reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

U nas pochmurno ,pada.siedzę w domu,czytam.Mam mały dylemat,będąc na usg lekarz powiedział ,że będzie córcia.....nakupowałam ubranek ,ale boję się ,że jeszcze może się "zmienić".Mnie też twardnieje brzuch ,najgorzej siedzieć.....coraz częściej myślę o porodzie ,nie boję się ...Mój M na pewno nie będzie przy porodzie,zaraz by odpadł taki z niego twardziel(nie mówcie mu tego) Na razie zmykam poleżeć,pozdrawiam

reklama
Ojjj tak :-) dają dużo radości :) moja jest wredna bo nie chce się przytulać, ale codziennie ma przymusowe tulańsko od lubego :-D jak czuje że się zbliża to poddaje się bo wszędzie i tak ją znajdzie :szok::-D:szok: czasami nie mogę patrzeć na to :-pno ale...za żadne skarby bym jej nie oddała :-)

funia a ile razy Ci mówił że dziewczynka? Może się już nie odmieni :) U mnie od początku jajca wywalił :-D

Witam :tak: Kurcze dziewczyny, ale dużo napisałyście :tak: Przeczytam sobie na spokojnie i jutro odpiszę :tak:
U mnie dzisiaj sypał śnieg, nasypało aż po kostki, auto musiałam odśnieżać :-D Ale zimno nie jest, także da się wytrzymać :tak:
Wszystko z maleństwem okej, czuję sie dobrze ;-)

patrra stać może parę dni, ten sposób na kaszel jest rewelacyjny i bardzo pomaga ja niestety go nie trawię :szok: od razu przypomina mi się dzieciństwo :szok::szok::szok: Tylko postaw w ciemnym miejscu
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja po następnym etapie sprzątania...dzisiaj wszelakie kurze, meble , futryny potraktowałam wodą z płynem do drewna, tak się wydaje że niedawno sprzątanie było generalne a tyle kurzu :szok::szok::szok: że tylko latałam ze szmatką do wody :-D Potem zabrałam się za łazienkę, nie mogę doczyścić tej cholernej wanny (zaciek od wody, żółty obrzydliwy) :angry: dzisiaj nalałam do kibelka płynu i zapomniałam rękawiczek aż mnie teraz drażnią :-( ale co? Za głupotę się płaci :-)
Na jutro zostawiam podłogi szmatką dokładnie i może mi się uda przedsionek ;-) zobaczymy jak będzie z samopoczuciem :-) Teraz wcinam gruszkę , twarda ale nie mogłam się powstrzymać, robal cały dzień wypina się aż mnie brzuch boli :-p ale niech se tam tańczy :) Na dworku już ciemno, czekam tego ciepła kiedy będę otwierać okienka i siedzieć na dworze z kawką mmmm Nie wiem jak wyjdzie w tym roku z kwiatkami bo chciałabym koło domu zrobić ładnie, pomimo że nie moje ale jakieś doniczki :-) może się uda

kolezanka wlasnie przed chwila sie zebrala fajnie sie dziewczyny bawily razem jest miedzy nim 3 lata roznicy wiekowej.Tak patrzylam na nie i nie moglam sie nadziwic ze miedzy moim tez bedzie taka roznica mam nadzieje ze rownie chetnie beda sie razem bawic u nas pogoda iscie listopadowa no maskara :baffled:
diabliczka ja czytalam twojego posta a tam to bedzie moj pierwszy porod a ja przeczytalam to nie bedzie moj pierwsyz porod :-D i stad moje pytanie:-) sorki za pomylke ;-) niestety kaszle mnie nadal :angry: ja czyszcze wanne z tego zółtego zacieku plynem W5 z Lidla za bodajze 4zl bardzo skuteczny biel idelana wychodzi :tak:
mi_lva no nie mow ze snieg spadl :szok: o maj gad
natuszka trzymam kciuki za glukoze w pt.;-)
jaranti o super fotki ciuszkow :tak: czekamy
gwiazdeczka pirogi z brzoskiwiniami nigdy nie jadlam ciekawe czy dobre ??:szok:

Ja się dzisiaj przestraszyłam troszkę, bo mi takie błękitne zyłki z boku brzuszka wyszły i myślałam czy to rozstępy,:szok: ale podobno, że po prostu skóra się naciąga i widac żyły, bo na ramieniach mam to samo.. Uff.. :-):-D

Pisałam z dziewczynami, które poroniły i podobno skurcze poronne (a już w ogóle w 4 miesiącu) są takie same jak przy porodzie. Jeśli tak jest to poród jest do przeżycia. :-p

diabliczka - syndrom wicia gniazdka widzę, że Ci się włączył. :p:-) ja już to mam od jakiegos czasu. ;-)

czesc dziewczyny!
Czytalam ze wy zamierzacie prasowac dzieciece ubranka, wiec mam pytanie, sorry jesli troche glupie,:nerd: ale po co sie prasuje takie niemowlece ubranka. Bo rozumiem ze o pajacykach, body i spiochach mowa?
Przeciez dzidzia to bedzie glownie w tym spala, wiec ja myslalam ze wypiore, wysusze, poskladam i juz.... ale moze to ma jakis cel:no: szczerze nie wiem.

reklama
Ewe, Diabliczka wstawiłam troszkę zdjęć w wątku -Zakupy dla maluszka- Jutro będzie kolejna porcja :-)

Danusia
wydaję mi się, że są po prasowaniu milsze ciuszki w dotyku i jest to przyjemniejsze dla maluszka.
I znalazłam - cześć artykułu:

[h=3]"Ubranka dla niemowlaka: czy prasować?
[/h]
  • Prasowanie wszystkich ubranek noworodka jest konieczne w pierwszym miesiącu życia, kiedy dziecko jest bardzo wrażliwe na bakterie i zarazki. Wysoka temperatura działa jak sterylizator: usuwa wszystkie drobnoustroje, których nie wyeliminowało pranie.
  • Od drugiego miesiąca życia wystarczy prasować pościel oraz te części ubrania, które dotykają skóry maluszka.
  • Pieluchy tetrowe prasuj co najmniej do 3-4 miesiąca życia dziecka w najwyższej temperaturze"

Do góry