reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majoweczkowa lista imion naszych fasoleczek ...

W mojej rodzinie i Ł każdy ma drugie imię wiec Hania też będzie miała już nawet miałam wybrane Hanna Emilia (Emilia po mojej prababci ) ale zaczęłam się zastanawiać nad Hanna Maria bo to do Maryjki się dużo modliłam by udało mi się zajść w ciąże i to by było podziękowanie za ten cud co noszę pod sercem.Najmniej problemu było u nas z wyborem matki chrzestnej bo jak jeszcze nie byłam w ciąży dla mnie naturalną rzeczą było to że chrzestną dla mojego dziecka będzie moja siostra (która od samego początku mówiła mi ze będę miała córeczkę) a chrzestnym będzie dalszy kuzyn mojego mężusia ale z którym mój Ł zawsze się bardzo kumplował .To są chyba najlepsi chrzestni jakich możemy dla Hany wybrać bo oby dwoje to dobrzy, inteligentni i wykształceni ludzie a chrzestny to jeszcze w dodatku takie śliczne ciacho no i chrzestna też śliczna zresztą jak mamusia i tatuś straszne skromna jestem :-).

Ostatnia edycja:
reklama
W mojej rodzinie i Ł każdy ma drugie imię wiec Hania też będzie miała już nawet miałam wybrane Hanna Emilia (Emilia po mojej prababci ) ale zaczęłam się zastanawiać nad Hanna Maria bo to Maryjki się dużo modliłam by udało mi się zajść w ciąże i to by było podziękowanie za ten cud co noszę pod sercem.Najmniej problemu było u nas z wyborem matki chrzestnej bo jak jeszcze nie byłam w ciąży dla mnie naturalną rzeczą było to że chrzestną dla mojego dziecka będzie moja siostra (która od samego początku mówiła mi ze będę miała córeczkę) a chrzestnym będzie dalszy kuzyn mojego mężusia ale z którym mój Ł zawsze się bardzo kumplował .To są chyba najlepsi chrzestni jakich możemy dla Hany wybrać bo oby dwoje to dobrzy, inteligentni i wykształceni ludzie a chrzestny to jeszcze w dodatku takie śliczne ciacho no i chrzestna też śliczna zresztą jak mamusia i tatuś straszne skromna jestem :-).

U mnie też chrzestna nie z rodziny.Mieszka niedaleko zawsze mogę na nią liczyć a mała będzie mieć dość dobry przykład i po niej mała ma mieć drugie imię.A Ty małej daj na drugie Maria. U Ciebie Hanna znaczy Bóg jest łaskawy .Bardzo mi się twoja intencja z drugim imieniem podoba.:-)

jak tam dziewczyny drugie imiona tez macie juz takie na 100% wybrane dla dzidzi? czy nie dajecie drugiego ?
my nie dajemy drugich imion dla dzieci bo za duzo potem problemow z tym jest, moj Mąż ma drugie imie i czasami zapomina wpisac do waznych dokumentow wiec stwierdzilam ze nie chce zeby moje dzieci sie tak w przyszlosci z tym meczyły :)

ładnie dziewczyny:) kurcze kogo ja za chrzestnych wezmę :eek:
oj to u mnie tez jest z tym problem. chrzestna bedzie napewno ktoras z moich 2 siostr, chcialabym wziasc siostre srednia ale nie wiem czy przyleci ze stanow specjalnie na chrzciny, jak nie to wezme najstarsza ktora jest chrzestna u mojego Xavierka, a chrzestny to nie mam pojecia, moj P ma brata ktory juz byl chrzestnym u Xaviera ale go juz nie wezmiemy drugi raz - bedzie trzeba kogos poszukac

U nas drugie imie jest i bedzie,bo po prostu bez tego jakos tak nieswojo by nam bylo.Dzieci nas "zabija" w przyszlosci za to,bo oba imione dlugie ;-)

Też nie mam pomysłu na chrzestnych ...
A wiecie ,że może podawać 2 ojców chrzestnych albo 2 matki?
Jak mało osób płci przeciwnej to można taką opcję też rozważyć ...;-):-):-)

My z chrzestnymi mamy ogromny problem moj T.ma brata i siostre, ja natomiast mam siostre. Od poczatku była mowa ze chrzestna bedzie moja siostra a chrzestnym.....jest problem...nie chcemy zeby był brat T. bo nie podoba nam sie jego podejscie do wlasnego syna i jego zachowanie, jest strasznym cwaniakiem i udaje nie wiadomo kogo a tak w sumie nic nie osiagnał, nic nie ma i "słoma z butów wychodzi" a panoszy sie jak nie wiem. NAjlepsze z tego wszystkiego jest to ze jak powiadomilismy o ciazy tesciów i meza rodzenstwo to padlo haslo ze jego brat bedzie chrzestnym a my wcale tego nie chcemy, no i mamy problem, juz widze jaka bedzie wojna, szok i obraza na cały świat....:no:

My 2go imienia nie dajemy bo to tylko przyspaza problemow,sczegolnie ze mieszkamy w De i mamy trudne nazwisko.
Nasza niunia w koncu ostatecznie zostala wlascicielka imienia Sarah​.

U nas też nie będzie drugiego imienia. Julia ma jedno to i Lena będzie miała jedno ;-) My z D mamy po dwa i w sumie to nie wiem po co??? Tylko bałagan w papierach... :sorry:

A z chrzestnymi to jeszcze się pomyśli :tak:;-) Mamy kiepski wybór bo z rodziną D nie mamy większego kontaktu a u mnie dużo młodych jeszcze...
Ochrzcimy pewnie koło pierwszych urodzin więc może coś wymodzimy... :tak:

reklama
Do góry