reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi!
Ja mam wlasnie takie twardnienia i nie wiem jak sie ulozyc zeby rozluznic brzuch bo praktycznie w kazdej pozycji mi to dokucza. Jak leze na lewym boku to wlasnie czuje jak brzuch z tej lewej strony twardnieje i tak jakby ciagnie...eh. W szpitalu kazali mi wtedy odpoczac, polozyc sie.. Ale to nie dziala zabardzo... Czuje jakbym lezala na kamieniu, moze przyciskam dzidzie wtedy?

reklama
Andzia u mnie 30 :) Ja mam tylko cywilny na razie który brałam 6 lat temu :-)

patrra współczuje kaszlu, coś okropnego ale aby nie gorzej było...jaki bierzesz syrop? Konsultowałaś z lekarzem?

Natuszka jak leci piosenka to dzidzia też słyszy :) nie wiem jak to jest do końca ale nam lekarz ostatnio mówił żeby nie przykładać do brzuszka telefonu z muzyką...czy to się tyczy wszystkiego czy tylko telefonu Nie wiem :confused:
Ja się smaruję po kąpieli oliwką i nawet luby ostatnio pytał czy mam rozstępy :-) a ja twardo że Nie :happy2: Pamiętam jak dzisiaj naszą znajomą jak była w ciąży ...masakra...cały brzuch pociachany :szok: nie wiem nawet jak potem sobie poradziła...
Eeeee ja zawsze po kawie idę spać :-p rzadko na mnie działa... piję parzoną, czasami tylko rozpuszczalną :-) jak słabo się czuje :)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kurczę ale robak dzisiaj wypycha mi brzuszek :happy2: nie wiem czy to główka czy dupka :szok: bo nóżki czy rączki czuje jak boksuje :-D...próbowałam nakręcić fonem ale jak zaczynam to przestaje cwaniak jeden :-D

Witam srodowo Majóweczki,

Znów musiałam Was nadrabiac, bo sie wczoraj wzięłam za oglądanie serialow z nudów w tym szpitalu i cały transfer 1,5 gb internetu szlag trafił. Zanim mi włączyli nowy transfer to czekałam do dzisiaj.

Tez sie dziwie ze tylko 1 kg na plusie, ale co mam zrobić. Najpierw przez 4 mies wymiotowalam, pozniej wirusowke od dzieciaków w przedszkolu złapałam to na 2 końce szło, teraz zgaga cały czas bo mała na żołądek naciska. Najlepiej wchodzą mi serki, jogurty, kisiel, herbatka na trawienie itp zjem cos cięższego to zle sie czuje i wymiotuje.
W sumie jakbym przytyła 15 kg to bym sie czuła i wygladała jak kulka, a tak jest ok.
Hania wazy ok 1100 g wiec wg usg i lekarza jest wszystko w normie jak na ten tydzień ciazy.

Ze szpitala jeszcze nie wyszłam i nie wiem kiedy wyjde. Dziś jeszcze wyników posiewu nie było. Optymistyczna wersja jest taka ze bedą wyniki posiewu to zakładają pessar i po 1 dniu do domu. Pesymistyczna to taka ze jak sie cos niedobrego wyhoduje w posiewie to dadzą leki, po leczeniu znów posiew i czekanie i dopiero pessar. Matko zeby tam sie nic nie wyhodowalo...
Mam juz dosc szpitala. Mimo ze warunki są naprawdę bardzo dobre, ale jednak co wypoczynek w domu to w domu. Zastanawiam sie kiedy odleżyny sie pojawia ;)

Aśku Twoj mały jest niesamowity, wymiekam przy nim :)

Dziewczyny ja dzisiaj nie nadążam za Wami - istne szaleństwo :tak::-D

Nooo widze, że wzięłyście się za pranie- chyba sama też zrobię segregacje i popiorę wstępnie i poprasuję.
Wczoraj pozaznaczałam ciuszki, które kupiłam bo póżniej się pomylę co mam oddać, a co sama kupiłam.

A dzisiaj w sklepie znów stękałam i dyszałam - no masakra, a stanie przy kasie to jakaś męka :szok:. Ale zakupy zrobione... Dzisiaj na obiadek zupka warzywna z zielonym groszkiem i pierożki z serem .. Mniam!:tak::-D

Śmignę mopem podłogę na korytarzu i może w porobię foty tego co mam dla maluszka i Wam pokaże w końcu :-D

diabliczka00 jak tylko zaczęłam kaszleć to zadzwoniłam do lekarza żeby umówić się na wizytę, ale pani powiedziała że jak to tylko kaszel jest objawem to leczyć domowymi sposobami, a jeśli nie przejdzie po jakimś czasie to pójść do apteki a tam mi coś dadzą, bo tutaj mogą sami zdecydować w aptece co Ci dać i jak masz to brać. No i mąż mój po tygodniu chciał mi coś kupić ale akurat w twej aptece nic nie mieli dla kobiety w ciąży:/ Tydzień temu byłam u położnej i powiedziała żeby kupić syrop żebym się nie męczyła, uspokajała też że dzidzi nic złego się nie dzieje ale mnie i tak martwi ten twardy brzuch dalej:/
Więc byłam w aptece i dostałam syrop BISOLVON 1,6mg/ml i miałam go brać 3 razy po 5ml, no i mało co mi go zostało bo Pani mi taki mały dała, no nie wiele pomógł:/ Na ulotce nawet pisze że jest bezpieczny w ciąży, trzeba konsultować podczas 1 trymestru i karmieniu piersią bo wnika do mleka. Oczywiście i tak się tej Pani ze trzy razy spytałam czy jest bezpieczny dla mnie:p

Piję właśnie herbatę z miodem i cytryną, blee nie lubię:/

wichurka będzie dobrze :) trzymaj się / buziaczki dla Hanusi :-)

Jaranti czekam na fotki :)

patrra jak tak powiedziała to nie martw się na zapas...a brzuszek spina się może od kaszlu, myślę że nic się dzidzi nie dzieje ...czujesz ruchy?
Ja wolę herbatkę niż mleko z miodem i czosnkiem bleee :-p
Ostatnio Aśku była taka chora trzeba jej zapytać co brała z tym że ona nie miała samego kaszlu...

Wczoraj jednak zrobilam zupe- krem z brokulow mowie Wam mistrzostwo swiata taka dobra mi wszyla!
I mam ochote na jakies slodkie pierogi, mam troche jagod I brzoskwinie. Jadlyscie kiedys pierogi z brzoskwinia? Bo ja nie :-) dobre sa? :D

Natuszka no najgorzej jest wstac z lozka I doczolgac sie pod prysznic ale juz po prysznicu jest duzo lepiej I mozna dzialac ale I tak wolalabym spac. Powodzenia na pileczkach :-)
Wichurko trzymam za Ciebie kciuki, oby wersja optymistyczna okazala sie ta prawdziwa.
Patrra a moze zrob sobie syrop z cebuli plus wode ciepla z cytryna I malinowym sokiem I duuuzo jej pij.

Gwiazdeczka zapraszam na pierogi z serem i słodką śmietanką :-)
Z brzoskwiniami jeszcze nie jadłam, ale z jagodami są przepyszne :tak::-D

diabliczka jak tylko obiadek zrobię, to aparat biorę do ręki :-)

gwiazdeczka z brzoskwiniami nie jadłam :szok: i nie wiem jaki mogłyby mieć smak :-D Robicie smaka na pierogi nooooo :no:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Moja gwiazda (kotka) to jest taka cwaniara jak nie wiem co, wie że zawsze jej ulegnę ...przychodzi przytula się , patrzy prosto w oczka a jak ja wstaje to szybko biegnie aż jej się tyłeczek trzęsie do kuchni...po co? Oczywiście żeby dostać troszkę karmy...na nic moje gadanie że będzie grubasek :-D teraz śpi koło mnie i co chwilę zerka czy jestem :-)

reklama
diabliczka ja dzisiaj z moim ( w sumie mojej mamy) pieskiem szalałam i jego zabawką (tak szalał, że zabawce prawie głowa odpada), kocham tego mojego psiaka, że szok :-)

Do góry