reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Iza_marta u mnie też tak często jest. Jak siedzi cicho to siedzi, ale jak już zacznie harce to w godzinę mogłabym ze 100 ruchów policzyć! Najbardziej podobają mi się jej wieczorne zabawy z mężem. On stuka w różne części brzucha a ona w to samo miejsce oddaje :-)

A co do pościeli - konieczna jest ta do wózka? Bo szczerze mówiąc to nawet o tym nie pomyślałam...

reklama
Myślę że poduszka i kołdra do wózka się przydadzą, zawsze będzie na czym położyć i przykryć dzieciątko :-) to nie jest duży koszt więc postanowiliśmy kupić, ale zawsze można położyć dziecko w wózku na jakimś kocyku :-).

izamarta - właśnie przy cukrzycy się ponoć malutko tyje w ciąży,
więc to zawsze jakiś pozytyw. ;-)

martyyyna - ja też chyba sobie zacznę liczyć.;-) Super, że szyjka
się nie skróciła. :-)

Andzia - Super łóżeczko. ;-)

Ja nie dość, że mam przeciążone stawy., To jeszcze sobie przeciążyłam je wczoraj na tańcach, :-( prawa noga tak boli, że wyję z bólu.. :-(

Natuszka nie strasz mnie że przy cukrzycy mało się tyje, bo ja strasznie mało przytyłam, tylko że ja jem tak jakby wcale - jak mam głód to jem.
Co do łóżeczka to my jeszcze nie wybraliśmy, dużo mi się podoba i sama nie wiem jakie chce, a pościel do wózka to nie wiem czy będę kupować, czy tylko kocyk.

CzekamyNaIgorka, ja tak samo malo przytylam, ok 1-2kg :/ Mam zarowno cukrzyce ciazowa jak i sredni apetyt wiec nie wiadomo. A Ty ile przytylas? I co gin mowi na to?

Helołłłłłłłłł :) Melduję się po zapracowanym weekendzie :) Pokój skończony i powiem szczerze jestem zaskoczona bo wyszło lepiej niż się spodziewałam. Zostały tylko pierdoły do dołożenia. Już nawet łóżeczko rozstawiliśmy, więc Bartolini okupuje teraz dwa :)
Przepraszam nie doczytałam więc nie wiem co u Was :sorry2: Jutro nadrobię :)

Hi dziewczyny!! Widze ze piszecie o ruchach dziecka ze ma byc 10 ruchow. Tylko sie niedoczytam do konca (sorry). Te 10 ruchow maja byc wyliczone w jedna godzine, najlepiej po jedzeniu sie polozyc na lewy bok, i liczyc 10 ruchow. I najlepiej to robic codzienie w tej samej porze.
I zycze wszystkim dziewczynam Majowkam ;) powodzenia!! Zeby Wasze bejbusie siedzieli w brzuszku co najmniej do Maja ;) ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

mi_lva ogórasy kupuje różnie...teraz np w Kauflandzie były dobre :) ale ogólnie cała zimę jedliśmy na kanapkach...

iza_marta ja w ciąży używam oliwki do ciała po prysznicu...z twarzy zrezygnowałam bo wszystko mnie uczula , ale co śmieszne nawet mi nie ściąga skóry a mam bardzo suchą...czasami może

Aśku no właśnie tak to jest z docenianiem ludzi :/ ale już niedługo Ci zostało :*

martyyyyna ja też taki kalendarz mam , super sprawa :))))

Nanncy jak se dajesz radę z cukrzycą? Masz jakąś specjalną dietę...widzę że u Ciebie się poprawiło i jestem optymistycznie nastawiona...wreszcie :) tak trzymać

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hejo :) Dużo nie produkujecie, bałam się że Was nie nadrobię a tutaj na luzie :) Czytając ciągle się zastanawiałam gdzie ta opcja "Dziękuję" a tutaj proszę zmienili grafikę i jest po lewej na dole :) Rozstępów nie mam jak na razie, czysty brzuszek...cellulit na nogach jak zawsze :/ W ogóle strasznie podskoczył mi brzuch i ledwo się ruszam ( jest taki wielki :szok:) ...a co za tym idzie? Uciska mnie na górze prze okropnie :( Mały kopie jak oszalały, więc to mi rekompensuje wszystko.
Moja szkoła rodzenia się skończyła niestety, więc siedzę już w domu...luby dalej pracuje w domu i jest super, bo mam z kim pogadać w ciągu dnia, zrobić kawkę :) ...strasznie mnie to podbudowało bo miałam fatalny okres...buziaki
Ogólnie samopoczucie coraz słabsze...w poniedziałek wizyta, ale nie wiem czy będą dobre wieści, bo mało poprawy

Czesc,
Ja tez mam zly dzien. Bylam ponownie na USG nerek bo sie okazalo ze mam kamienie. Przed badaniem nic nie pic, nie jesc. No to przychodze na czczo oni do mnie ze nie moga zrobic zdjecia bo pecherz pusty....:angry: nosz kurna!!!! A najlepsze jest to ze na poprzednim badaniu zrobili ten Sam blad I tez kazali nic nie pic a potem zonk bo nie moga zrobic zdjecia.:wściekła/y: Jeszcze wczoraj specialnie dzwonilam czy na pew no mam nic nie pic????? I tez potwierdzili. Boszzzz kto tam pracuje normalnie!!!!!

Natuszka fajnie sie rozkrecasz z ta wyprawka;-) Oby talk dalej, zazdroszcze ci tych dostanych rzeczy bardzo:tak:

reklama
Do góry