reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Cześć dziewczyny,

Byłam dziś u lekarza aby się przebadać po moim nieszczęsnym upadku ( brzuch mnie bolał już 2 dzień w miejscu uderzenia) Na szczęście wszystko jest ok.:-) Po prostu się potłukłam, Gin powiedział aby w takich przypadkach koniecznie sie zgłaszać na USG, co prawda trudno zrobić krzywdę dziecku ale może się łożysko odkleić..

brownagula - Norwegia super kierunek, byłam raz na urlopie i bardzo mi się spodobało, pomyślałam sobie - gdybym miała opuścić swój kraj to właśnie dla Norwegii:) póki co - nigdzie się nie wybieramy
Diabliczko - to są pierwsze porządne ruchy które zaczęłam czuć i to właśnie w nocy:-), nie wiem czemu on się nie rusza w ciągu dnia, ale i tak się cieszę, już się martwiłam, bo wszystkie dziewczyny coś czuły tylko nie ja:-)
dontforgettosmile - z horrorów ostatnio podobał mi się The Conjuring
Natuszka - szkoda, że nie możemy się wyspać "na zaś":-D

reklama
Natuszka ja też śpię dużo i tak mi przez myśl przeszło, że za dużo czasu mi umyka, ale po szczegółowej analizie doszłam do wniosku, że nie jest tak źle.
Chodzę na nadzory, gotuję, sprzątam, uczę się, bo postanowiłam się przez okres ciąży się przekwalifikować, no inkubuję. Poza tym zajmuję się też synkiem jak wróci z przedszkola. W sumie nic dziwnego, że potem trzeba dojść do siebie :tak:

dontforgettosmile - mnie się podobał "Sierociniec" (El Orfanato), potem też jakieś oglądałam, ale tytułów nie pamiętam.. Ja za to ostatnio namiętnie oglądam polskie filmy takie jak "Pokłosie", "Obława", "Róża".
Któraś z Was pisała, że lubi książki Pilipiuka.. Uwielbiam Kubę Wędrowycza!!! :-)

Morela wlasnie nie zawsze jest na czterdziesty, zalezy od badan i lekarza. Ja w pierwszej mialam na 38, w drugiej zreszta tez, a teraz mam na poczatek 40, a jak wczoraj bylam na ostrym dyzuze to inny lekarz robil badania i tez mi przepowiedzial na 38

smile masz rację - może być czasem 2-3 tygodnie wczesniej lub pózniej.
U mnie z wielkości małej wynika na razie, że urodzi się tydzień wcześniej.

Sara nawet nie wiedziałam, że to tak jest.
Jaranti z usg to zazwyczaj jest jakaś rozbieżność, ale ja co badanie to mam inny termin porodu z usg. Więc trzymam się tego 1 maja

Morela pewnie, że najlepiej się trzymać pierwszej wersji.
W sumie dziecko w jednym tygodniu rośnie szybciej w drugim wolniej. To w sumie tak orientacyjnie:tak:
Stąd też różnica kilogramów malca przy porodzie. Jedne będą ważyć 3 kg , drugie 4 kg :-)

eh tesknie za mężem juz 6 miesiecy nie wyjezdzal i tak mi smutno samej w tak wielkim łóżku :sorry: ciezka nocka przedemna :laugh2:

reklama
MonikaZgierz tak kupiłam w końcu sukienkę i do tego marynarkę :tak:

_DSC2305.jpg_DSC2306.jpg

Załączniki

• _DSC2305.jpg
    _DSC2305.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 47
  • _DSC2306.jpg
    _DSC2306.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 43
Do góry