reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Natuszka - też mi się wydaje, że nie powinnaś się przejmować tą wagą. U mnie w 28 tygodniu maluch ważył ponad 1,6kg i gin powiedział, że jest to waga prawidłowa lekko ponad średnią. Aż się pytałam lekarza czy da się oszacować mniej więcej ile by ważył przy porodzie, ale niestety powiedział że nie da się, bo na to wpłynie jeszcze wiele czynników. No jestem ciekawa, bo może mały pójdzie w ślady taty, który ważył 4800 :-D:-D:-D

reklama
Kochane z tym spaniem w nocy to chyba już każda tak ma, ja też nie śpię za dobrze, a jak luby jeszcze zachrapie to w ogóle w moment się budzę:angry:. No i sikanko nie odpuszcza w nocy. Teraz jeszcze twardnienie brzuszka mimo ogromnej ilości magnezu :no:No i na kręgosłup też mogę ponarzekać, szczególnie, że teraz dużo leżę. Bo wczoraj żle stąpnęłam jak wychodziłam od endokrynologa i kostka spuchnięta (pisałam już dziewczyno FB).:angry::baffled: Muszę ją doprowadzić do normalności...

No i u endo wyniki bez poprawy i zwiększona dawka letroxu z 50 do 75 przez całą ciąże :no: Byłam też dzisiaj z badaniem moczu w laboratorium, a wizyta dopiero 14.03. W sumie tak chciałam, ale już mi się tęskni by zobaczyć małą...

Natuszka
o ile sie orientuję, albo inaczej u mojego gina waga z usg a urodzeniowa myli się o ok 300 g. Tak koleżance zważył synka przed porodem.

izamarta - właśnie przy cukrzycy się ponoć malutko tyje w ciąży,
więc to zawsze jakiś pozytyw. ;-)

Natuszka21 mnie juz strasznie duzo tych kg przybylo i tak mnie pocieszal moj gin ;). Bardzo sie ciesze, bo jem zdrowo co tez jest zdrowe dla coreczki :). Polecam Wam wybor zywnosci dla tej diety, ale oczywiscie dla Was w normalnych ilosciach ;). Mam nadzieje, ze taki styl zywienia mi pozostanie ;). Zwlaszcza, ze zaczelam juz kupowac ciuchy na po ciazy :D.

Witam dziewczyny

Dzisiaj miałam wizytę i jestem załamana. Lekarz stwierdził że szyjka puszcza ( co to wgl za okreslenie ? ) i czuje główkę bardzo nisko
szybkie usg potwierdzenie płci i nakaz leżenia w domu.
Nastepna wizyta w przyszłym tyg. Dziewczyny ja niewiem co dalej robić leże i mam głowę pełną przecież to dopiero 29 tydzień.

Najlepiej bym wsiadła w auto i pojechała na prywatną wizytę bo miałam wrażenie że dla tego lekarza to normalna sytuacja.
Dziewczyny co robic???? :-:)-(

Natalka2014 jesli tylko bedziesz sie czuc lepiej to jedz do prywatnego lekarza. Twoj sie o tym nie dowie a zawsze lepiej zasiegnac drugiej opini, ale umawiajac sie na wizyte zaznacz, ze masz zagrozona ciaze i nie mozesz czekac w kolejce, bo stan jest powazny. A co do problemow dobrze, ze musisz lezec, bo lepsze to niz, zeby cos mialo sie stac. Uwazaj na siebie i zycze Wam duzo zdrowia!!!!!!! Daj znac co i jak!

Już się umówiłam z lekarzem do którego chodziłam prywatnie przed ciążą ale niestety dopiero jutro rano.
Jakoś wytrzymam ale jestem megaaa zestresowana :no: lekarz kazał unikać stresu no ale jak? dla nich wszystko jest proste

Już się umówiłam z lekarzem do którego chodziłam prywatnie przed ciążą ale niestety dopiero jutro rano.
Jakoś wytrzymam ale jestem megaaa zestresowana :no: lekarz kazał unikać stresu no ale jak? dla nich wszystko jest proste

Nie martw się na zapas. Wiem, że na początku to jest szok. Ja leżę już prawie miesiąc i sytuacja jest opanowana. Więc i Ty dasz radę :-)

reklama
hej ho ;-)
padam na twarz od poniedzialku non stop na wysokich obrotach :-( Emi znow zakatarzona lecze ja sama i siedziemy w domku ;-)
diabliczka ja mam wizyte we wt lub czw. bo nie wiem dokladnie w ktory dzien tesciowa posiedzi z Milusia :sorry2: dobrze ze maz w domu :tak: ja bym poszla na usg prywatnie ;-) nie wytrzymalabym do 31.03 :sorry2:
danusia o matko kochana co za ludzie zeby kobiete w ciazy tak meczyc :wściekła/y:
asku super ze jestes zadowolona z sypialni :tak:
iza_marta wspolczuje klopotow ze spaniem :sorry2:
mi_lva o kurcze ale akcja z ta glukoza :dry:
natuszka nie martw sie waga malej.Moja wedlug pomiarow z kilku usg( na kilku roznych aparatach i robione przez kilku ginow) przed samym porodem wychodzila od 4100g do 4500g.Emilka urodzila sie z waga 3750 g :D wiec masz przyklad na mnie ze roznca byla spora :D
natalka dobrze ze sie umowilas po co sie stresowac :tak:

Do góry