reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Ayran rzeczywiście mieszkanie ładne z tego co widać na zdjęciu...eee znajomy nie ucieknie :) a ile macie tam pokoi że jeszcze kogoś bierzecie?

Natalka2014 witaj :) zapraszamy i powiedz coś o sobie :) Ja też na początku miałam brak motywacji ale dziewczyny mnie szybko doprowadziły do ładu jak zaczęłam czytać o ich zakupach :) w sumie też jeszcze nic nie kupiłam. Mam parę ubranek w spadku, wanienkę ... Pokaż link z łóżeczkiem :)

Natuszka widzisz :) majowe mamy chyba potrzebowały :-p:-p zasnęłam jak było jasno a obudziłam jak ciemno :p

Morelko
często nam twardnieje brzuch ale ciężko powiedzieć co Tobie było...a teraz jak? Z tego co piszesz później to przeszło :-) więc już teraz tak będzie :) Ja też jestem w pierwszej ciąży :)

CzekamyNaIgorka nooo to majowa rodzinka będzie jakby co :-p super . A czemu czekacie aż do porodu z kupnem?

Mama super sprawa basen i wręcz wskazane dla ciężarnych się poruszać :) ja niestety nie umiem pływać :-pale nie wiem jak jest odnośnie chorego pęcherza...chyba nie bardzo ;-)

mi_lva eeee to szybko Wam poszło z tym imieniem, my jeszcze nie mamy :-(Tymoteusz :-) fajne

futurystka :-D:szok::-D kolejny zabobon :) Ja nic nie robiłam do 3 miesiąca to fakt ale potem jak poszłam to od razu malowanie i ścinanie...teraz w lutym też mam zamiar. Myślę że najgorzej z rozjaśnieniem :no: i to bym odradzała. Odnośnie malowania to teraz są farby nie bardzo szkodliwe i nic się na pewno nie stanie...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Witam piękne. Dzisiaj w nocy nawet pospałam tylko luby się rozpychał...śniegu na dworze sporo ale nie zasypało więc chyba się obejdzie bez odśnieżania...ok 14 wyruszam na wizytę bez usg i po zwolnienie...potem do pracy sporawy kawałek muszę przejść :-( bo auto nam nie rusza :-( więc w domu pewnie będę późnym wieczorem.
Wczoraj luby zrobił też kapustkę zasmażaną także mamy co jeść :-) Robak w nocy słabo się ruszał a rano nic nie czułam, troszkę mam pietra :baffled: bo już dawno powinnam czuć kopniaki...Teraz piję kawkę bo zachciało mi się zamiast śniadania a potem coś przekąszę...

reklama
Natalka 2014 witaj :-)
nana7ma wszytskie się martwiłyśmy co się dzieje że tak długo nie zaglądałaś...tak długo byłaś w szpitalu? najważniejsze że wszytsko w porządku z Tobą i chłopcami :*
Ayran- wow bardzo ładne mieszkanie :)) obu dobrze się Wam mieszkało :D
Morela mnie też w nocy wzięły jakieś skurcze :o przestraszyłam się, ale za chwilę przeszło... :)
CzekamyNaIgorka to u Ciebie wszyscy majowi ? ;-) u mnie to wszyscy jesteśmy porozrzucami-ja styczeń, mąż czerwiec a Kuba na ma termin na maj ;) U mnie też jest textile house :) bardzo lubię tam chodzić, nawet znajdę często gęsto "coś" dla siebie :)
Może mąż będzie miał prezent urodzinowy i urodzi się syn :D
Mama.O my już mamy wózeczek :) trafiliśmy okazyjnie, niby używany ale jak wypraliśmy, wygląda jak funkiel nówka ;-) gdyby nie to że koła są troszkę zdarte to bym pomyślała że prosto ze sklepu :)
gwiazdeczka ja juz mam tyle siwych włosów że hoho :D już widziałam u siebie pierwsze siwe jak chodziłam do szkoły średniej :szok:

wczoraj byliśmy u znajomej, naoglądaliśmy się horrorów i w nocy bałam się spać, i śniły mi się jakieś spleśniałe kanapki z szynką :confused:
Wystawiam codziennie pościel na balkon, aż przyjemniej się śpi pod taką przewietrzoną ;-)
Wczoraj tak się zasiedzieliśmy że oglądamy film u znajomej a ja nagle "O nie!... my mamy pościel na balkonie" a było juz po 19... zanim przyszliśmy to była 20, i czekaliśmy godzinę żeby się zagrzała ta pościel w domu :-D
Dziś mnie wzięła ochota na krupniczek :) a na drugie rozmrażam mielone, będą z sosikiem i kaszą i buraczkami :)

Diabliczka - 3 pokoje, tj duży salon z kuchnią i 2 sypialnie :) Więcej niż 2 lata tam nie pomieszkamy, a wczesniej nie trzeba nam osobnego pokoju dla dziecka :)

Mówicie że w ciąży nie można farbowac ani ścinać włosow ? ;D Ja robiłam jedno i drugie ;D w sumie farbowałam jeszcze jak nie wiedziałam że jestem w ciąży (pierwszy test wyszedł mi negatywny a już byłam !) i bylam załamana, bo chciałam mój naturalny jasny brąz, a wyszedł prawie czarny xD I zastanawiałam się jak fryzjerka może tak z****ć kolor. No i poźniej się wyjaśniło, podobno to hormony.... A ścinałam już ze 3 razy :)

Mnie dzisiaj czeka nieplanowana wycieczka do Mamy.... Mam w przyszłym tygodniu egzamin inżynierski i muszę się przygotować z paru przedmiotów które mialam w zeszłym roku, a notatki z okazji przeprowadzki wywiezione do mamy żeby nie zaśmiecały -.- grrrr. A jak już pojade to nie ma sensu dzisiaj wracać tylko dopiero jutro rano, bo to 1,5 h pociągiem w jedną stronę. No nic, zjem sobie z tej okazji Maca na dworcu po pocieszenie :D

Diabliczka jakoś nie jesteśmy przekonani, żeby teraz kupić łóżeczko i wózek, chyba ze to się jeszcze zmieni i kupimy wcześniej :-D
Brownagula u mnie wszyscy majowi :-D Tak się dobralismy :tak:
Ayran ja farbuję włosy na czarno, zawsze farbowałam co 3 miesiące bo potem miałam odrosty. Teraz ku mojemu zdziwieniu po pół roku nie mam odrostów, albo to hormony działają albo nie wiem. A farbuje szamponem, nie farbą

Witam nowe Majóweczki :-D

Jutro czeka mnie chyba ta nieszczęsna glukoza, tak odkładałam, ale od niej nie ucieknę...:-D

Co do wyprawki dla Maluszka, to ja chyba jestem najdalej w polu... codziennie sobie mówię, że dzisiaj coś już kupię.. i nic...
Podejrzewam, że jak już zacznę, to wpadnę w wir zakupowy :-D

Ostatnio bardzo się rozczulam, jak widzę choćby na zdjęciach takie Maleństwa... no po prostu większego cudu nie ma!!! :-)

AYRAN zabiję za maca :wściekła/y::laugh2:

MI_LVA Tymek Dymek :-D

NATALIO kwota wyprawki to bardzo indywidualna sprawa ;-)

nie zgodzę się z tym, że nadając imię nadaje się charakter :-D Mój Antoni zgadza się jedynie jako gawędziarz ;-) gubi wszystko (a ponoć Antoni od zguby uchroni ;-) ), w pokoju ma syf syfów i 200m mułu ;-)

znalezione ;-)
Według astrologów Antoniowie są duszami towarzystwa, kochają barwne, urozmaicone życie, często kierują się porywami serca. Bywają świetnymi gawędziarzami, dbają o dobrą opinię, nie popełniają gaf.
duszą towarzystwa to on jest :tak: najbardziej znane dziecko w przedszkolu, na treningach i na osiedlu ;-)

miałam mieć dwa weekendy wolne i :dry: będę mieć teraz dwa pracujące pod rząd :dry: zmiennik rozchorował się, dodatkowo ferie się zaczynają, więc wyjeżdża ... nic to, będzie więcej kasy na remont :-D

Ostatnia edycja:
Aśku bo to może taki kamuflaż jest :tak: zanim dorośnie to może się jeszcze dużo zmienić :-)

To może napiszę coś o sobie

Mieszkam z mężem niedaleko Gdańska w domku, mieszkamy już sami, ponieważ domek dostaliśmy od rodziców w prezencie ślubnym także mieliśmy już na starcie z górki. Oczywiście wykończenie było na naszej głowie ale już wszystko mamy na szczęście bo teraz dzidzia w drodze to nie wyobrażam sobie tego kurzu i wiecznego sprzątania :tak:
Niedaleko mieszka teściowa:angry: ( kiedyś myślałam że to jakiś mit o tych złych teściowych ).
Mąż ma własną działalność a ja siedzę w domku i odpoczywam na zwolnieniu bo ciąża od początku była pod stałym monitoringiem :zawstydzona/y: ale już jestem na tyle daleko że mogę być spokojna. :-)

No to się rozpisałam ;-)

cześć dziewczyny,

codziennie sobie obiecuję, że napiszę, ale jakoś słabo to tej pory mi wychodziło :zawstydzona/y: jakaś w tej ciąży jestem gapa, nic nie pamiętam i niewiele mi się chce ;-) ale obiecuję poprawę i będę częściej pisać do Was, bo już dostaje na głowę od siedzenia w domu...mąż wraca do domu dopiero po 17-ej, więc całe dnie sprzątam, leżę, czytam książki no i oczywiście oglądam strony z rzeczami dla maluszków :-) jak już Was doczytam to mam nadzieję włączę się na stałe w rozmowy:-)

Natalka2014, skąd dokładnie jesteś? Bo ja też spod Gdańska, a szczegółowo to z Kowal :tak: I napisz w którym jesteś tygodniu, bo nie masz suwaczka...

reklama
Z tym pęcherzem to ja juz sama nie wiem
Mi się wydaje, że to podrażnienie od piasku z kamienia z nerki bo mocz wykrył. W czwartek do lekarza idę więc mi powie czy mogę czy nie ale brak mi ruchu.
Łażą za mną kolory beżowy/biały i jeże. W każdej ciąży łaził za mną jakiś kolor i zwierzak. Z Matim podobał mi się kolor szary/niebieski i żyrafy. Z Sergiem seledynowy/morelowy i żółwie... heh też macie takie fiksacje? Ciężko mi z tym wózkiem zdecydować bo bym chciała i wygodę dla dziecka i praktyczność dla mnie.
Ja farbowałam włosy w ciąży i ścinałam ale przyznam, że wszystkie zabiegi na włosach w ciąży mi nie służyły. Kolor zawsze nie taki i problemy potem ze skórą głowy...a potem to już gubienie na potęgę. Teraz więc wzmacniam żeby przy karmieniu nie wyłysieć.
Z imionami też nie wiem jak jest. Bałam się swoim synom przez to nadawać imiona. Wybór zostawiłam rodzinie. Mama na porodówce krzyknęła Mateo i zostało bo ja przesądna jestem i się podobno imienia dziecku nie zmienia. Nie chciałam żeby dzieci nosiły takie imiona jakie mają bo się naczytałam i napatrzyłam na imienników i ooo proszę się okazuje, że jak się dzieciak zowie ma nikły jak żaden wpływ na charakter. Chociaż cech podobnych trochę jest ale biorę na to poprawkę. Zawsze przecież mogę się mylić :-D. I tym razem imię wybrał tatuś ( czysto słowiańskie- rodzina się nie może pozbierać)a ja kicham byleby zdrowy był. Tymuś piękne imię wstępnie i ten nasz maluszek miał się tak nazywać, jednak decyzja zapadła inna. Mi pozostały 2 imiona ( bo bez 2 imienia jak bez duszy - tak mawiała moja babcia)( ja mam tylko jedno). Więc Mateo jest też Januszem , Sergio Tomaszem a 3 bąbelek będzie Łukaszem i cześć pracy.
Jak tak spojrzeć z dystansu to uśmiać się można trochę i dobrze śmiech to zdrowie :-). Chociaż nie zawsze mi w tej ciązy do śmiechu jestem strasznie roztargniona ostatnio do tego stopnia, że zaczęłam jeździć jak pirat samochodem po ulicach i strasznie jakaś taka płaczliwa się zrobiłam a Wy?
Jeny ale ze mnie okropna gaduła i tylko o sobie piszę fuuuu. Przepraszam postaram się poprawić.

Do góry