reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

gwiazdeczka - widzę duża znajomość tematu :D aerobiki już trochę ćwiczę (rower, delikatne bieganie, czasem rowerek stacjonarny lub szybki spacer), więc teraz po prostu chcę to przeplatać z innymi ćwiczeniami, właśnie siłowymi (bo uważam że im różnorodniej tym lepiej :D). A o jodze właśnie myślałam, i chcę ćwiczyć (zresztą już ćwiczyłam trochę przed ciążą, więc nie jest to dla mnie nowość). Więc jeżeli mówisz że to mięśnie głębokie, to domyślam się że one są lepsze dla tego co mi jest potrzebne. Bo nie chodzi mi o wyrabianie pięknej sylwetki (to sobie będę robić zapewne po ciąży :D), ale o to aby lepiej mi się nosiło za kilka tygodni wielki brzuchol plus łatwiej się rodziło. A to chyba głównie mięśnie głębokie za to odpowiadają ? Plus joga rozciąga i też to baaardzo sie przyda nam :).

Aśku - wiem że to kontrowersyjne tutaj, ale własnie na normalnym rowerze :). Zdaję sobie sprawę z ryzyka, ale staram się jeździć wolno i ostrożnie :). A kontrola pulsu to tylko tyle żeby nie czuć braku tchu i móc swobodnie rozmawiać np. Twój organizm dokładnie Ci powie kiedy ma dość, także ja mu ufam ;).

Heej, fajny pomysł z tą komodą...

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Was piękne. Dzisiaj w nocy nic a nic nie spałam, luby też widziałam się kotłował...dopiero gdzieś ok 5 zasnęłam :-( ehhh omęczyłam się jak głupia...teraz śniadanko i ok 14 trzeba będzie się zbierać na wizytę, szkoda że bez usg :-(

Makao
a dzwoniłaś do swojego gina czy sama kontrolujesz...infekcje intymne to chyba jedne z najgorszych :-( Trzymaj się kochana
Edit Matko!!! To mnie teraz wystarszyłaś...:szok: z Jankiem nie ma kto zostać? Jakaś sąsiadka czy koleżanka? Sama nas wręcz "wysyłasz" na sprawdzenie więc Ty też śmigaj...Mnie ostatnio też złapał skurcz z tym że okropnie bolący, chwilę to trwało ale potem już były kłucia, wyleżałam się wzięłam nospę i jakoś przeszło...ale każdy organizm jest inny :-(

brownagula widzisz? Szybko minie i już będziesz się cieszyć domkiem...Ja cały czas myślę o tej Twojej sąsiadce...i nie mogę się skupić...może zapytaj a nóż Ci powiedzą :-( Ciekawe ile ma lat skoro nie może utrzymać dziecka...ehhh szkoda mi jej na prawdę :-(

Aśku ojjj tam po wolnym ciężko zwlec się...Ja już mam z głowy te poranne wstawanie kiedy jeszcze ciemno było a Ty ledwo na patrzałki widziałaś i kawusia :-) / Okropny sen :szok: nie dziwne że się spociłaś

gwiazdeczka gratulacje Ja też od wczoraj czuje i czekam na tą chwilę kiedy już będzie fest...wczoraj mamcia mi napisała piękny esemesik
" Jak już się zaczęło to będziesz często już czuła, a to nóżkę wystawi...ciesz się bo to jest fajne. Później już niepowtarzalne , ciesz się każdą chwilą...tata kiedyś a dawno to było :) kładł się obok Mnie albo kładł rękę na brzuchu i słuchał..."

martuska noooo noooo to wykorzystać na maxa te miodowe dni a nawet tygodnie :) chwilo trwaj! :-)

mi_lva a Ty kochana kiedy masz usg? Ja to nawet nie mam żadnych proroctw...dopiero w styczniu będę pierwszy raz pytać o płeć :tak:
Edit a widzisz? Ja mam 14 stycznia więc będziesz pierwsza :* Ja też ostatnie miałam w listopadzie :-( ale tak to jest na Nfz

Pampuszku
no chyba mały za mało Cię kopie skoro przyszło Ci do głowy jeżdżenie na rowerze...:szok: Musisz spasować kochana...wiadomo jak się ciagle jest w ruchu to nie ma aż takich przeciwskazań , natomiast jak od czasu do czasu ćwiczysz to jest za duży wysiłek...nu nu nu Ale czytam dalej że z tego co piszesz to ciągle jesteś w ruchu :) Fajnie bo będziesz miała lżejszy poród :) Mi lekarz już na samym początku wręcz zabronił bo miałam ostre skurcze :/ a dojeżdźałam do pracy, więc luby mnie podwoził :)

Pampuszek z wyksztalcenia jestem doradca zywieniowym a sport I odzywianie to byl moj ulubiony przedmiot na studiach :-) I masz racje glebokie miesnie to te odpowiedzialne za ladna postawe, to te ktore pomoga nam trzymac brzuszki bez zbytniego obciazania kregoslupa a ze jest to tez forma medytacji I relaksacji to niektorzy uwazaja, ze ulatwia porod :-)

diabliczka - ja jestem szczególnym przypadkiem, bo we wrześniu jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży zaczęłam sobie bardzo intensywny program ćwiczeń interwałowych. Generalnie jakieś siłowe przeplatane z intensywnym cardio czy jakoś tak. W każdym razie dziwiłam się czemu jak skończę te ćwiczenia to prawie mdleję :p. Wcześniej w wakacje też miałam sporo ruchu, bo tu rower, tu intensywne łażenie po górach, więc wysiłek to nie jest dla mnie nowość :p. W każdym razie nie przekonacie mnie do porzucenia roweru, i tak zaraz spadnie śnieg to ta aktywność odpadnie :p. No i jak zacznie mi przeszkadzać brzuch to na pewno nie będę jeździć :p. Teraz już trochę muszę na boki nogami pedałować :p.

gwiazdeczka - teraz tylko muszę swoją matę do jogi poszukać... bo ostatnio ją widziałam przed przeprowadzką, a wtedy dużo rzeczy się gubi :p.

Ogółem dzielę się z Wami dobrą nowiną, że będziemy znowu na "swoim" od marca. Tzn. swoim wynajmowanym :p. Na razie mieszkamy osobno, musieliśmy się wyprowadzić z wspólnego mieszkania, a teraz wynajmiemy coś sami. I jeszcze się zastanawiamy nad ślubem...

PAMPUSZKU ;-) kontrowersja nie kontrowersja ;-) twój wybór, twoje ryzyko ;-) ty możesz jeździć ostrożnie, inni niekoniecznie :dry:
tak na marginesie, Futurystka też uważała się za ostrożnego kierowcę ;-)
a z pulsem chodzi raczej o to, by maluszka nie zamęczyć ;-) Mrówek strasznie skakał i się prężył po nawet najdrobniejszej jeździe ;-)

Dokładnie Twoje zdrówko i ryzyko :) masz swój rozum :-) ale uważaj na siebie, tym bardziej że teraz brzuszek jest już wypukły :*
Nooo i spore zmiany :) super Marzec już niedługo :)

Witam po weekendzie.
Diabliczka, Danusia, bajka- mój wzrok też się pogorszył. Oglądając pogodę zastanawiam się czy będzie 1 czy -1. W pierwszej ciąży też tak miałam i po porodzie powolutku wszystko wróciło do normy, więc mam nadzieję , że i tym razem tak będzie.
Makao-mnie wanna pomaga więc mam nadzieję, że będzie ok. Gdyby nie, to szybko na IP.
Aśku-straszny ten sen
brownagula- daj znać czy wychodzisz do domku

Juz po świętach i pora wrócić do normalności. Wczoraj weszłam na wagę i szok:szok: Znowu wracam do picia wody, bo napoje gazowane mają zdecydowanie za dużo cukru.

witajcie kochane,

u nas znów od rana mega słoneczko a na dworze bardzo przyjemnie:)
Aśku ja też mam wizytę 2 nie mogę się już doczekać:p
Makao kochana najlepsza na te infekcje to jest kąpiel z wcześniej przygotowanym naparem rumianku i takie podmywanie się już jak będziesz wychodzić z wanny i posmarowanie maścią clotrimazolum mi tylko to pomogło bo po antybiotykach to mnie tak piekło jeszcze gorzej nie mogłam siedzieć ani siusiać auu...

Makao tylko z gorącą wodą nie przesadzaj! Jak nie przejdzie to jedź sprawdzić na IP, nie ma się co szczypać :happy2:
mi_lva a "Sezon burz" przerobiliście? Bo my tak, mężu ode mnie dostał na imieniny.
Aśku ja myślałam o takim przewijaku nakładanym na łóżeczko, żeby miejsce zaoszczędzić. Mam komodę w pokoju docelowo dziecięcym, ale ona zbyt wysoka jest. No i wczoraj u znajomych oglądałam super wanienkę rozkładaną, też taką kupimy. Oni są bardzo zadowoleni. Coś takiego:
WANIENKA SKŁADANA FLEXI BATH ORANGE (3832240461) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Tak się znowu zastanawiam, czy nie przesunąć usg o tydzień (wstępnie 07.01). Mam wrażenie, że Wy wszystkie idziecie później na to połówkowe, ja będę wtedy w 19t3d. Z drugiej strony już nie mogę się doczekać, chciałabym poznać płeć i zacząć trochę kupować ubranek i innych cacuszek.

Ostatnia edycja:
reklama
ZOSIUSAMOSIU ja mam komodę coś w tym stylu ;-)
c00f53c1bcf741ed817e32e9072574f4.jpg
i na tym miałam przewijak (właśnie ten, który można na łóżeczku trzymać) :-)
wanienki (sztuk trzy) mamy normalne :-) ze stojakiem ;-)
przewijak mam, tylko komodę dokupić ;-)

Załączniki

• c00f53c1bcf741ed817e32e9072574f4.jpg
    c00f53c1bcf741ed817e32e9072574f4.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 41
Do góry