reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

No tak.....witam serdecznie.Mąż nie pojechał do pracy,szef dał im wolne,zarządził remont......właściwie malowanie i tapetowanie.Jak to będzie?Teraz na biega,może lepiej będzie z głowy,ale sprzątanie mnie przeraża...Witam nowe twarze.

reklama
Asiulka ja sobie wybrałam riko nano, to jest nowość z tego roku, jeszcze nie ma opinii o nim, ale może to i dobrze, bo opinie zawsze są zarówno pozytywne jak i negatywne, więc łatwo popaść w paranoję przy wyborze. Ja też zmianiałam już zdanie kilka razy. Jest osobny wątek o wózkach, możesz sobie zerknąć i poczytać....

Anetkaaa mi na zgagę pomagało ciepłe mleko lub mięta, ale teraz kompletnie nic nie działa. Już nie mam pomysłu jak z nią walczyć.

Odebrałam wyniki badań, glukoza ok. W morfologii coś tam delikatnie nie gra, wychodzi na to że brakuje mi żelaza. Oczywiście mój lekarz żelaza mi nie zapisał. Muszę do niego zadzwonić i zapytać co dalej. A teraz idę robić obiad, bo ojciec mojego dziecka zaczyna marudzić coś pod nosem, że głodny czy coś....

Ayran z tym ścinaniem włosów to taki przesąd ;p że jak się w ciąży obcina włosy to się "obcina" dziecku rozum :D
A to co,nie lubisz jeździć do mamy w odwiedziny ?
matita witaj w gronie majóweczek :)
Morela tych przesądów jest tyle że głowa mała :-D ja tam w to nie wierzę, widzę że nasze babcie to o tak...:dry: najlepiej to nie ruszać się z łóżka i nawet nie włączać telewizora bo tam też takie rzeczy gadają że człowiek się może nasłuchać i naoglądać...
Mi też gin jeszcze nie badał piersi ani razu...hmmm... :sorry2:
mamo.o za mną to chodzą takie kolory beżowe, kremowe( wózek mamy z odcieniem kremowego, kremowy kocyk,kremowy rożek i kremowe prześcieradełko) :-D
I ogólnie takie ciemne chłopskie kolorki :D mama krytykuje że "burki" ale co mi tam... już się tym nie przejmuję ;] mój synek będzie, moja decyzja jakie kolorki będzie nosić :) przynajmniej na początku :D
Asiulka85 witaj :)

dzisiaj mnie wziął smak na pizzę... poleciałam do sklepu po drożdże i zrobiłam sobie zwykłą bez dodatków za to z dużą ilością sera :-p nieporównywalna jest taka domowa, własnoręcznie zrobiona z kupną ;-)

Od wczoraj siedzę i myślę... zastanawiamy się razem ze ślubnym czy nie wyjechać na stałe za granicę...
Z jednej strony bardzo bym chciała,bo Polska to chory kraj według mnie, jak się wyprowadzimy to "zaczniemy żyć od nowa" z dala od rodziców czego bardzo potrzebujemy,inne perspektywy i w ogóle...ale z drugiej boję się zmian i tego jak się odnajdziemy w obcym kraju, obcy język i w ogóle... I dziś w nocy tak rozmyślałam i dalej nie wiem :-(
Oczywiście nie mówię że to ma mieć miejsce za miesiąc czy dwa, bo najpierw musi się urodzić Kuba, później ewentualnie ja bym została w Polsce a ślubny by wyjechał i by przyjeżdżał raz na około trzy tygodnie, aż do momentu jak się wszystko ułoży i będziemy mogli do niego dołączyć...
Ciężkie to strasznie... tym bardziej że on chce wylecieć do Stanów... :szok:

Witam popołudniu :-)

Obiad zaliczony, wczoraj kupiłam świeże pieczarki więc dało pyszną zupkę pieczarkową z makaronem pycha :-D

Mąż zajmuję się bramami i ogrodzeniami artystycznymi :tak:
Mała dzisiaj daję czadu od rana ją czuję jak tam się bawi, mam vod razu lepszy humor jak ją czuję i jestem jakaś spokojniejsza :-)
ARUŚ 16el.ŁÓŻECZKO Z SZUFLADĄ 9 KOL. GRYKA POŚCIEL (3881646179) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
a oto łóżeczko które będę zamawiać już niedługo, Łóżeczko będzie ciemne a wyposażenie jasne :tak: co myślicie??

Mój ginekolog mi nie badał piersi ale byłam na usg prywatnie przed ciążą także na razie jestem spokojna

Rany dziewczyny skąd wy macie tyle czasu, żeby odpisywać na forum, szukać na allegro. Ja co przysiądę do kompa, to mała coś chce, albo się budzi albo wraca od dziadków i już tyle razy próbowałam coś skrobnąć to się nie da.
My dziś po zakupach i spacerze ale z Natalką to nie łatwe bo biega po całym sklepie i uśmiecha się do ludzi, robi im papa itd. Sanki - no cóż raczej woli je pchać. I ciągle chce na ręce a ja nie bardzo mogę ją dźwigać. Po za tym brzuch już trochę przeszkadza.

anetkaa współczuję zgagi, ja mam sporadycznie i strasznie się męczę wtedy. A ty jak cały czas to masakra. Rennie pewnie pomaga na chwilę. mi też mleko trochę łagodzi. Mięta jeszcze pobudza trawienie, więc raczej bym nie polecała :-D

morela a wypróbuj jeszcze Żuravit, jakąś wit. C, mi nawet zakwasza, bo ja w ciąży mam mocz obojętny albo zasadowy. Żurawinę też jem. Paciorkowca miałam robionego pod koniec ciąży, jakoś w 35 tyg z Natalka. Piersi mi nie badał, ale wpisał, żę niby tak. I dobrze.

mama.o ja też jestem okropnie płaczliwa teraz, i nerwowa okropnie, ale jakoś musi to mój małż wytrzymać. W sobotę oglądałam "ps. kocham Cię" i prawie non stop ryczałam, dobrze, że sama wtedy siedziałam. My się nadal zastanawiamy nad imieniem i ciężko będzie.

i kończyć muszę :-(

Witam dziewczyny :-) Podczytuje Was od pewnego czasu i uznałam że też powinnam coś napisać. Termin z USG mam na 23 maja, będziemy mieli chłopczyka. Tak jak Asiulka85 nie możemy wybrać imienia, zazdroszczę każdej z Was której się to udało. Dla mnie to wyzwanie hehe.
Jeśli chodzi o moje samopoczucie to wstawanie nocne siku czasami mam co godzinę, a poza tym ciężko mi wstać bo strasznie bolą mnie plecy, już obrócenie się z boku na bok to wyczyn, przed ciąża miałam okropne bóle pleców i teraz się nasiliły. Mały lubi mnie nisko kopać co nie ułatwia hehe, pierwsze ruchy czułam już w 15 tyg:-)
Tak w skrócie to miałam chyba wszystkie dolegliwości na każdym etapie, teraz wzdęcia, zaparcia, bóle pleców czy krwawienie z dziąseł też na porządku dziennym, niestety, a i ciężko mi się oddycha:dry:
Ostatnio dokuczają mi tez bóle brzucha, takie ciągnięcia i twardnieje mi macica, tak się wystraszyłam ze zadzwoniłam do lekarza żeby umówić się na wizyty i przebadać. Usłyszałam że to normalne objawy i nie ma takiej potrzeby.
Tutaj bardzo mało badan robią, 1 USG w całej ciąży między 17-20 tyg, w ogóle do lekarza się dopiero idzie w 12 tyg, później chodzi się na przemian raz do lekarza raz do położnej co miesiąc, badają wtedy mocz, ważą cię, mierzą ciśnienie i wysokość dna macicy oraz słuchają bicia serduszka. Krew zbadali mi raz w 13tyg i gdzieś za miesiąc będę miała drugie badanie, do tego pomimo ze miałam za wysokie żelazo i wysoko kwas foliowy i przez to dostałam uczulenia i nie mogę brać witamin ciążowych, wolno mi pic tylko tran.
Oczywiście jak byłam na święta w Polsce dodatkowo się przebadałam tak dla pewności:-)
No to się rozpisałam...
3mam za Was wszystkie kciuki:-)

Sylwuskavol ja mam czasu dużo to moje pierwsze dziecko będzie więc mogę pisać do bólu :-)

Co do zgagi to wczoraj mnie tak męczyła że nie chciało mi się żyć, ale wypiłam chyba 2 litry mleka i jest ok :tak:
Ogarnęłam dom i siedzę teraz i odpoczywam przy herbatce z cytryną bo ta pogoda... lepiej zapobiagać :-)

patrra witam ;-) Kurczę, no nie zazdroszczę, że tak rzadko możesz oglądać swojego maluszka. Ja gdybym mogła to bym pewnie co tydzień latała na usg, żeby podpatrzeć mojego Wiktorka ;-) Ja pierwsze ruchy czułam na początku 16 tyg. A mówią, że w pierwszej ciąży czuje się je później. Mam ostatnio identyczne skurcze macicy, strasznie się ich przestraszyłam.

sylwuskavol Żuravit już testowałam, wit. C też biorę, żeby troszkę to zakwasić, ale dziękuję ;-)

Natalka kupiłam identyczne łóżeczko, tylko bez wyposażenia, bo naczytałam się o tych materacykach i kupiłam inny lateksowy, który jest antyalergiczny itp. O kokosie czytałam, że śmierdzi moczem, ale ile w tym prawdy to nie wiem. A pościel postanowiła mi kupić szwagierka, poza tym na początku chcę śpiworek dla maluszka zamiast kołderki. Za łóżeczko zapłaciłem 380 zł, wydaje się naprawdę solidne.

hej
ja dzis bylam na glukozie zmuliło mnie pod koniec picia,ale umililam sobie czas i robilam badanie w przychodzi w ktorej miesci sie apteka gdzie odrabialam staz.Takze siedzialam z dziewczynami w aptece na plotkach i tylko stawialam sie na wyznaczone godziny do pobrania krwi.Wstalam o 6 ok.6:30 obudziala sie Emi i nie chciala mnie wypuscic z domu
:dry: ale jakos sie udalo jadac do przychodzi (jak sie okazalo pozniej) spadla mi rolka od alternatora(robi prad np. do akumulatora) ale ze akumulator nie ma roku to dalo rade wrocilam do domu po badaniu bez swiatel i radia :-p mąż pojechal wlasnie wymienic tą rolke na szczescie jest to koszt 40 zl wiec chociaz tyle:shocked2:
Emi ma troche kataru mam nadzieje ze nie rozlozyc sie do srody bo maja dzien babci i tesciowa ze swoim tż maja przyjechac.
natalka witaj
;-)
mama.o. ja mam po corci starszej X-landera XA 3w1 z fotelikiem maxicosi
mi_lva podoba mi sie imie Tymoteusz
:tak: super ze imie wybrane
futurystka nie znam takiego przesadu ale nie przejmowalabym sie takim gadaniem
;-) nam mowili zeby nie kupowac wozka dopoki mala sie nie urodzi itd. itd. olalam to wozek kupilismy w grudniu Emi urodzila sie w marcu.
czekamy na igorka fajna przecena :-D sie tesco postaralo :szok: ja juz 2 razy robilam toxoplazmoze,morfologia na co druga wizyte,mocz na kazda wizyte oprocz tego AFP ok.17 tc,glukoze z krwi oprocz tego mialam dzis tzw. krzywa cukrowa 3 punktowa HBS,OWA to sie jeszcze powtarza pod koniec ciazy.Oprocz tego robi sie grupe krwi ja mam z poprzedniej ciazy grupe krwi juz oznaczona.
asku fajnie ze kaska wpadnie tylko uwazaj na siebie.Niedobra plyta mam nadzieje ze sie jej odwidzi ;-)
asiulka witaj
morela moj gin badal mi piersi na pierwszej ciazowej wizycie:tak: a paciorkowca robic sie ok.36 tc pod sam koniec. Co do badania glukozy to zeby badanie bylo w 100% wiarygodne i zeby nie bylo ubytku energii powinno sie siedziec pod gabinetem i nie przemieszczac.Jest to tez niebezpieczne bo moglas np. zasłabnac w drodze do domu lub w drodze powrotnej do gabinetunagu
brownagula fajnie USA :tak: tylko co 3 tyg. to byscie zbankrutowali na bilety lotnicze bo drogie sa bardzo. Oby sie udało trzymam kciuki :tak:
sylwuska przy 18 miesiecznym dzidziolku to nie dziwie sie ze nie masz czasu na kompa bo to najgorętszy okres w zyciu dziecka moim zdaniem ;-)
patrra widzisz a w PL nie zaleca sie z kolei picia tranu w ciazy ze wzgledu na zawartosc wit.A .Co kraj to inne postepowanie w ciazy :tak:

reklama
Natalka bardzo ładne to łóżeczko :)) i widać że ma dużo elementów, i za jednym zamachem jest większość co potrzeba i dobry materac :tak:
My na szczęście łóżeczko już mamy :) co prawda turystyczne więc nie takie wypasione jak to :))
sylwuskavol ty już masz dzieciaczka, i widzę że akurat taki wiek że zaczyna się wszytskim interesować,więc oczy dookoła głowy :)) niedługo żadna z nas nie będzie miała czasu chyba nawet po nosie się podrapać :-D a ja i tak się nie mogę tego doczekać :))
Ja też jestem strasznie nerwowa, nie wiem czy to przez burzę hormonalną czy co???:confused: nawet mnie wkurza już, jak ktoś się zapyta jak się czuję, gdy robi to codziennie,lub kilka razy dziennie...mam ochotę wybuchnąć...wykrzyczeć i zacząć rzucać mięsem "no przecież wczoraj/przedwczoraj/dwie godziny temu pytałaś/eś o to samo więc przez ten czas raczej nic się nie zmieniło" czy coś w tym stylu ;)dziwię się że mój mąż ze mną wytrzymuje i jakoś moje humorki znosi ...

Patrra89 Witaj :)) kolejna siusiakowa mama :D My akurat imię mieliśmy już wybrane hoho temu... kilka lat temu :D więc ten problem mieliśmy z głowy od początku jak wiemy że będzie chłopak :tak:
ewe wiesz póki co to tylko takie gdybanie... Kiedyś mówił coś o Norwegii, myślałam że mu przeszło, wczoraj powiedział, że cały czas za nim chodzi wyjazd, bo tutaj nie ma perspektyw na przyszłość...
A jak zapytałam dlaczego akurat USA, to powiedział że chciałby robić to co tutaj, w tej samej firmie, a akurat pracuje w firmie amerykańskiej....
Za mną też chodził wyjazd, ale jakoś głośno o tym na razie nie mówiłam, bo wiadomo...Mam nadzieję że znajdziemy rozwiązanie odpowiednie dla Nas i że jakoś się to wszystko ładnie ułoży :)

Dziś mąż mi poprawił humor :) ja leżę sobie w pokoju, a on robił sobie kanapki do pracy bo było już przed 13, a on na 14 do pracy.
-dziubek, która jest godzinka???
-12.47...
za chwilę...(ja)
-ale przecież masz zegarek na kuchence,to po co pytasz mnie?
-a bo ja lubię słuchać twojego głosu :D

a kiedyś poszliśmy do koleżanki i mówi tak(ta koleżanka)
"wiesz ja Ci coś powiem...ale nie obraź się...ty Rafał też się nie obraź(Rafał to mój mąż)"
ja nie wiem o co chodzi...
"Bo wiesz ty masz taki słodki głosik przez telefon :-D kiedyś jak wieczorem do Ciebie dzwoniłam, to masz taki głosik` do podusi` że tylko słuchać Cię przed snem dla kolorowych i słodkich snów, i słuchać i słuchać i słuchać " :-D

Może powinnam robić z tego jakiś użytek zarobkowy xD

Do góry