reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
futurystka jest taki zabobon durny, że jak się obcina włosy w ciąży to skraca się rozum dziecku. Bez sensu, nie ma co w takie pierdoły wierzyć. Mi nie kazali w 7 tyg iść na pogrzeb bo to też źle wróży, przez Judasza nie można patrzeć bo dziecko zera będzie miało, nosić naszyjników bo się pępowiną owinie, patrzeć na brzydkich ludzi bo dziecko też nie będzie urodziwe. Masakra..... Pierdołki takie, komuś się nudziło chyba ;-)

Natalka2014 ja też musiałam się upomnieć o glukozę, mój ginekolog stwierdził, że chyba mu to z głowy wyleciało, bo powinno się ją zrobić w 2 trymestrze, a ja już zaczęłam trzeci.

mi_lva bardzo ładne imię, mam jednego Tymolka w rodzinie, bystrzacha z niego niesamowity i śliczny jest jak aniołek ;-)

Jestem po glukozie, nie było tragedii z wypiciem tego. Jak kupiłam te 75 g w aptece to się przeraziłam ilością, ale dałam radę, uprzejma Pani wcisnęła mi pól cytryny, więc jakoś weszło. Najgorzej było później. Musiałam czekać 2 godz na następne pobranie krwi. Pojechałam do domu bo co będę tyle czasu w szpitalu siedzieć i poszłam spać. Unosiło mi się ta glukozą, słabo mi się robiło, bleeee. Mam nadzieję, że wyniki będą ok.

Co do wózka, mam już dawno wybrany, musimy tylko zamówić :tak:

MAMO.O za mną chodzą kolory niebieskie ;-) pewnie przez jajca w brzuchu :-D

NATALKO i teraz wklej to co wkleiłaś w poście w: panel użytkownika/edytuj sygnaturkę :tak:

śnieg pada :wściekła/y: gardło boli :wściekła/y: głowa boli :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jeszcze mniej niż 3 godziny ;-) i tej wersji się trzymam :-D

Aśku mi też się wszystko niebieskie podoba, mam tylko nadzieje, że na czwartkowej wizycie nie dowiem się, że to dziewczynka :-D

Czytam o tej glukozie i sie chyba bedę musiała upomnieć o nią, chyba że sam zleci ( jak nie zapomni ). Orientujecie się jakie badania zleca lekarz mniej więcej od 23 tygodnia do 26 tygodnia ?

Ja się dzisiaj wyspałam,;-) wczoraj oglądałam dość psychiczną komedię "Kochanie poznaj moich kumpli" ale nawet się pośmiałam.. :-DPogoda piękna, wyciagnę może M na krótki spacerek.:-) Wieczorem ma nockę..:-( Ehh, pierwsza noc, pierwsze zasypienie bez niego, obym dała radę,:sorry2: a jak nie, to zasnę jak wróci rano i razem sobie pojdziemy spać..:-p Zaraz sprzątanko, popołudniu na pocztę.. Powysyłać paczki.. Na śniadanko były przepyszne paróweczki, pomysłów na obiad brak.. :-p

Poza tym planów na dzisiaj dużo,:tak: chęci i mobilizacji mało..:zawstydzona/y: Zobaczymy jak to będzie..:-p

Natalka - Czyli moją imienniczką jesteś. :D Ja też będę mieć córeczkę, miała byc Lena, ale w końcu zdecydowaliśmy się na Maję. ;) Piękne imiona, zarówno Twoje jak i małej..;-) Poza tym sama nie jesteś, ja też bez ani jednej rzeczy, nic w domku nie mam. Spokojnie, damy radę, zmobilizujemy się..:-)

gwiazdeczka - Właśnie najtrudniej zacząć, ale jak sobie pomyślę, że dzięki temu będę mieć lżejszy poród, jest mi duuużo łatwiej..;-)
Poza tym nie miej do siebei pretensji, w końcu pracujesz..;-) Ja nic nie robię, dlatego jest mi łatwiej..

Mama.O - Witaj z powrotem..;-)

miIva - właśnie, pokaż zdjęcie nowej fryzurki. :tak:

diabliczka - nie przejmuj się, może Twój maluszek jest po prostu spokojniejszy..;-) To Cię dzisiaj długa wyprawa czeka.. Padniesz pewnie wieczorkiem jak mucha..:-p:-p

Ayran - To smacznego Maca i miłej nauki..;-) Jest cos w tym, ze w ciąży kolor nie wychodzi, ale ja na razie robie tylko odrosty i nie zwracam uwagi na delikatną róznicę kolorów..:-p

Aśku - Zawsze trzeba znaleźć jakieś pozytywy..;-) Chociażby kaska na remont..:-)

CzekamyNaIgorka ja miałam morfologię, glukozę, mocz ogólny no i tą krzywą glukozy to jest to do picia. Położna mówiła mi jeszcze, że trzeba zrobić jakieś badanie na paciorkowca, ale z tym można jeszcze troszkę poczekać, ważne żeby do porodu zdążyć.
Dziewczyny czy wasz ginekolog bada wam piersi? Mój nigdy, a gdzieś wyczytałam, że powinien.

wróciłam wypiękniona:-D:-) później cyknę fotkę;-) jak mnie pani obcinała Tymuś tak szalał w brzuchu chyba mu się podobało:-D:tak: wogóle mama wczoraj mi powiedziała że mamy chłopaków bardziej o siebie dbają bo mając facetów w domu jakoś tak chcą się podobać nie wiem ile w tym prawdy ale nie mam zamiaru się zapuszczać przynajmniej się postaram;-)

cieszę się że podoba wam się imię bo to tak nie fajnie jak ja fruwam ze szczęścia bo tak mi się podoba i wogóle a ktoś dowali ale żeście wymyślili:szok::sorry2:

o sąsiad zaczął wiercenie uwielbiam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

CzekamyNaIgorka tak tak, ja też już raz miałam takie badania chyba w 17 tyg, ale teraz robi się kontrolnie drugi raz ;-)

reklama
Do góry