reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Morela tak, dokładnie tak... usunęła nas ze znajomych na fb, bo jak to stwierdziła nie ma ochoty patrzeć jak wypisujemy pierdoły i się chwalimy tym że mamy w drodze syna :eek:
Hmm... po pierwsze my i tak jeśli napiszemy posta na ten temat to baardzo rzadko( ja raz jeden jedyny napisałam coś w stylu "Czas na zakupy odpowiednie do co p(che)łci ;)" jak się dowiedziałam że będzie chłopak, a mąż raz skomentował kumplowi jego post i napisał coś typu "gratulacje u mnie też będzie syn" i tyle...! ja nie wypisuje bzdetów typu kiedy mam wizytę u gina bo nie uważam żeby znajomi musieli o tym wiedzieć...bez przesady...:baffled:
Nie mówiąc że to właśnie ona wypisuje(to znaczy wypisywała bo teraz nie wiem ) :p bzdety dzień w dzień typu" za dwa dni wizyta u ginekologa może będzie już widać płeć","no i nic nie widać :(","ta niewiedza jest najgorsza","ja chcę syna,syna,syna!!!",oraz inne typu "co to jedno piwo na dwoje","czas na imprezę w barze przy piwku","Nie ma to jak o trzeciej w nocy wrócić z imprezy pijaną po jedym piwku"..itp... oczywiście takie bzdety wypisywała publicznie będąc już w ciąży... także no comment...:baffled:
Mama.O ja się uczę(to znaczy próbuję) swoich sił w Norweskim :-p chodzi za mną i za mężem wyjazd tam na stałe ... a wiadomo lepiej najpierw w domowym zaciszu nauczyć się podstaw żeby chociaż się dogadać ;-) chociaż uczyć się samemu a wyjechać i załapać akcent to dwie różne rzeczy...:tak:
Czekam aż będziemy mieć fundusze na coś z płytkami, pisownią i fonetyką bo online darmowe to takie bidne wszystko że...::confused2:
Po prostu mąż chce wyjechać już od roku, ja sporo poczytałam o tym kraju i też się zakochałam... biorąc pod uwagę jak tam wygląda życie, jak się dba o obywatela, i że nikogo się nie zostawia na pastwę losu... ach... bardzo bym chciała... :) nawet już mi nie będzie przeszkadzało że jak jest temperatura -18 to odczuwalna prawie -30 przez wiatr :-p
Natuszka to M na nockach teraz??? oj znam to... teraz mój na szczęście nie pracuje na nocki, ale też się bałam spać sama :zawstydzona/y:
najgorzej było jak się przeprowadziliśmy do tego mieszkania, pierwsza noc,nowe miejsce a ja sama... nie spałam do 4 nad ranem bo się bałam jak głupia :zawstydzona/y:

Dziś robię pomidoróweczkę z makaronem, a na drugie takie piersi z kurczaka co w środeczku jest szyneczka i ser żółty :-p i tak ten serek roztopiony wypływa...mmmm :rofl2: w nocy mi się takie kotlety przyśniły :zawstydzona/y: tyle że tamte robiłam i były obtaczane w jakimś zielsku :laugh2: pamiętacie taką zabawę z dzieciństwa? "kurka czy kogut?" co jakiegoś chwasta się brało i zdejmowało takie 'piórka' z łodyżki ??? :sorry: dobrze wytłumaczyłam ?:p to właśnie w tym te kotlety były :p
ale moje będą w normalnej panierce :-)

Słonko wyszło... cieplutko aż chce się iść na spacerek...:-D

reklama
Aśku - Ehh Ty maniaku książkowy, cały weekend Cię nie było praktycznie, a ja się martwiłam..:-:)-p Fajnie, że masz juz małego szczerbala w domku, co mu kupiłaś.?:-):-)
no zaczytałam się :zawstydzona/y: do tego pracowałam w weekend ;-) a Mrówek dostał karty piłkarzy z wersjami limitowanymi - namiętnie zbiera je ;-)

Któraś z Was pisała, że jedna z majówek już urodziła? Chyba mnie to ominęło..co się stało???:-(
---> https://www.babyboom.pl/forum/maj-2...zdjecia-z-usg-67712/index65.html#post10423913
---> https://www.babyboom.pl/forum/maj-2...zdjecia-z-usg-67712/index66.html#post10437947

Aśku, te linki, które podałaś są do stron gdzie dziewczyny piszą o badaniach prenatalnych...nie rozumiem..

matita tak, ale dwa posty są od rurki, która najpierw opisuje co dolega jej córeczce a później piszę, że urodziła....

Hej!

Ale mialam noc.. Padlam ok 20.30 z jakims czasopismem w reku tak mnie spaniel wzielo nagle I pozniej cala noc snilam o jakis trupach, zombich itd a przeciez ani nie czytalam zadnych kryminalow ani nie ogladalam nic takiego.. Skad mam takie rzeczy w glowie? :/
Dzis w pracy nuda, nie lubie nudnych poniedzialkow. Jak poniedzialek jest nudny to moge sie zalozyc, ze caly tydzien taki bedzie...
Dzis na obiad nalesniki z jagodami. Byle do 18-nastej.

Mamo O mam tak samo, nie moge na siebie patrzec, strasznie zbrzydlam, spuchlam mam czerwone plamy na buzi I wysypke na calym ciele. Lacze sie w bolu.
Brownagula super, ze sie uczysz jezyka!
Milenka gratuluje dobrych ocen, oby tak dalej :-)
Natuszka nie martw sie, odpoczywaj poki mozesz, pozniej bedziesz miala dosyc wiec przynajmiej teraz spij ile mozesz I lez ile mozesz bez wyrzutow sumienia :-)

Dzień dobry:) Przekraczając magiczną 70 na wadze postanowiłam wziąć się za siebie żeby nie zejść przy następnych ważeniach:) Powiem szczerze że zdrowe odżywianie ciężko mi idzie:) Tyle pokus się wokół czai hehehe ale zawzięcie ćwiczę. Chociaż tyle:)
Jakoś ostatnio nie mam polotu do czegokolwiek, niby mi się chce ale jednak nie i tak codziennie. Oszaleć idzie z takim niezdecydowaniem. :-D
Poczyniłam pierwsze kroki do zrobienia dzieciakom pokoju bo na razie śpimy we trójkę bo mąż nie mógł się z sypialnią rozstać.:-DWystawiłam nasze łóżko na sprzedaż, tylko jakoś odzewu brak. Może w końcu ktoś się skusi w sumie wczoraj dałam ogłoszenie.
Mama.O, Gwiazdeczka ja już od dawna obok lustra przechodzę nie patrząc w nie, chociaż z cerą problemów nie mam.
Natuszka śpij do oporu, bo potem to będzie problem. Najpierw nie będziesz spać po nocach bo dzidzia będzie płakać, a jak będzie starsze to nie będziesz spać bo się będzie gdzieś szwędać. Takie ostatnio miałam przemyślenia hahhaha

brownagula - on raz ma nocki, raz dniówki.. Także nieregularnie..:sorry: Aż mi ślinka cieknie..:-)

gwiazdeczko - no własnie taki mam zamiar,:-p ale tak mi się wydaje, że życie mi ucieka..:eek:

Anettka - no własnie tak czy siak śpię długo, bo jestem strasznym śpiochem,:-p ale wyrzuty sumienia i tak są..:sorry: wiem na pewno że będę sobie pluć w brodę, że za wcześnie wstawałam i się nie wysypiałam..:laugh2:

mi_Iva byłam w netto i pokupowałam chusteczek nawilżanych dla dziecka bo podobno są dobre jakościowo i skład mają spoko, do tego zakupiłam pościel za 45 zł zółtą z hello kitty fajna na prawdę... I zaopatrzyłam się w proszki do prania i ogólnie nazbierałam dzisiaj pół wózka zakupów....:-D

brownagula
zupełnie nie mogę zrozumieć takiej zazdrości ... Wrrr.... Jak już byłabym o coś zazdrosna to bym tego nie okazywała. I nienawidzę porównywania. Też Ci się szwagierka trafiła :crazy:

Nio i dzisiaj pełna energii jestem jak nigdy po tych zakupach :tak:
Aaaa i śledzie dzisiaj wcinam jak najęta :-)

Anetkaa ja to samo, przekroczylam 70 I sie czuje jak wielki slon dlatego cwicze prawie codziennie I koniec z jedzeniem niezdrowego, to niezdrowe jest zle nie tylko dla mnie ale I dla Dzidziusia :-) przyjelam teraz postawe: jak mam na cos ochote, odczekuje godzine jak dalej mi sie chce to jem a jak nie to nie jem. Jeszcze mi sie nie zdarzylo, zebym zjadla :-)
a po cwiczeniach czuje sie silniejsza I az tak juz nie sapie :D
Natuszka to moze idz za przykladem Brownaguli I sie jezyka jakiegos naucz :-) zrobisz cos pozytecznego a obcy jezyk zawsze sie przyda :-)
Jaranti podziel sie energia, bo czuje jakbym miala zaraz tu usnac z glowa na klawiaturze :D

reklama
Witajcie majoweczki :-)
u nas zaczely sie ferie i dzieciaczkow mniej w p-lu Emilka koniecznie chce chodzic wiec chodzi :tak: mimo ze maja łączone grupy.Mąż dzis w nocy wyjezdza do Frankfurtu nad Odrą wiec czeka mnie samotna noca na szczescie wraca jutro :tak: Kupilam dzis w Biedronce Emilce farbki do malowania palcami ale ma radoche ;-)
saro tak uwielbiam Francje :-) zazdraszczam wakacji a zwlaszcza tego ciepełka i słoneczka ;-)
diabliczka oby Cie ta niemoc opuscila :-(
czekamy :tak: ciesze sie ze męzuś sie cieszy ;-)
brownagula rece opadaja do tej szwagierki :baffled: moja kolezanka w pracy ma termin na 20.03 powiedziala mi ze mnie "zabije" jesli bede miec dziewczynke a ona chlopca ( ma juz jednego chlopca w maju skonczy 2 latka) i okazalo sie ze bedzie miec chlopca powiedziala nam ze przeplakala kilka dni i nocy przez to !!!! nie zdrowie a płeć najwazniejsza nosz kurde jak w Indiach czy Chinach !!! pewnie jakby aborcja byla legalna to by niezla selekcja byla u takich osob jak twoja szwagierka czy moja kolezanka.:angry: Co do mamy to uwazam ze dobrze robisz osoba ktora ma takie problemy ze zdrowiem sama wymaga opieki.Siedząc z Kubą moze doprowadzic do jakiejs niepotrzebnej tragedii.
asku brawo dla Mrowka za pierwszego zębola :-)
morela eh twoja szwagierka hmm nie zazdroszcze :baffled: i słusznie złobek bedzie lepszym rozwiazaniem bo szwagierka moze zbyt angazowac sie w opiekie i np. negowac wasze zdanie dotyczace opieki nad Wiktorem po co Ci takie nerwy :baffled:
natuszka spij ile wlezie ja mimo wyrzutow sumienia ze mi zycie ucieka robilam tak przy ciazy z Emilka ;-) pozniej karmienie co 2-3h przez 24h i srednio sie idzie wyspac :-D korzystaj ;-)

Do góry