reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi!
Ja mam wlasnie takie twardnienia i nie wiem jak sie ulozyc zeby rozluznic brzuch bo praktycznie w kazdej pozycji mi to dokucza. Jak leze na lewym boku to wlasnie czuje jak brzuch z tej lewej strony twardnieje i tak jakby ciagnie...eh. W szpitalu kazali mi wtedy odpoczac, polozyc sie.. Ale to nie dziala zabardzo... Czuje jakbym lezala na kamieniu, moze przyciskam dzidzie wtedy?

reklama
Andzia u mnie 30 :) Ja mam tylko cywilny na razie który brałam 6 lat temu :-)

patrra współczuje kaszlu, coś okropnego ale aby nie gorzej było...jaki bierzesz syrop? Konsultowałaś z lekarzem?

Natuszka jak leci piosenka to dzidzia też słyszy :) nie wiem jak to jest do końca ale nam lekarz ostatnio mówił żeby nie przykładać do brzuszka telefonu z muzyką...czy to się tyczy wszystkiego czy tylko telefonu Nie wiem :confused:
Ja się smaruję po kąpieli oliwką i nawet luby ostatnio pytał czy mam rozstępy :-) a ja twardo że Nie :happy2: Pamiętam jak dzisiaj naszą znajomą jak była w ciąży ...masakra...cały brzuch pociachany :szok: nie wiem nawet jak potem sobie poradziła...
Eeeee ja zawsze po kawie idę spać :-p rzadko na mnie działa... piję parzoną, czasami tylko rozpuszczalną :-) jak słabo się czuje :)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kurczę ale robak dzisiaj wypycha mi brzuszek :happy2: nie wiem czy to główka czy dupka :szok: bo nóżki czy rączki czuje jak boksuje :-D...próbowałam nakręcić fonem ale jak zaczynam to przestaje cwaniak jeden :-D

Witam srodowo Majóweczki,

Znów musiałam Was nadrabiac, bo sie wczoraj wzięłam za oglądanie serialow z nudów w tym szpitalu i cały transfer 1,5 gb internetu szlag trafił. Zanim mi włączyli nowy transfer to czekałam do dzisiaj.

Tez sie dziwie ze tylko 1 kg na plusie, ale co mam zrobić. Najpierw przez 4 mies wymiotowalam, pozniej wirusowke od dzieciaków w przedszkolu złapałam to na 2 końce szło, teraz zgaga cały czas bo mała na żołądek naciska. Najlepiej wchodzą mi serki, jogurty, kisiel, herbatka na trawienie itp zjem cos cięższego to zle sie czuje i wymiotuje.
W sumie jakbym przytyła 15 kg to bym sie czuła i wygladała jak kulka, a tak jest ok.
Hania wazy ok 1100 g wiec wg usg i lekarza jest wszystko w normie jak na ten tydzień ciazy.

Ze szpitala jeszcze nie wyszłam i nie wiem kiedy wyjde. Dziś jeszcze wyników posiewu nie było. Optymistyczna wersja jest taka ze bedą wyniki posiewu to zakładają pessar i po 1 dniu do domu. Pesymistyczna to taka ze jak sie cos niedobrego wyhoduje w posiewie to dadzą leki, po leczeniu znów posiew i czekanie i dopiero pessar. Matko zeby tam sie nic nie wyhodowalo...
Mam juz dosc szpitala. Mimo ze warunki są naprawdę bardzo dobre, ale jednak co wypoczynek w domu to w domu. Zastanawiam sie kiedy odleżyny sie pojawia ;)

Aśku Twoj mały jest niesamowity, wymiekam przy nim :)

Dziewczyny ja dzisiaj nie nadążam za Wami - istne szaleństwo :tak::-D

Nooo widze, że wzięłyście się za pranie- chyba sama też zrobię segregacje i popiorę wstępnie i poprasuję.
Wczoraj pozaznaczałam ciuszki, które kupiłam bo póżniej się pomylę co mam oddać, a co sama kupiłam.

A dzisiaj w sklepie znów stękałam i dyszałam - no masakra, a stanie przy kasie to jakaś męka :szok:. Ale zakupy zrobione... Dzisiaj na obiadek zupka warzywna z zielonym groszkiem i pierożki z serem .. Mniam!:tak::-D

Śmignę mopem podłogę na korytarzu i może w porobię foty tego co mam dla maluszka i Wam pokaże w końcu :-D

diabliczka00 jak tylko zaczęłam kaszleć to zadzwoniłam do lekarza żeby umówić się na wizytę, ale pani powiedziała że jak to tylko kaszel jest objawem to leczyć domowymi sposobami, a jeśli nie przejdzie po jakimś czasie to pójść do apteki a tam mi coś dadzą, bo tutaj mogą sami zdecydować w aptece co Ci dać i jak masz to brać. No i mąż mój po tygodniu chciał mi coś kupić ale akurat w twej aptece nic nie mieli dla kobiety w ciąży:/ Tydzień temu byłam u położnej i powiedziała żeby kupić syrop żebym się nie męczyła, uspokajała też że dzidzi nic złego się nie dzieje ale mnie i tak martwi ten twardy brzuch dalej:/
Więc byłam w aptece i dostałam syrop BISOLVON 1,6mg/ml i miałam go brać 3 razy po 5ml, no i mało co mi go zostało bo Pani mi taki mały dała, no nie wiele pomógł:/ Na ulotce nawet pisze że jest bezpieczny w ciąży, trzeba konsultować podczas 1 trymestru i karmieniu piersią bo wnika do mleka. Oczywiście i tak się tej Pani ze trzy razy spytałam czy jest bezpieczny dla mnie:p

Piję właśnie herbatę z miodem i cytryną, blee nie lubię:/

wichurka będzie dobrze :) trzymaj się / buziaczki dla Hanusi :-)

Jaranti czekam na fotki :)

patrra jak tak powiedziała to nie martw się na zapas...a brzuszek spina się może od kaszlu, myślę że nic się dzidzi nie dzieje ...czujesz ruchy?
Ja wolę herbatkę niż mleko z miodem i czosnkiem bleee :-p
Ostatnio Aśku była taka chora trzeba jej zapytać co brała z tym że ona nie miała samego kaszlu...

Wczoraj jednak zrobilam zupe- krem z brokulow mowie Wam mistrzostwo swiata taka dobra mi wszyla!
I mam ochote na jakies slodkie pierogi, mam troche jagod I brzoskwinie. Jadlyscie kiedys pierogi z brzoskwinia? Bo ja nie :-) dobre sa? :D

Natuszka no najgorzej jest wstac z lozka I doczolgac sie pod prysznic ale juz po prysznicu jest duzo lepiej I mozna dzialac ale I tak wolalabym spac. Powodzenia na pileczkach :-)
Wichurko trzymam za Ciebie kciuki, oby wersja optymistyczna okazala sie ta prawdziwa.
Patrra a moze zrob sobie syrop z cebuli plus wode ciepla z cytryna I malinowym sokiem I duuuzo jej pij.

Gwiazdeczka zapraszam na pierogi z serem i słodką śmietanką :-)
Z brzoskwiniami jeszcze nie jadłam, ale z jagodami są przepyszne :tak::-D

diabliczka jak tylko obiadek zrobię, to aparat biorę do ręki :-)

gwiazdeczka z brzoskwiniami nie jadłam :szok: i nie wiem jaki mogłyby mieć smak :-D Robicie smaka na pierogi nooooo :no:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Moja gwiazda (kotka) to jest taka cwaniara jak nie wiem co, wie że zawsze jej ulegnę ...przychodzi przytula się , patrzy prosto w oczka a jak ja wstaje to szybko biegnie aż jej się tyłeczek trzęsie do kuchni...po co? Oczywiście żeby dostać troszkę karmy...na nic moje gadanie że będzie grubasek :-D teraz śpi koło mnie i co chwilę zerka czy jestem :-)

reklama
diabliczka ja dzisiaj z moim ( w sumie mojej mamy) pieskiem szalałam i jego zabawką (tak szalał, że zabawce prawie głowa odpada), kocham tego mojego psiaka, że szok :-)

Do góry