reklama
mi_lva
Fanka BB :)
witam poniedziałkowo zapowiada się piękna pogoda
aesthete o super że jest jakaś fanka bo mało kto zna tą sagę wiedźminską a nikt nie pomyśli że to jest takie rewelacyjne
diabliczka00 cieszę się razem z tobą gratuluję ruchów
Makao uważaj na siebie i daj znać jak co trzymam kciuki żeby było ok
Aśku takie sny są okropne później pół dnia nie można dojść do siebie polecam po przebudzeniu popatrzeć na niebo wtedy jakoś szybciej się sny zapomina serio
też jestem mega ciekawa twojego usg ja to się chyba ostatnia dowiem:-(
dziś na zakupy i postaram się wymienić moją bluzeczkę ciążową na ciut większą bo boję się że później w nią nie wejdę ale moja urocza teściowa nie ma paragonu więc nie wiem jak to będzie
otworzyli u nas Hebe tak tam ładnie i całkiem nie drogo i takie inne produkty już nie mogę się doczekać buszowania tak sam na sam bo ostatnio byłam z M a on za mną się smęci i mnie drażni jak ja muszę wszystkie etykietki poczytać;-)
aesthete o super że jest jakaś fanka bo mało kto zna tą sagę wiedźminską a nikt nie pomyśli że to jest takie rewelacyjne
diabliczka00 cieszę się razem z tobą gratuluję ruchów
Makao uważaj na siebie i daj znać jak co trzymam kciuki żeby było ok
Aśku takie sny są okropne później pół dnia nie można dojść do siebie polecam po przebudzeniu popatrzeć na niebo wtedy jakoś szybciej się sny zapomina serio
też jestem mega ciekawa twojego usg ja to się chyba ostatnia dowiem:-(
dziś na zakupy i postaram się wymienić moją bluzeczkę ciążową na ciut większą bo boję się że później w nią nie wejdę ale moja urocza teściowa nie ma paragonu więc nie wiem jak to będzie
otworzyli u nas Hebe tak tam ładnie i całkiem nie drogo i takie inne produkty już nie mogę się doczekać buszowania tak sam na sam bo ostatnio byłam z M a on za mną się smęci i mnie drażni jak ja muszę wszystkie etykietki poczytać;-)
gwiazdeczka88
Makao koniecznie nas informuj co sie dzieje! Milego odpoczynku!
Milva to kiedy masz USG?
Milva to kiedy masz USG?
mi_lva
13 stycznia i oby mały ładnie pokazał co ma między nogami nie widziałam go od 16 listopada:-(
gwiazdeczka88
To podobnie jak ja.. Ja mam 7 styczen a nie widzialam od 14 listopada.. I to bedzie moje ostatnie USG teraz w styczniu. No chyba, ze nie pokaze to wtedy pojdziemy prywatnie.. Wczoraj sie gapilam w zdjecia z ostatniego USG :-) echh juz nie moge sie doczekac!
mi_lva
robię tak samo już tak tęsknie no ale co zrobić jeszcze troszkę wytrzymamy:-)
gwiazdeczka88
Juz na FB pisalam, ale napisze jeszcze raz bo jestem panikara! Dzien przed wigilia zjadlam oscypki przekonana, ze robi sie je z pasteryzowanego mleka.. I sie teraz martwie.. bo okres inkubacyjny listeriozy moze nawet osiagac kilka miesiecy :-(
Hej, ja też mam 7 stycznia wizytę! Nie wiem czy dowiem się wtedy jaka płeć, możliwe że dopiero na połówkowym, które będzie pewnie kilka dni później . Bo mój lekarz to nie jest specjalistą do USG i ja tam nie wiem czy on to zobaczy .
Co tam słychać majóweczki ? Dawno nie właziłam na forum
Już wszystkie czujecie ruchy ? Brzuszki się powiększyły ?
Ja czuję ruchy jakoś od 18 tygodnia D. I to już takie konkretne (wszyscy pisali o jakichś motylkach, bąbelkach... a mały mnie zwyczajnie kopie ). Brzuch mi też się już zwiększył, i okazuje się że na razie mało przytyłam w ciąży, bo mój organizm ma duże rezerwy tłuszczu, więc się cieszę, bo myślałam że skończę jako wieloryb, a nie jest źle! ).
I z niusów w końcu powiedzieliśmy naszym rodzicom o ciąży i rodzinie ogólnie, więc już jest fajnie .
Teraz taki problem że wrócę za tydzień na uczelnie po przerwie świątecznej, i coś czuję że mój brzuszek już będzie widać... stwierdziłam że nie chcę go ukrywać, ale niech się jeszcze trochę powiększy, żeby było widać że to ciąża . Bo co z tego że ukryje, jak każdy będzie wiedział że jestem w ciąży, jeżeli już nie wiedzą .
No, i ostatnio byłam dwa razy na rowerze, w tym raz za długo i za intensywnie, no ale nic się nie stało... troszkę zmarzłam, troszkę się zmęćzyłam, ale nie czułam się źle . Ale dziś coś czuję jakbym miała byc chora, i mam nadzieję że będzie ok, bo nie chcę żeby mały cierpiał .
Teraz zabieram się niedługo za jakieś ćwiczenia dla ciężarnych. Znacie jakieś ćwiczenia na wzmacnianie mięśni ? Bo aerobik mnie nie interesuje .
gwiazdeczka - nie przejmuj się, zapytaj się w styczniu swojego lekarza. Poza tym jestem przekonana że nie każde mleko niepasteryzowane zawiera listeriozę . Będzie ok na pewno .
Co tam słychać majóweczki ? Dawno nie właziłam na forum
Już wszystkie czujecie ruchy ? Brzuszki się powiększyły ?
Ja czuję ruchy jakoś od 18 tygodnia D. I to już takie konkretne (wszyscy pisali o jakichś motylkach, bąbelkach... a mały mnie zwyczajnie kopie ). Brzuch mi też się już zwiększył, i okazuje się że na razie mało przytyłam w ciąży, bo mój organizm ma duże rezerwy tłuszczu, więc się cieszę, bo myślałam że skończę jako wieloryb, a nie jest źle! ).
I z niusów w końcu powiedzieliśmy naszym rodzicom o ciąży i rodzinie ogólnie, więc już jest fajnie .
Teraz taki problem że wrócę za tydzień na uczelnie po przerwie świątecznej, i coś czuję że mój brzuszek już będzie widać... stwierdziłam że nie chcę go ukrywać, ale niech się jeszcze trochę powiększy, żeby było widać że to ciąża . Bo co z tego że ukryje, jak każdy będzie wiedział że jestem w ciąży, jeżeli już nie wiedzą .
No, i ostatnio byłam dwa razy na rowerze, w tym raz za długo i za intensywnie, no ale nic się nie stało... troszkę zmarzłam, troszkę się zmęćzyłam, ale nie czułam się źle . Ale dziś coś czuję jakbym miała byc chora, i mam nadzieję że będzie ok, bo nie chcę żeby mały cierpiał .
Teraz zabieram się niedługo za jakieś ćwiczenia dla ciężarnych. Znacie jakieś ćwiczenia na wzmacnianie mięśni ? Bo aerobik mnie nie interesuje .
gwiazdeczka - nie przejmuj się, zapytaj się w styczniu swojego lekarza. Poza tym jestem przekonana że nie każde mleko niepasteryzowane zawiera listeriozę . Będzie ok na pewno .
gwiazdeczka88
Pampuszku tutaj nie wiedza co to oscypki ale wytlumacze I zobaczymy.. a co do cwiczen to aerobic jest bardziej na poprawe krazenia, serce, dotlenienie sie ale z budowa miesni to bys musiala cwiczyc z dwie godzinki conajmniej! Na miesnie lepsze sa cwiczenia wysilkowe typu ciezarki (nawet dla kobiet- nie mamy na tyle testosterone wiec miesnie jak u facetow nam sie nie wyrobia), przysiady, pompki.. Ale w ciazy to lepiej zapomniec o podnoszeniu ciezarow I skupic sie na budowie miesni glebokich, najlepsza na to jest joga! Jak masz miesnie glebokie (nie wiem czy to poprawna nazwa po polsku ale mam nadzieje, ze wiesz o co mi chodzi) to odbudowa miesni tych widocznych bedzie duzo latwiejsza! Wpisz na youtube joga dla ciezarnych albo pregnancy yoga- do wyboru do koloru :-). Ciesze sie, ze rodzina dobrze przyjela wiadomosci o ciazy!
reklama
PAMPUSZKU na jakim rowerze byłaś? mam nadzieję, że nie na normalnym, a na stacjonarnym ;-) na normalnym rowerze nie powinno się niestety jeździć ;-) z uwagi na fakt, że możesz mieć wypadek ;-) tak więc stacjonarny wiem, wiem, ja też z tego powodu cierpię ;-) a na stacjonarnym za szybko się nudzę ;-) dodatkowo musisz bardziej kontrolować swój puls ;-)
przy Mrówku miałam normalną, sosnową komodę z lidla kupioną za 99 zł ;-) i na niej przewijak super się sprawdzało takie rozwiązanie ;-) a komoda do dzisiaj u Mrówka stoi ;-) następną też kupię normalną ;-) taką by pasowała mi do sypialni
przy Mrówku miałam normalną, sosnową komodę z lidla kupioną za 99 zł ;-) i na niej przewijak super się sprawdzało takie rozwiązanie ;-) a komoda do dzisiaj u Mrówka stoi ;-) następną też kupię normalną ;-) taką by pasowała mi do sypialni
Podziel się: