reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majoweczkowa lista imion naszych fasoleczek ...

ohh ja już dla Michała miałam problem z chrzestnymi, a teraz to już nie mam pojęcia zupełnie. Mam 2 bliskich kuynów ale oni nie wierzący, wiec się nie nadają a z dalszymi z kolei praktycznie nie utrzymuję kontaktów. A. ma wielu kuzynów ale oni hmmm jakby to powiedzieć no nie chciałabym by dziecko brało z nich przykąłd delikatnie mówiąc. Ale to i tak wszystko smai faceci. Babek totalnie brak.
A drugie imię Zuzia dostanie po którejś babci, bo chłopcy mają po dziadkach wiec któraś z tych kombinacji
Zuzanna Beata
Zuzanna Apolonia
Zuzanna Antonina
Zuzanna Feliksa

reklama
Ja też myślę dać synkowi drugie imię po mężu - Krzysztof Maciej, mnie się podoba:-D
Co do chrzestnych - na pewno mój brat i prawdopodobnie bardzo bliska koleżanka męża - on jest jedynakiem, więc zostaje nam chrzestnej szukać wśród znajomych, chociaż matki chrzestnej do końca nie ustaliliśmy. Na chrzestnego mój brat sam się wybrał, jak jeszcze Krzyś nawet w planach nie był, mało tego - chodził przekonany, że będzie Krzyś i koniec hehe :-D Swoją drogą widok 17 - latka poklepującego mój brzuch i rozmawiającego z nim o tym, co będą za niedługo robić - bezcenny :-D

U nas będzie Urszula Antonina. Urszula to moje 2 imię a Antonina mi się zawsze bardzo podobało. Chciałam dać na pierwsze ale W. nie lubi damskich odpowiedników męskich imion. Co do chrzestnych to mamy wstępny pomysł, ale jeszcze nie zdecydowaliśmy w 100%.

Moja Pamela będzie mieć tylko jedno imię:) Myślałam w sumie, żeby na drugie dać jej Maja, ale niech zostanie przy jednym imieniu:)

Nasza córka ma drugie imię po mnie wiec Adaś dostanie na drugie Sławomir po tatusiu :)
Chrzestnymi Nataszki jest moja siostra i mój kuzyn,teraz chcemy mojego brata i siostrzenice TŻta.

Kilolek najlepiej mi brzmi Zuzanna Antonina:tak::-)
U nas wszyscy maja po 2 imiona wiec i mały dostanie dwa:tak:- Julian Miłosz (jezeli starsze dziecie sie uprze zmienimy kolejnosc ostatecznie bo sie czasem upiera ze bedzie i tak wołal Miłoszek:confused2:choc juz widze ze załapał Julka)

u nas najprawdopodobniej bedzie Stanisław Adam. co do chrzestnych to tez mamy problem z plcia zenska. sami faceci dookola. ja mam dwoch braci moj maz jednego, jego kuzynki maja juz po conajmniej piecioro chcrzesniakow wiec nie bedziemy im chyba dawac kolejnego, ewentualnie moja kuzynka... ale tez jeszcze nie zdecydowalismy

U nas bedzie Franciszek Jan Franek po moim i G dziatkach a Jan po G tacie:tak:
Chrzesna bedzie moja siostra i G siostry maz:tak: Mam 3 siostry i zadna jeszcze nie jest u moich dzieci chrzesna:zawstydzona/y: Seby chrzesna jaest kuzynka G i moj kuzyn, a Misi moj brat i G kuzynka:tak: G ma 3 rodzenstwa ale jakos nie chce ich na chrzesnych:baffled:

Nasz synek będzie Hubert Jeremi, a jak będzie córka to tylko Julia. A z chrzestnymi to mamy inny problem, nie będę przypominać, pisałam wcześniej;)

reklama
Moja mała wiercipieta też bedzie mieć dwa imiona Zofia Paulina (drugi po mnie, taką mamy tradycję w rodzinie). Chrzesnymi będzie siostra męża i mój brat który tak jak brat anik gada do brzucha, jak mnie widzi to się najpierw z Zośką wita i już planuje jak ją będzie szkolił żeby lała chłopaków.

Do góry