reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

hej hej wtorkowo :-D

od jutra będzie spokój :-D mister burak wyjeżdża ;-) więc luzik guzik :-D dzisiaj dzwonił do mnie, że program jest zły i mam zatrudnić informatyków, by to naprawili ;-) nie miał do czego się dorzucić ;-)

dzisiaj jedziemy po choinkę :-D z tej okazji Mrówek zadziwiająco wspaniały ;-) szybko wstał, szybko ubrał się, szybko zjadł śniadanie :tak: i nawet sam umył zęby bez dyskusji ;-) aaa, i nawet swoje łóżko pościelił :tak: skakał, skakał z radości ;-)

PAT&MOM później :-D to będziesz miewać stópki w żebrach ;-) ewentualnie tak jak Mrówek robił :-D czyli z jednej strony brzucha dupeczka, a z drugiej stópki i rozciąganko :tak: śmieszne i lekko bolesne ;-)
a i jeszcze jak ci w pęcherz walnie, to nie będziesz mieć czasu na myślenie czy zdążysz do kibelka, czy już lepiej sikać w gaciory :laugh2:

Hahaha:D to może lepiej niech pozostanie przy tych leciutkich kopniaczkach ;d dobrze ze łazienka pod nosem, może będę dobiegać :D a i teraz mamy dylemat miedzy Antkiem a Kajtkiem. M mówi ze Kajtek bez majtek i ma być Antek, ale negocjacje trwaja

reklama
W koncu przerwa :-)

Wspaniale jest wypic kawusie z rana (nie pamietam kiedy ostatni raz pilam kawe) pomyslec o kanapce z serem I wymyslec obiad bez uczucie mdlosci :) nie chce zapeszac ale chyba w koncu mi sie poprawia :)

Lena ja wlasnie tez glodna chodze caly czas :/ kiedys jak wstawalam o 5 rano to nic nie jadlam do pierwszej przerwy- po prostu nie moglam nic przelknac. Dzis jak tylko usiadlam przy biurku przed szosta zrobilam sie taka glodna I tak mi w brzuchu zaczelo burczec ze musialam cos zjesc :D jak tak dalej pojdzie to bedzie 20kg do przodu :D
Diabliczka jak sama wszystkiego nie pochlone to sie podziele :D:D bardzo pozno to USG..
Pat super, ze maz zrobil kanapeczki :) jaki romantyk :) ja tam nie lubie porannej TV ale w lozeczku bym sobie z checia polezala teraz :)
Monika super z tym pozwoleniem gratuluje :):)

... a i teraz mamy dylemat miedzy Antkiem a Kajtkiem. M mówi ze Kajtek bez majtek i ma być Antek, ale negocjacje trwaja
Antki :-D oj, energiczne, ciekawskie, lekko nieusłuchane ;-) ale ciepłe i bardzo kochane :tak: i towarzyskie ;-) i gadające, strasznie gadające :tak:

MAKAO metka :-p mniam, mniam ;-) muszę sobie kupić póki mam ogórasy ;-)

diabliczka, Tobie się zaczął dziś 21 tydzień, 14 lutego będziesz pod koniec 29 tygodnia, to za późno na połówkowe. gdyby dziecko urodziło Ci się w tym tygodniu ma 90% szans na przeżycie. może nawet więcej. szukaj prywatnie koniecznie

Ale namieszałam już poprawiam, Makao miałam na myśli 14 styczeń :/ a odnośnie tygodnia ciąży to niby dlaczego 21 tydzień? Wytłumacz mi proszę :) Położna po swojemu liczy i wczoraj też zapisała 20 tydzień, nie wiem w sumie już...
Zadzwoniłam właśnie do swego gina i mu mówię że zaraz będę u niego , ale wczoraj źle się czułam i pojechałam na izbę, nie byłam u niego w domu bo nie miałam środków...a ten "ja pani nie kazałem płacić tylko chciałem przyłożyć i sprawdzić...nie było pani wczoraj , nie było dzisiaj a teraz to ja już jestem zajęty..." Ooooo a umówiłam się z nim na 11 a nie do 11, a nawet jakby to był mój tel przed 11 grubo i weź się dogadaj... powiedział że nie ma już potrzeby jechać bo jak wszystko jest ok to dobrze , po prostu się dzidziuś odwrócił i tak wyszło...więc zawróciłam do domu tylko luby stracił pół dnia na czekanie żeby mnie zawieźć...

futurystka miłego pichcenia :)
pat no to miałaś fajny poranek z tymi kanapeczkami :) potem dzidzia będzie sadzić kopniaki :p
MonikaZgierz oooo to fajnie że już komoda jest :) a dziurki powoli się zalepi :p dużo masz na głowie to przynajmniej nie myślisz o złych rzeczach :*
Aśku ale Ci fajnie wreszcie nastąpi ten dzień bez buraka , a na ile? choinka pewnie żywa? Sama bym się cieszyła :) jak dziecko

Chyba sobie kawkę zrobię i ogarnę coś mieszkanie bo jak słoneczko wyszło to i kurz widać :)

Eh, cos czuje, ze dzisiaj w pracy bedzie meksyk:-p A liczylam na cichy i spokojny ostatni dzien przed urlopem:-D

futurystka o nie, kochana. Ja na zwolnienie ide dopiero koniec marca/poczatek kwietnia;-)

Asku no prosze jak niekotore rzeczy potrafia zmobilizowac dzieci:-)

gwiazdeczka to widze, ze mamy dokladnie tak samo:-D Ja tez przed ciaza nigdy nie jadalm sniadania z samego rana. Czekalam tak minimum 2-3 godziny. A teraz wstaje o wpol do 5 i o 5 koniecznie musze cos zjesc!

Ale namieszałam już poprawiam, Makao miałam na myśli 14 styczeń :/ a odnośnie tygodnia ciąży to niby dlaczego 21 tydzień? Wytłumacz mi proszę :)

tłumaczyłam wczoraj futurystce, więc przeklejam:)

no właśnie leci Ci 22:))) jak byłaś w 3 dni ciąży to byłaś w zerowym tygodniu czy pierwszym? więc skończyłaś 21 tygodni i trwa Twój 22. czyli w niedzielę zaczęłaś 6ty miesiąc. nie jesteś w piątym, bo on się skończył, tylko w 6:)

Eh, cos czuje, ze dzisiaj w pracy bedzie meksyk:-p A liczylam na cichy i spokojny ostatni dzien przed urlopem:-D

futurystka o nie, kochana. Ja na zwolnienie ide dopiero koniec marca/poczatek kwietnia;-)

Asku no prosze jak niekotore rzeczy potrafia zmobilizowac dzieci:-)

gwiazdeczka to widze, ze mamy dokladnie tak samo:-D Ja tez przed ciaza nigdy nie jadalm sniadania z samego rana. Czekalam tak minimum 2-3 godziny. A teraz wstaje o wpol do 5 i o 5 koniecznie musze cos zjesc!

Lenka, wiesz, że zawsze jest ogień przed urlopem:pPPP

Helo!

Diabliczka, bardzo się cieszę że z maleństwem wszystko okej, że się uspokoiłaś tą wieścią!!!:-)

Ja dziś na 14.00 połówkowe - 3majcie kciuki by Bobik tym razem pokazał co tam chowa między nóżkami ;-)Jedziemy z miom Połówkiem, by zobaczył na żywo jak maluch się wierzga-tak dawno go nie widziałam, że nie mogę się doczekać :-)

reklama
Do góry