reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

reklama
witam poniedziałkowo zapowiada się piękna pogoda:-D
aesthete o super że jest jakaś fanka bo mało kto zna tą sagę wiedźminską a nikt nie pomyśli że to jest takie rewelacyjne:-D
diabliczka00 cieszę się razem z tobą gratuluję ruchów:-D
Makao uważaj na siebie i daj znać jak co trzymam kciuki żeby było ok:tak:
Aśku takie sny są okropne później pół dnia nie można dojść do siebie polecam po przebudzeniu popatrzeć na niebo wtedy jakoś szybciej się sny zapomina serio:tak:
też jestem mega ciekawa twojego usg:-D ja to się chyba ostatnia dowiem:-(

dziś na zakupy i postaram się wymienić moją bluzeczkę ciążową na ciut większą bo boję się że później w nią nie wejdę ale moja urocza teściowa nie ma paragonu więc nie wiem jak to będzie:dry:
otworzyli u nas Hebe tak tam ładnie i całkiem nie drogo i takie inne produkty już nie mogę się doczekać buszowania tak sam na sam bo ostatnio byłam z M a on za mną się smęci i mnie drażni jak ja muszę wszystkie etykietki poczytać:sorry2:;-)

To podobnie jak ja.. Ja mam 7 styczen a nie widzialam od 14 listopada.. I to bedzie moje ostatnie USG teraz w styczniu. No chyba, ze nie pokaze to wtedy pojdziemy prywatnie.. Wczoraj sie gapilam w zdjecia z ostatniego USG :-) echh juz nie moge sie doczekac!

Juz na FB pisalam, ale napisze jeszcze raz bo jestem panikara! Dzien przed wigilia zjadlam oscypki przekonana, ze robi sie je z pasteryzowanego mleka.. I sie teraz martwie.. bo okres inkubacyjny listeriozy moze nawet osiagac kilka miesiecy :-(

Hej, ja też mam 7 stycznia wizytę! :) Nie wiem czy dowiem się wtedy jaka płeć, możliwe że dopiero na połówkowym, które będzie pewnie kilka dni później :). Bo mój lekarz to nie jest specjalistą do USG i ja tam nie wiem czy on to zobaczy :p.

Co tam słychać majóweczki ? Dawno nie właziłam na forum :)

Już wszystkie czujecie ruchy ? Brzuszki się powiększyły ? :D

Ja czuję ruchy jakoś od 18 tygodnia :DD. I to już takie konkretne (wszyscy pisali o jakichś motylkach, bąbelkach... a mały mnie zwyczajnie kopie :p). Brzuch mi też się już zwiększył, i okazuje się że na razie mało przytyłam w ciąży, bo mój organizm ma duże rezerwy tłuszczu, więc się cieszę, bo myślałam że skończę jako wieloryb, a nie jest źle! :)).

I z niusów w końcu powiedzieliśmy naszym rodzicom o ciąży i rodzinie ogólnie, więc już jest fajnie :D.

Teraz taki problem że wrócę za tydzień na uczelnie po przerwie świątecznej, i coś czuję że mój brzuszek już będzie widać... stwierdziłam że nie chcę go ukrywać, ale niech się jeszcze trochę powiększy, żeby było widać że to ciąża :p. Bo co z tego że ukryje, jak każdy będzie wiedział że jestem w ciąży, jeżeli już nie wiedzą :p.

No, i ostatnio byłam dwa razy na rowerze, w tym raz za długo i za intensywnie, no ale nic się nie stało... troszkę zmarzłam, troszkę się zmęćzyłam, ale nie czułam się źle :). Ale dziś coś czuję jakbym miała byc chora, i mam nadzieję że będzie ok, bo nie chcę żeby mały cierpiał :p.

Teraz zabieram się niedługo za jakieś ćwiczenia dla ciężarnych. Znacie jakieś ćwiczenia na wzmacnianie mięśni ? Bo aerobik mnie nie interesuje :p.

gwiazdeczka - nie przejmuj się, zapytaj się w styczniu swojego lekarza. Poza tym jestem przekonana że nie każde mleko niepasteryzowane zawiera listeriozę :). Będzie ok na pewno :).

Pampuszku tutaj nie wiedza co to oscypki :p ale wytlumacze I zobaczymy.. a co do cwiczen to aerobic jest bardziej na poprawe krazenia, serce, dotlenienie sie ale z budowa miesni to bys musiala cwiczyc z dwie godzinki conajmniej! Na miesnie lepsze sa cwiczenia wysilkowe typu ciezarki (nawet dla kobiet- nie mamy na tyle testosterone wiec miesnie jak u facetow nam sie nie wyrobia), przysiady, pompki.. Ale w ciazy to lepiej zapomniec o podnoszeniu ciezarow I skupic sie na budowie miesni glebokich, najlepsza na to jest joga! Jak masz miesnie glebokie (nie wiem czy to poprawna nazwa po polsku ale mam nadzieje, ze wiesz o co mi chodzi) to odbudowa miesni tych widocznych bedzie duzo latwiejsza! Wpisz na youtube joga dla ciezarnych albo pregnancy yoga- do wyboru do koloru :-). Ciesze sie, ze rodzina dobrze przyjela wiadomosci o ciazy!

reklama
PAMPUSZKU na jakim rowerze byłaś? mam nadzieję, że nie na normalnym, a na stacjonarnym ;-) na normalnym rowerze nie powinno się niestety jeździć ;-) z uwagi na fakt, że możesz mieć wypadek ;-) tak więc stacjonarny :tak: wiem, wiem, ja też z tego powodu cierpię ;-) a na stacjonarnym za szybko się nudzę ;-) dodatkowo musisz bardziej kontrolować swój puls ;-)

przy Mrówku miałam normalną, sosnową komodę z lidla :-D kupioną za 99 zł ;-) i na niej przewijak :tak: super się sprawdzało takie rozwiązanie ;-) a komoda do dzisiaj u Mrówka stoi ;-) następną też kupię normalną ;-) taką by pasowała mi do sypialni :-D

Do góry