reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Nancy ja też czasami odczuwam uderzenie gorąca. Ostatnio nawet bardzo czesto mi się to zdarza, do tego czasami dochodzą zawroty głowy

reklama
wichurka ooo widzisz...mam nadzieję że powolutku się jakoś umiarowi.../ Jak to możliwe że przytyłaś od początku ciąży tylko 1 kg :szok: aż to niemożliwe...Długo jeszcze będziesz w tym szpitalu?

Mamusia Blaneczki nie przejmuj się teraz kochana, po co się zamartwiać, ale w sumie masz przynajmniej rozjaśniony umysł :)

Danusia to u Ciebie dopiero zima :szok: u nas już cieplutko można powiedzieć wiosennie :) a Ty o której robiłaś te usg nerki skoro post pisałaś o 6 , chyba jest różnica czasowa :)

Aśku gratki determinacji co do wczesnego spania :) chociaż chyba zakładałaś jeszcze wcześniejsze :p

Bąbelku rzeczywiście nie było Cię już dawno , co do produkcji to zależy bo czasem nie da się nadrobić :-ptych naszych mamusiek :-)

CzekamyNaIgorka nie przepadam za sernikami ale bym zjadła kawałek :p

Witaj Andzia napisz coś o sobie, nigdy nie jest za późno...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dzisiaj standardowo pobudka po 3 i nie spanie do 6/7 ehhhh Ale organizm sobie wybrał porę :szok: Luby wczoraj był na montażu kamer i wrócił bardzo późno więc cały wieczór siedziałam sama i tak jakoś dziwnie :-(...przyszedł baja bongo :-D:-D:-D ośmiałam się z tego co gadał :-D i polazł spać. Rano też nie mógł zasnąć i zmył się do 2 pokoju na tv...
Ja po śniadanku i chyba czas na kawkę...na dworze szarówka. Jutro chyba skoczę rano na pobranie krwi dla endo bo mam wizytę w piątek...
Odnośnie porodu to będzie mój pierwszy ale strasznie boje się krocza że mi samo pęknie i potem będę miała komplikacje...u mnie nie ma znieczulenia więc muszę się nastawić na zajebisty ból od razu :baffled: Dalej mam okropne bóle kręgosłupa już mi brak sił , głowa jak na razie odpuściła więc jakiś pozytyw jest :-) Co u Was dzisiaj na obiadek?

Dzisiaj zaczynam 29 tydzień :)))) ale ten czas szybko leci szok
:-)

Jeju ale mnie boli w lewym dolnym boku brzucha :/ masakra :-( odpoczne chwile I zabiore sie spowrotem do roboty, jakbym miala auto to bym sie pewnie zwolnila ale musze czekac na meza do 15 :-( wiem, ze tez mialyscie niektore takie bole wiec sie az tak nie martwie ale jak nie przejdzie za kilka godz to pojade do lekarza po pracy :-(

Diabliczko u mnie nic na obiad nie dosc, ze ten bol to jeszcze jestem mega niewyspana.. Gratuluje 29tyg, ale Ci ten czas zasuwa :-)

Witam. To moja pierwsza ciąża i też cholernie się boję, zaczynam powoli kompletować wyprawkę dla maluszka. Choruję na tarczycę więc może jest szansa na cesarkę, bo poród naturalny mnie przeraża, choć pocieszam się tym że przecież jesteśmy do tego stworzone...:-)

witam witam deszczowo

wichurka szybkiego powrotu do domku i żeby wszystko było ok:tak::-)
Aśku coś wiem o tych kapciach ja nie wiem co oni tam wyprawiają:szok::-D
Andzia witaj

widzę że temat porodów się zaczyna;-) jestem tego zadania że za wczasu nie ma się co denerwować i tak musimy urodzić i tak a czasami jak mamy wszystko poplanowane i coś się zmieni jeszcze bardziej zaczynamy to przeżywać:sorry2: chociaż teraz nie wiem jak to będzie bo byłam nastawiona na naturalny ale zobaczymy co to będzie z tym moim spojeniem:wściekła/y:

na obiadek zapiekanka ziemniaczana;-)

Witaj Andzia
Diabliczka ja też już chcę 29 tydzień
Gwiazdeczka- oby szybko ból minął

Mój syn dziś wstał o 10.10 Chyba musiał odespać:-).
A na obiad może pierogi z serem. Jeszcze nie mam koncepcji.
Uderzenia gorąca piszecie- mnie jest gorąco cały czas. I pomimo zimy mam uchylone okna, bo inaczej niedobrze mi się robi. A ciśnienie mam 100/60:-D.

Nanncy tak, mam zniesione leżenie, bo łożysko się przesunęło, a szyjka bez zmian :-) Oczywiście aktywność z umiarem...
No właśnie teraz mi się te bóle kręgosłupa i napady gorąca powtarzają często - szczególnie w nocy, ale trudno trzeba przeżyć.

reklama
Mi_Iva ale mi smaka zrobilas na ta zapiekanke!!!!!

Gwiazdeczka00 a bedziesz rodzic sama czy z kims? Poczytaj sobie jak powinny wygladac oddechy podczas porodu, bo dzieki temu szybciej to trwa. Poczytaj tez o tych niefarmalogicznych metodach bolu. Bedzie tam pilka? Jesli tak to sprawdz sobie jakie ruchy wykonywac, zeby dziecko sie szybciej obkrecilo. A jesli masz mozliwosc zabrania kogos na pierwsza faze porodu to sie nie zastanawiaj...zawsze to jakies wsparcie i nie bedziesz sie nudzic sama ;). A na akcje porodowa ta osoba moze juz wyjsc. Pamietaj tez, zeby wziazc ze soba wode taka z dziubkiem, bo bedzie Ci sie chcialo pic.

Do góry