reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

U nas pochmurno ,pada.siedzę w domu,czytam.Mam mały dylemat,będąc na usg lekarz powiedział ,że będzie córcia.....nakupowałam ubranek ,ale boję się ,że jeszcze może się "zmienić".Mnie też twardnieje brzuch ,najgorzej siedzieć.....coraz częściej myślę o porodzie ,nie boję się ...Mój M na pewno nie będzie przy porodzie,zaraz by odpadł taki z niego twardziel(nie mówcie mu tego) Na razie zmykam poleżeć,pozdrawiam

reklama
Ojjj tak :-) dają dużo radości :) moja jest wredna bo nie chce się przytulać, ale codziennie ma przymusowe tulańsko od lubego :-D jak czuje że się zbliża to poddaje się bo wszędzie i tak ją znajdzie :szok::-D:szok: czasami nie mogę patrzeć na to :-pno ale...za żadne skarby bym jej nie oddała :-)

funia a ile razy Ci mówił że dziewczynka? Może się już nie odmieni :) U mnie od początku jajca wywalił :-D

Witam :tak: Kurcze dziewczyny, ale dużo napisałyście :tak: Przeczytam sobie na spokojnie i jutro odpiszę :tak:
U mnie dzisiaj sypał śnieg, nasypało aż po kostki, auto musiałam odśnieżać :-D Ale zimno nie jest, także da się wytrzymać :tak:
Wszystko z maleństwem okej, czuję sie dobrze ;-)

patrra stać może parę dni, ten sposób na kaszel jest rewelacyjny i bardzo pomaga ja niestety go nie trawię :szok: od razu przypomina mi się dzieciństwo :szok::szok::szok: Tylko postaw w ciemnym miejscu
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja po następnym etapie sprzątania...dzisiaj wszelakie kurze, meble , futryny potraktowałam wodą z płynem do drewna, tak się wydaje że niedawno sprzątanie było generalne a tyle kurzu :szok::szok::szok: że tylko latałam ze szmatką do wody :-D Potem zabrałam się za łazienkę, nie mogę doczyścić tej cholernej wanny (zaciek od wody, żółty obrzydliwy) :angry: dzisiaj nalałam do kibelka płynu i zapomniałam rękawiczek aż mnie teraz drażnią :-( ale co? Za głupotę się płaci :-)
Na jutro zostawiam podłogi szmatką dokładnie i może mi się uda przedsionek ;-) zobaczymy jak będzie z samopoczuciem :-) Teraz wcinam gruszkę , twarda ale nie mogłam się powstrzymać, robal cały dzień wypina się aż mnie brzuch boli :-p ale niech se tam tańczy :) Na dworku już ciemno, czekam tego ciepła kiedy będę otwierać okienka i siedzieć na dworze z kawką mmmm Nie wiem jak wyjdzie w tym roku z kwiatkami bo chciałabym koło domu zrobić ładnie, pomimo że nie moje ale jakieś doniczki :-) może się uda

kolezanka wlasnie przed chwila sie zebrala fajnie sie dziewczyny bawily razem jest miedzy nim 3 lata roznicy wiekowej.Tak patrzylam na nie i nie moglam sie nadziwic ze miedzy moim tez bedzie taka roznica mam nadzieje ze rownie chetnie beda sie razem bawic u nas pogoda iscie listopadowa no maskara :baffled:
diabliczka ja czytalam twojego posta a tam to bedzie moj pierwszy porod a ja przeczytalam to nie bedzie moj pierwsyz porod :-D i stad moje pytanie:-) sorki za pomylke ;-) niestety kaszle mnie nadal :angry: ja czyszcze wanne z tego zółtego zacieku plynem W5 z Lidla za bodajze 4zl bardzo skuteczny biel idelana wychodzi :tak:
mi_lva no nie mow ze snieg spadl :szok: o maj gad
natuszka trzymam kciuki za glukoze w pt.;-)
jaranti o super fotki ciuszkow :tak: czekamy
gwiazdeczka pirogi z brzoskiwiniami nigdy nie jadlam ciekawe czy dobre ??:szok:

Ja się dzisiaj przestraszyłam troszkę, bo mi takie błękitne zyłki z boku brzuszka wyszły i myślałam czy to rozstępy,:szok: ale podobno, że po prostu skóra się naciąga i widac żyły, bo na ramieniach mam to samo.. Uff.. :-):-D

Pisałam z dziewczynami, które poroniły i podobno skurcze poronne (a już w ogóle w 4 miesiącu) są takie same jak przy porodzie. Jeśli tak jest to poród jest do przeżycia. :-p

diabliczka - syndrom wicia gniazdka widzę, że Ci się włączył. :p:-) ja już to mam od jakiegos czasu. ;-)

czesc dziewczyny!
Czytalam ze wy zamierzacie prasowac dzieciece ubranka, wiec mam pytanie, sorry jesli troche glupie,:nerd: ale po co sie prasuje takie niemowlece ubranka. Bo rozumiem ze o pajacykach, body i spiochach mowa?
Przeciez dzidzia to bedzie glownie w tym spala, wiec ja myslalam ze wypiore, wysusze, poskladam i juz.... ale moze to ma jakis cel:no: szczerze nie wiem.

reklama
Ewe, Diabliczka wstawiłam troszkę zdjęć w wątku -Zakupy dla maluszka- Jutro będzie kolejna porcja :-)

Danusia
wydaję mi się, że są po prasowaniu milsze ciuszki w dotyku i jest to przyjemniejsze dla maluszka.
I znalazłam - cześć artykułu:

[h=3]"Ubranka dla niemowlaka: czy prasować?
[/h]
  • Prasowanie wszystkich ubranek noworodka jest konieczne w pierwszym miesiącu życia, kiedy dziecko jest bardzo wrażliwe na bakterie i zarazki. Wysoka temperatura działa jak sterylizator: usuwa wszystkie drobnoustroje, których nie wyeliminowało pranie.
  • Od drugiego miesiąca życia wystarczy prasować pościel oraz te części ubrania, które dotykają skóry maluszka.
  • Pieluchy tetrowe prasuj co najmniej do 3-4 miesiąca życia dziecka w najwyższej temperaturze"

Do góry