezdzic potem z dzieckiem? Te ktore jezdza zapinacie pasy, macie adaptery do pasow?

czekamy ładnie Karolinka Igorek tez ładnie ;-)
iza_marta ja po zdaniu prawa jazdy nie jezdzilam z 4 lata bo mnie tato zrazil złapal mi za kierownice w trakcie skrecania na skrzyzowaniu :angry: pozniej dzieki mojemu mezowi zaczelam jezdzic troszke,on mnie motywowal potem kupil dzialke na obrzeżach miasta i to mnie zmotywowalo zaczelam jezdzic do pracy autem.Seicento mielismy wtedy potem kupilismy audi jak sie okazalo ze sie rodzina powiekszy bo seicento za male by bylo.Cala poprzednia ciaze jezdzilam do samego konca.Z Emilka jezdzilam od poczatku zaczelam jakies 2 tyg. po CC.Pasy zapinalam w poprzedniej ciazy,obecnie tez zapinam adapterow nie mam.Teraz tez duzo jezdze i po urodzeniu drugiej coreczki bedzie tak samo.Prawo jazdy mam od wrzesnia 2003 roku.

Ewe dziękuję :tak:

Powiedzcie mi w jakich cenach mniej więcej są wanienki ? Widziałam w realu za 30 zł a z termometrem i korkiem do wypuszczania wody za 40 zł i nie wiem czy kupić czy jeździć po innych sklepach :-D

Co do porodu, to gdyby było tak strasznie, to na świecie byłyby same jedynaki. Ja porodu się nie obawiam. Boję się tylko czy uda mi się donosić.

Iza_marta ja w ciąży jeżdżę, tylko jak bardzo muszę, bo zawsze potem boli mnie prawa noga. Pasy zawsze zapinam, adaptera nie mam.
Czekamy- ja wanienkę mam po synu , to nie pomogę , bo nie orientuję się w cenach

A do mnie wczoraj dotarł wózek :-) jestem bardzo mile zaskoczona lekki i poręczny :)

ja wanienkę kupiłam przez allegro z termometrem za 33 zł, u sprzedawcy który ma hurtownie i bardzo fajne ceny więc zakupiłam u niego także podgrzewacz i kosmetyki :-):tak:

reklama
Do góry