reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Cena troszeczkę kosmiczna bo za 6 testów zapłaciłam w granicach do 60 zł [emoji28] może w innej aptece byłoby taniej bo przy zakupie tych testów kupowałam też jednorazową maseczkę za którą zapłaciłam 6 zł [emoji85][emoji85][emoji85] magneb6 forte też do tanich nie należał więc chyba po prpstu apteka jest droga [emoji85][emoji85][emoji85]

No wszystkie te cuda, dobrodziejstwa kosztują [emoji85] ale myśle, ze warto sprawdzić. Muszę męża wysłać do apteki [emoji28]

reklama
Ja nie musiałam mówić nazwy itd, po prostu powiedziałam że chciałabym kupić test do wykrywania wód płodowych i właśnie to otrzymałam :D
Gdybym nie bała się panicznie że nie zauważę wód które mogą mi się sączyć to bym nie kupowała ale tak to nie mam zielonego pojęcia jak się to odbywa [emoji85] dziewczyny tłumaczyły co i jak jednak nadal nie umiem sobie tego zobrazować xD zważywszy że mojej mamie w obu ciążach wody się właśnie sączyły i też z bratem nie wiedziała czy to to a potem wyszło że rodziła go "na sucho" [emoji2360]
No wszystkie te cuda, dobrodziejstwa kosztują [emoji85] ale myśle, ze warto sprawdzić. Muszę męża wysłać do apteki [emoji28]

Ja nie musiałam mówić nazwy itd, po prostu powiedziałam że chciałabym kupić test do wykrywania wód płodowych i właśnie to otrzymałam :D
Gdybym nie bała się panicznie że nie zauważę wód które mogą mi się sączyć to bym nie kupowała ale tak to nie mam zielonego pojęcia jak się to odbywa [emoji85] dziewczyny tłumaczyły co i jak jednak nadal nie umiem sobie tego zobrazować xD zważywszy że mojej mamie w obu ciążach wody się właśnie sączyły i też z bratem nie wiedziała czy to to a potem wyszło że rodziła go "na sucho" [emoji2360]

Mi w obydwu ciążach odeszły wody. Sączenia można nie rozpoznać, tym bardziej jeśli są takie jak być powinny, wiec nic nie zaszkodzi, a może uspokoić.

Dziewczyny co myślicie. Dzisiaj wstałam i zobaczyłam na bieliźnie śluz delikatnie podbarwiony krwią czy to oznacza że się zaczęło? Skurczy brak, wody nie odeszły a ja się zastanawiam co zrobić... Jutro zaczynam 39 tydzień 😊

Miałam to samo dwa tygodnie temu. Tydzień temu plamiłam na brązowo i miałam wrażenie że odszedł czop (czytałam jak wygląda, na IP powiedziałam co widziałam i pielęgniarka sama powiedziała że to czop). Skurcze miałam w szpitalu ale to pewnie przez wymuszoną pozycję (siedziałam przez 2h [emoji2360]). Do tego miałam wrażenie jakbym miała tampona [emoji85]
Na badaniu ginekolog powiedziała że mały jest już główką bardzo nisko więc może twoje maleństwo już się ustawia w kanał rodny? :)
Dziewczyny co myślicie. Dzisiaj wstałam i zobaczyłam na bieliźnie śluz delikatnie podbarwiony krwią czy to oznacza że się zaczęło? Skurczy brak, wody nie odeszły a ja się zastanawiam co zrobić... Jutro zaczynam 39 tydzień [emoji4]

Miałam to samo dwa tygodnie temu. Tydzień temu plamiłam na brązowo i miałam wrażenie że odszedł czop (czytałam jak wygląda, na IP powiedziałam co widziałam i pielęgniarka sama powiedziała że to czop). Skurcze miałam w szpitalu ale to pewnie przez wymuszoną pozycję (siedziałam przez 2h [emoji2360]). Do tego miałam wrażenie jakbym miała tampona [emoji85]
Na badaniu ginekolog powiedziała że mały jest już główką bardzo nisko więc może twoje maleństwo już się ustawia w kanał rodny? :)

Tak bardzo chciałabym już urodzić. Zastanawiam się czy zgłaszać się na IP czy poczekać jeszcze na jakiś sygnał. Jejku pierwsza ciąża i nie wiem czego się spodziewać i na co mam czekać 😉

Tak bardzo chciałabym już urodzić. Zastanawiam się czy zgłaszać się na IP czy poczekać jeszcze na jakiś sygnał. Jejku pierwsza ciąża i nie wiem czego się spodziewać i na co mam czekać 😉

Moim zdaniem nie ma się co zgłaszać, jak nie ma skurczy, wody nie odchodzą, dzidzia się dobrze rusza. Jeśli to czop to możesz urodzić lada dzień, ale też np. dopiero za dwa tygodnie :)

U mnie też pierwsza na tym etapie dlatego wpadłam w panikę ale byłam wtedy w 34+2 tc więc jeszcze za wcześnie na takie akcje...

W Twoim przypadku, tylko czekać na sygnały porodu [emoji3059]
Tak bardzo chciałabym już urodzić. Zastanawiam się czy zgłaszać się na IP czy poczekać jeszcze na jakiś sygnał. Jejku pierwsza ciąża i nie wiem czego się spodziewać i na co mam czekać [emoji6]

reklama
Do góry