reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Dziewczyny jaka wage mialy wasze dzieci w 36 tyg? Bylam dzis na wizycie i mala wazy 2400-2500 jestem w 36 plus 1. Lekarz niestety inny na zastepstwie byl stwierdzil ze bardzo malo.... 30 kwiwtniacide do szpitala w 37 tyg na 3 cc. Co myslicie?
Moja z kolei w 36 plus 2 miała 3200, no ale będzie pewnie mały pulpecik, w tej chwili 39 plus 2 ma juz 4 kg.. ja się z kolei w drugą str obawiam, mogłaby już się pospieszyć, żebym dała radę sn..

reklama
Moja z kolei w 36 plus 2 miała 3200, no ale będzie pewnie mały pulpecik, w tej chwili 39 plus 2 ma juz 4 kg.. ja się z kolei w drugą str obawiam, mogłaby już się pospieszyć, żebym dała radę sn..
O matko ! Czym się karmisz. Daj przepis. ;) mojej.chudzince by się przydało teoche tluszczyku. Chyna słodycze to za mało w moim przypadku. 😂 trzymam kciuki aby na dniach wychodzila.!

Ja biorę od samego początku ciąży heparyne i miliony innych leków. Lekarz specjalizuje się z takich ciazach, razem z jego żona i nigdy mi nie powiedzieli że prze to dziecko może być mniejsze. Heparyna rozszerza krew i dzięki temu są lepsze przeplywy. Dziecko przybiera średnio 200 g na tydzień. Książkowo. ;) woec u ciebie jest w normie. Po prostu będzie jadł woecej jak się urodzi 😄
Jak mnie mama rodzila to miałam 3.5 kg i 59 cm. Podobmo byłam jak szczurek. Do tej pory (oprócz ciazy) byłam.zawsze szczupła. Wodocznie dziecko już ma szybka przemiane materii ;)

U mnie w 11 tyg. Została stwierdzona zakrzepica w lewej łydce. Biore niemiecki odpowiednik Heparyny chyba Innohep
Pani doktor naczyniowa powiedziała ze skutków ubocznych na płód nie powinno być, ale lek może powodowac poronienia..

U mnie w 11 tyg. Została stwierdzona zakrzepica w lewej łydce. Biore niemiecki odpowiednik Heparyny chyba Innohep
Pani doktor naczyniowa powiedziała ze skutków ubocznych na płód nie powinno być, ale lek może powodowac poronienia..
Heparyna powodowac poronienia? Na watku o problemach immunologicznych często dziewczyny dzięki heparynie doniosły ciaze ! 🤔🤔🤔 strasznie dziwne to. Mnie heparyna uratowała przed promieniem właśnie.

Dziewczyny jaka wage mialy wasze dzieci w 36 tyg? Bylam dzis na wizycie i mala wazy 2400-2500 jestem w 36 plus 1. Lekarz niestety inny na zastepstwie byl stwierdzil ze bardzo malo.... 30 kwiwtniacide do szpitala w 37 tyg na 3 cc. Co myslicie?
U mnie wczoraj 36+5 i waga maluszka 3100g. Tak dla porównania :)
A masz jakieś wskazania do cc? Mi się zacznie 37 tydzień w sobotę a najwcześniejsze cc mogę mieć dopiero 11 maja..

Moja w 35+2 ważyla 2700 g i wg dr to całkiem sporo, od poczatku jest dosc duza, wiec wydaje mi sie, ze u Ciebie to ok.

Widziałam rano że wątek zamknięty już powstał wczoraj i ponad 20 stron. Kiedy tyle nadrodukowalyscie 🙊 może nadrobię. Wczoraj jakoś nie zaglądałam, dziś patrzę tyle napisane. Póki co napisze tutaj.

Dziś przed południem byłam na wizycie. Mój wynik GBS jest dodatni. W moczu dalej bakterie i antybiotyk. Jeszcze nie było wyniku grupy krwii, a robiłam w pondz. Trochę długo się czeka na wynik. Mój mały ruchliwy, a i już przygotowuje się do porodu, jest ułożony główna bardzo nisko i napiera też. Szyjka zamknięta póki co, ale już krótsza. 30.04 kolejna wizyta i mam dostać skierowanie na badania mocz i morfologię 🙄 Tzn dobrze że dostane na badania, się myślałam że to już ostatnie które robiłam w pondz. Będę wtedy w 39 tyg już. A w niedz prywatnie na USG też do lekarza prowadzącego. Tak wszystko ok poza moimi nerwami. Oj tutaj to z tym mam 😒 160/100 ciśnienie a po 15 min 140/90😏 W domu 130-140/80 to takie zawsze mam. Już leżałam ćw szpitalu na obserwacji przez ciesnienie. Wczoraj spacerek zrobiłam ponad 3 km , dziś też i czuję się super tylko troszkę nogi bolą 🙂A jak u Was z ciśnieniem i samopoczuciem. ?

Mnie od wczoraj dopadła śpiączka 😲 Co prawda kiepsko sypiam w nocy przez kręgosłup, ale do tej pory nie nadrabiałam spania w dzień... 😜
Czuję się, jak lokomotywa, na nic nie mam siły. Całymi dniami leżę...
Ciekawe ile waży mój maluszek, w 30 tyg był przy 10 centylu, więc drobinka. Jeśli przybierał by w tym samym tempie, to teraz ważyłby ok 2400g, a jestem w 36+0. I nie przeraża mnie to, sama jestem niska i drobna (no ok, drobna byłam przed ciążą 😂😂😂).

Ja jestem nadciśnieniowcem, moja norma sprzed ciąży- 150/90. Do tego tętno min 100 więc od prawie początku jadę na dopeghyt'cie i acardzie [emoji23] o dziwo, po 3 tabl dop ciśnienie mam niemalże wzorowe bo max 130/90 [emoji44]
Samopoczucie jest mieszane, teraz zbiera się u mnie chyba na jakąś burzę bo czuję dziwne dźwięczenie w uszach i pogoda się spartoczyła :/
Co do wagi, mój mały w 31 tc ważył prawie 2200 [emoji85] ale od samego początku było wiadomo że będzie duży...
To było ostatnie usg jakie miałam, jutro wizyta, mam nadzieję że wtedy mi go podejrzą trochę :)
Widziałam rano że wątek zamknięty już powstał wczoraj i ponad 20 stron. Kiedy tyle nadrodukowalyscie [emoji87] może nadrobię. Wczoraj jakoś nie zaglądałam, dziś patrzę tyle napisane. Póki co napisze tutaj.

Dziś przed południem byłam na wizycie. Mój wynik GBS jest dodatni. W moczu dalej bakterie i antybiotyk. Jeszcze nie było wyniku grupy krwii, a robiłam w pondz. Trochę długo się czeka na wynik. Mój mały ruchliwy, a i już przygotowuje się do porodu, jest ułożony główna bardzo nisko i napiera też. Szyjka zamknięta póki co, ale już krótsza. 30.04 kolejna wizyta i mam dostać skierowanie na badania mocz i morfologię [emoji849] Tzn dobrze że dostane na badania, się myślałam że to już ostatnie które robiłam w pondz. Będę wtedy w 39 tyg już. A w niedz prywatnie na USG też do lekarza prowadzącego. Tak wszystko ok poza moimi nerwami. Oj tutaj to z tym mam [emoji19] 160/100 ciśnienie a po 15 min 140/90[emoji57] W domu 130-140/80 to takie zawsze mam. Już leżałam ćw szpitalu na obserwacji przez ciesnienie. Wczoraj spacerek zrobiłam ponad 3 km , dziś też i czuję się super tylko troszkę nogi bolą [emoji846]A jak u Was z ciśnieniem i samopoczuciem. ?

reklama
Cześć ciocie. Jestem Maksymilian. Waga urodzeniowa 3190, długi 52, 10 pkt :)
IMG_20200424_150052.jpg
IMG_20200424_150054.jpg

Do góry