reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

HEJ
Tak mi się przypomniało-myślałyście może nad zgromadzeniem komórek macierzystych? Też mam jakieś poronione sny ostatnio a dziś to się nawet z płaczem obudziłam ale pisać nie będę dlaczego bo to mi nawet przez palce nie przejdzie.Książki też mi się skończyły - czytałyście może coś ostatnio godnego polecenia?

reklama
My z mężem się zastanawiamy, ponieważ u znajomych były przypadki ich wykorzystania. Co prawda to były jakieś sprawy związane z urazami i późniejsza rehabilitacją. Ale to były takie urazy, że gdyby nie to to dziecko miałoby o wiele dłuższą drogę do przebycia w leczeniu. Ale jeszcze nie podjeliśmy decyzji.

witam niedzielnie:-)

brownagula też uważam że najlepiej mieszkać samemu :tak: jeśli ktoś się dogaduje i nie ma kłótni to są to wyjątki i zazdroszczę:tak::-) odkąd nie mieszkam z rodzicami mam z nimi super kontakt :-D co do omdleń ja tak miałam w pierwszej ciąży i nic z tym nie dało się zrobić niestety:-(

Saro my kupowaliśmy mieszkanie rok temu w niewielkim miasteczku za 60m 160tys a na Paranormalu nowym byłam i powiem że całkiem całkiem inny niż wszystkie i bałam się później ale ze mnie straszek jest ;-)

wczoraj taka ładna pogoda więc wybraliśmy się na obiad spacerkiem później zdecydowaliśmy że jeszcze pójdziemy do dziadków i już z powrotem nie dałam rady iść tak mnie te kości we wzgórku bolały masakra:-( podjechaliśmy taksówką przeliczyłam swoje możliwości:zawstydzona/y:

Hej!

Dzis jedziemy z mezem na zakupy dla Alexa :-) Ja wstalam wyjatkowo wczesnie bo przed osma i nawet jestem wyspana :-) maz dalej spi, ale moge go zrozumiec, pracowal wczoraj 11 godzin. Lubie jak mamy niedziele wolne razem :-)

Kolezanka pozyczyla mi ksiazke "W Paryzu dzieci nie grymasza" i mimo, ze jestem anty poradnikowa to ta ksiazke przypadla mi do gustu. Jest bardzo pozytywna i mam nadzieje, ze te wszystkie porady wyskutkuja w tym, ze Alex bedzie spal cala noc od 2-3 miesiaca i jadl regularnie i byl mniej zestresowany :p. W pracy mam jedna Francuske ona ma dwojke dzieci, jest bardzo szczupla i kiedys mi mowila, ze oboje jej dzieci przesypialy cala noc od 4-tego miesiaca :-) zbieg okolicznosci?

Sara u mnie jeszcze ceny nie sa az tak tragiczne bo mieszkam w malym miescie, ale w Londynie albo innym wielkim miescie ceny sa zabojcze w szczegolnosci w centrum. Nawet sobie nie wyobrazam cen w Nowym Jorku.
Natuszka cwicze, cwicze bo mnie motywujesz :D dziekuje :-)
Brownagula ja pracowalam w Polsce przez rok zanim wyjechalam do Anglii wiec nie mam zbyt duzego doswiadczenia. Wiem tylko tyle, ze w Polsce nie dalabym rady mieszkac z chlopakiem na studiach i sama sie utrzymywac (mieszkanie, dojazdy do szkoly, rachunki, wszystko sami placilismy a oboje studiowalismy) tutaj dalismy rade. Oczywiscie mielismy male mieszkanko nie zadne apartamenty :-)
Mamo O jak lubisz romansidla to przeczytaj sobie Jackie Collins "Szanse". Tak sie wciaglam, ze przeczytalam ja w dwa dni :D powazniejszych lektur Ci teraz nie polece bo niestety nie moge sie na niczym skupic i ciezko sie wtedy czyta cos powazniejszego :-)

Agi to zalezy jak mocno sie uderzylas, ja kiedys spadlam ze schodow w ciazy z Nathanem i nic nam nie jest, natomiast istnieja przypadki, ze matka sie uderzy np. czyms w czolo i dziecko sie urodzi ze znamieniem na czole. Ale idz do lekarza jak najpredzej jesli nie przejdzie za chwile, bo takie niby nic moze spowodowac albo 'uszkodzenie' dziecka, albo poronienie, albo nawet smierc dziecka po porodzie. Nie zeby Cie straszyc...:zawstydzona/y:

Natuszka 8. marca na 2 tyg... :confused2:

mamao oh, ksiazki, ksiazki... :laugh2: ja gustuje w dziwnych gatunkach, szczerze mowiac... polecalabym Ci 'Tunel' Ernesto Sábato, ostatnio czytalam, cos Marqueza, bo jego ksiazki tez bardzo lubie... Jesli lubisz romanse, to polecalabym ci jakies klasyki, bo badz co badz one sa najlepsze moim zdaniem. Watpie, zebys lubila detektywistyczne albo jakies kryminaly, wiec tego Ci oszczedze, ale jednak mam kilka do polecenia ;-)

Boze, 4 rano a ja nie moge spac przez ten bebech... :wściekła/y:
co do mieszkan, my mamy same oferty czteropokojowy dom lub apartament, dwie lazienki i pet friendly za co najmniej.... uwaga uwaga $3mln :szok::szok::szok: NO NIE MA TAKIEJ OPCJI NAWET
nie wiem, jakie kryteria mam zmienic, jeszcze bede dzwonic po znajomych, ewentualnie osobiscie odwiedzac jakies biura real estate, ale po prostu jestem zalamana... jeszcze pozostaje nadzieja, ze nasze biuro nam ufunduje, ale jak oni dadza to dwa pokoje maks... :crazy:

witam niedzielnie,

w końcu wyzdrowiałam i już ie męczę się z tym cholerstwem!!!
ale za to dalej sama, mąż ma nawał teraz pełno zawodów w tym okresie jest więc do marca tak będzie:( ale może uda mi się namówić tatę, żeby do mnie przyjechał w połowie lutego na dłużej!

co do cen mieszkań to z okolicy której pochodzę mieszkania są w cenie 200tys takie 3 pokoje, my mieszkamy w małej okolicy w górach w domku budowaliśmy się około 7lat temu, tu same działki kosztują około 300tys w zwyż!!!

u nas dalej takie wiatrzysko że głowe urywa jak się wyjdzie brrrr!

iza_marta My mieszkamy w Ottawie obecnie, ale jako, że mamy się przeprowadzić do San Francisco (tam ceny do $2.5mln) albo z powrotem - bardziej prawdopodobnie - do NYC (tam $3mln), a jako że sprzedaliśmy już apartament, który wcześniej zamieszkiwaliśmy, to musimy szukać nowego... A w Ottawie są normalne ceny - za tak duży dom można zapłacić max. 400 000... :confused2::baffled:

o kurcze no ceny masakryczne:szok:

ehh trochę się załamałam bo poczytałam o tych bólach spojenia łonowego nie dość że nic z tym się nie da zrobić to jeszcze może prowadzić do cesarki i późniejszej długiej rehabilitacji :no: 10 mam wizytę wszystko zależy od tego jak bardzo te kości się rozchodzą:-( bardzo boli:-(

reklama
Witajcie!
rany, mogłabym cały dzień spędzić cały dzień w łóżku... strasznie dużo śpię a i tak jestem zmęczona :(
dziś jadę do stajni, więc motywacja to wychylenia się z domu jest (na szczęście :))
Wy też dużo śpicie? Zaczynam się martwić, czy to objaw cukrzycy ciążowej... W poprzedniej ciąży tak nie miałam.

W temacie książek to mogę polecić sagę kryminalną Camilli Lackberg - mnie strasznie wciągnęła, przeczytałam wszystkie części :)

Udanej niedzieli!

Do góry