reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

reklama
Tak wlasnie podejrzewalam, ze w Hucie mieszkasz przez ten szpital ;)

No widzisz to moze uda nam sie z dzieciaczkami na spacer wybrac :D
Na kiedy dokladnie masz termin?

Iza_marta bardzo chetnie sie spotkam z Toba i Twoja coreczka :tak: w dworku Bialopradnickim jest gdzie pospacerowac ;-) i w maju pogoda bedzie nam sprzyjac (oby !!! ) ja ma termin na 18.05 ale ostatnio gin mowil ze mozemy zrobic CC 9.05 wiec zobaczymy co powie w okolicach Wielkanocy :tak:

Ewe, z czasem moze bym zaczela czesciej sie udzielac... Ale jak tu niektorzy przegladaja inne watki zeby czytac co ja tam napisalam, to hmm....
Czuje sie troche niepewnie pod taka obserwacja... i pozostaje mi chyba tylko pisanie na konkretnych wątkach.

Iza_marta U mnie ciagle obserwujemy blizne po poprzedniej CC poki co jest OK.W poprzedniej ciazy wskazaniem byla wysoka waga dziecka z kilku USG wychodzila nawet ponad 4500g,duza główka,stare łożysko,mimo to ja chcialam sprobowac SN po kroplowce skurcze zatrzymaly sie na 15 min szyjka sie nie rozwierala (mimo iz lezalam w 34 tc na patologii z miekka szyjka i bralam kroplowki z magnezem i bylo ryzyko porodu przedwczesnego) byla twarda nieskrocona.Ze wzgledu na brak postepu porodu i wyzej wymienione rzeczy lekarz zdecydowal o CC. Teraz tez musze wykonac badania z krwi na oksytocynaze jak w poprzedniej ciazy.Gin z obserwacji w trakcie CC powiedzial ze nie urodzilabym Emi przez SN podczas ostatniej rozmowy mowi ze teraz z jego obserwacji wyglada na powtorke z rozrywki.Ale jesli bedzie ok moge probowac SN jesli chce.Gin pow. ze w Zeromskim jesli mialas juz CC to mozesz podpisac papier ze nie chcesz probowac SN tak jest od kilku miesiecy ponoc.

Ewe1985 nie dziwie sie. To faktycznie troszke przeszlas. Podobno lepiej jak sie juz mialo CC rodzic tylko przez CC. Nie jest tak, ze nie mozna, ale podobno jest tak bezpieczniej a lekarz musi wybrac najlepsza opcje dla Ciebie i dla dziecka :). U mnie CC stoi teraz pod znakiem zapytania i wszystko sie wyjasni na kilka tygodni przed porodem. Jak sie wczesniej nie balam porodu tak teraz strasznie sie boje! Bylam w szkole rodzenia i bardzo mnie to wyciszylo a teraz to az jakas schize zlapalam, ze tak powiem :p.

reklama
Do góry